tiistai, 27, syyskuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainPohjois-Karjala40-vuotiasta miestä lyötiin useita kertoja veitsellä kehoon Joensuussa - poliisin esitutkinta on...

40-vuotiasta miestä lyötiin useita kertoja veitsellä kehoon Joensuussa – poliisin esitutkinta on valmistunut

POHJOIS-KARJALA

Esitutkinnassa poliisille on tullut ilmi, että liperiläismiehen ja asianomistajan välille oli asunnossa syntynyt riitaa ja asianomistajaa on asunnossa lyöty useita kertoja veitsellä kehoon. Päihteillä oli osuutensa tapahtumienkulussa.

Poliisi sai aikaisin tiistaina 10. toukokuuta kello 4.22 aikaan hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan alle 40-vuotiasta miestä on lyöty teräaseella Noljakassa. Paikalle menneet poliisin ja ensihoidon yksiköt tavoittivat asianomistajan Erkinpellontien ja Marjalantien risteyksessä. Miehen vammat olivat hengenvaarallisia ja hänet toimitettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Tekijästä ei alkuvaiheessa ollut poliisilla tietoa.

Poliisi teki kotietsinnän yksityisasuntoon Noljakassa torstaina 12. toukokuuta. Teknisessä tutkinnassa ilmeni, että kyseinen väkivaltarikos oli tapahtunut samaisessa asunnossa. Asunto sijaitsee varsin lähellä asianomistajan löytöpaikkaa. Asunnon haltija, noin 60-vuotias joensuulaismies otettiin kotietsinnän yhteydessä kiinni rikoksesta epäiltynä. 

Perjantaina 13. toukokuuta poliisi otti kiinni rikoksesta epäiltynä, tähän asiaan liittyen,  Ylämyllyltä yksityisasunnosta noin 40-vuotiaan liperiläismiehen. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi liperiläismiehen 16. toukokuuta todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä. Poliisi pääsi molempien rikoksesta epäiltyjen jäljille taktisen ja teknisen rikostutkinnan keinoin.

Esitutkinta asiassa on nyt saatu valmiiksi Itä-Suomen poliisissa ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjäalueelle. Syyte asiassa on nostettava 14. lokakuuta mennessä.

Lähteenä: Itä-Suomen poliisilaitos

div>

KUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

50,832FanitTykkää
1,339SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
456SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48h

TUOREIMMAT UUTISET

KADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOS

MERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.