perjantai, 2, joulukuu, 2022
KotiKadonneet henkilöt16-vuotias Rasmus katosi jälkiä jättämättä kolme viikkoa sitten Lapualla

16-vuotias Rasmus katosi jälkiä jättämättä kolme viikkoa sitten Lapualla

ETELÄ-POHJANMAA

Omaiset ovat luvanneet ratkaisevan vihjeen antajalle viiden tuhannen euron löytöpalkkion.

Etelä-Pohjanmaan alueella on kadoksissa 16-vuotias Rasmus -niminen nuorimies. Rasmuksesta on kiertänyt katoamisilmoitus sosiaalisen median eri kanavissa jo lähes kolme viikkoa.

Rasmus on kadonnut perjantain 11. marraskuuta ja lauantain 12. marraskuuta välisenä yönä Lapuan keskustasta. Katoamisilmoitus poliisille on tehty sunnuntaina 13. marraskuuta.

Rasmuksen tuntomerkit:

  • 165 cm pitkä
  • Vartaloltaan hoikka
  • Ruskeat kiharat hiukset
  • Oikeassa poskessa luomi
  • Mustat Niken kengät
  • Mahdollisesti musta huppari, missä lukee edessä punaisella HOODRICH

Rasmuksella on vasemmassa kädessään pääkallo-tatuointi. Tatuointi sijaitsee vähän ranteesta ylemmäs.

Havaintoja Rasmuksesta pyydetään Pohjanmaan poliisilaitoksen vihjenumeroon 0295 415 501 tai sähköpostilla vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

16-vuotias Rasmus katosi jälkiä jättämättä kolme viikkoa sitten Lapualla 1
Kuva tatuoinnista.


Tämä tiedetään Rasmuksen liikkeistä.

Omaisten mukaan Rasmus on lähtenyt käymään Alajärvellä perjantaina 11. marraskuuta ja palannut sieltä Lapualle. Rasmus on päässyt väärillä ”henkkareilla” Lapua Hovin pubiin, josta hänet on sittemmin poistettu perjantain ja lauantain välisenä yönä ennen puolta yötä. Tämän jälkeen Rasmus on lähtenyt kävelemään entisen K-supermarketin pihaa kohti. Tässä kohdin hän katoaa pimeään.

Joki lähellä katoamispaikkaa.

Lapuan keskustassa kulkee Lapuanjoki, jonka takana sijaitsee mm. Lapuan yläaste. Joen ylitse pääsee yläasteen kohdasta ns. uutta siltaa pitkin. Uuden sillan alueella on kamerat, ja näistä on saamamme tiedon mukaan pystytty todentamaan, että Rasmus ei ole kävellyt kyseisellä sillalla tai sen ympäristössä katoamisyönä.

Ensimmäinen epävirallinen havainto Seinäjoelta.

Ensimmäinen epävirallinen havainto Rasmuksesta tehtiin Seinäjoella myöhään lauantaina 12. marraskuuta noin puoli kahdentoista aikaan yöllä, jolloin hän olisi kysynyt opastusta Kasperin kaupunginosaan. Tämä havainto on kahden henkilön vahvistama. Poliisi ei ole vahvistanut havaintoa todeksi.

Omaiset pyytävät ottamaan videota ja kuvia.

Omaiset ovat pyytäneet, että jos näet Rasmukseen sopivan henkilön, niin ottaisit hänestä videopätkiä tai kuvia, sillä vanhemmat sanovat tunnistavansa hänet siitä. Omaiset myös toivovat, että jos mahdollista, niin seuraa häntä ja soita hätäkeskukseen ja opasta poliisia.

Poliisin toiminta kritisoitavaa.

Rasmuksen omaisilta saadun tiedon mukaan poliisi ei ollut käynnistänyt etsintöjä katoamisilmoituksen jälkeen. Poliisi ei myöskään julkaissut katoamisilmoitusta ja havaintopyyntöä, ennenkuin vasta maanantaina 21. marraskuuta.Lisäksi tietoomme on tullut, että paikallinen poliisi ei suostunut tarkastamaan valvontakameramateriaalia, josta voisi selvitä, onko Rasmus mennyt jonkun ajoneuvon kyytiin Lapuan keskustasta. Tietojemme mukaan valvontakamerat on nyt tarkastettu.

Poliisi aloitti maastoetsinnät maanantaina.

Poliisi on maanantaina 28. marraskuuta käynnistänyt maastoetsinnät Rasmuksen löytämiseksi. Asiasta uutisoi Yle.

Rikoskomisario Harri Teivaanmäki Pohjanmaan poliisista kertoo Ylelle, että varmoja havaintoja ei tässä välissä ole saatu, joten nyt poliisi haravoi vielä tarkoin alueen, jossa kadonnut on viimeksi nähty.

Teivaanmäki kehottaakin lapualaisia tarkistamaan omistamansa kiinteistöt.

– Olisi toivottavaa, että Lapuan taajama-alueella asuvat tutkisivat omistamansa, vähällä käytöllä olevat kiinteistöt. Jos siellä on jotain poikkeavaa, vaatteita tai muuta sellaista, niin heti ilmoitus poliisille, Teivaanmäki sanoo Ylelle.

Maastoetsinnät on lopetettu tuloksettomina. Edelleenkään poliisi ei epäile katoamiseen liittyvän rikosta.

Toimitus suositteleeSomet haltuun

58,470FanitTykkää
1,372SeuraajatSeuraa
519SeuraajatSeuraa


Luetuimmat uutiset 48hKadonneet henkilötKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.