sunnuntai, 1, lokakuu, 2023
spot_img

Hämeessä pahoinpitelyjä pitkin pitäjiä – eikä muiltakaan rikoksilta vältytty

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

HÄMEEN MAAKUNNAT

Hämeessä koulujen päättymistä juhlittiin tehtävämäärällisesti varsin maltillisesti, tiedottaa Hämeen poliisilaitos. Poliisipartioilla oli lauantaiaamun 3. kesäkuuta ja sunnuntaiaamun 4. kesäkuuta välisenä aikana tehtäviä hieman alle 320 kappaletta, mikä vastaa normaalia viikonlopun vuorokauden tehtävämäärää. Luonnollisesti nuorisoa kokoontui taajamiin. Juhlinta oli pääsääntöisesti maltillista, mutta pahoinpitelyjä tapahtui jonkin verran. Poliisipartiot kirjasivat toistakymmentä rikosilmoitusta pahoinpitelyistä. Lisäksi poliisia työllisti liikennerikokset.

Parikymppinen mies käyttäytyi aggressiivisesti koko illan ja pahoinpiteli lopulta yhtä henkilöä Hämeenlinnassa.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän käynnissä olevasta tappelusta lauantai-iltana Hämeenlinnan keskustassa. Partion päästessä tapahtumapaikalle, kahdella miehellä oli suusanallinen riitä käynnissä. Ilmoituksen mukaan miehistä nuorempi olisi ollut aktiivinen pahoinpitelyssä.

Partiolle selvisi, että kiinniotettu parikymppinen mies oli käyttäytynyt aggressiivisesti koko illan. Hän oli riidellyt kadulla naisen kanssa, kun keski-ikäinen mies oli mennyt rauhoittelemaan nuorta miestä. Mies kohdisti aggressionsa vanhempaan mieheen lyömällä häntä aiheuttaen vammoja. Pahoinpitelyn seurauksena myös asianomistajan aurinkolasit rikkoontuivat.

Nuori mies otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

Nuorella miehellä ja järjestyksenvalvojalla pystypaini hampurilaisravintolassa Hämeenlinnassa.

Poliisipartio oli suorittamassa valvontaa sunnuntaina puolenyön aikoihin Hämeenlinnan Hämeensaaressa. Partio havaitsi, että hampurilaisravintolan järjestyksenvalvojalla oli pystypaini käynnissä nuoren miehen kanssa. 

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -

- MAINOS PÄÄTTYY -

Partio sai selville, että nuori mies oli ollut seurueineen hampurilaisravintolassa. Järjestyksenvalvoja oli puuttunut pöytäseurueen käyttäytymiseen, josta nuori mies oli suivaantunut. Järjestyksenvalvojalla oli tarkoitus poistaa nuorukainen ravintolasta, jolloin hän oli käynyt järjestyksenvalvojaan käsiksi. 

Nuoren miehen hallusta löytyi teräase poliisin tekemässä turvallisuustarkastuksessa. Nuorukainen kertoi kantavansa puukkoa vain itsepuolustustarkoituksessa.

Hänen epäillään syyllistyneen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen sekä toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

Naiskaksikko otti yhteen kahteen otteeseen yön aikana Hämeenlinnassa.

Naiskaksikolle oli tullut sanaharkkaa puolenyön aikoihin Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevan ravintolan edustalla. Ravintolan jonossa riidan toinen osapuoli oli haukkunut toista naisista, jolloin tämä oli lyönyt haukkujaa. Suunsoitto oli jatkunut, jolloin haukuttu oli uudelleen lyönyt haukkujaa. Naisia oli kehotettu lähtemään erisuuntiin.

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

Muutamaa tuntia myöhemmin, kaksikko oli tavannut toisensa, jolloin osat vaihtuivat. Nyt aikaisemmin haukkujana ollut käytti fyysistä voimaa lyöden toista naista ja kaatoi hänet maahan.

Poliisi tutkii tapahtunutta lievänä pahoinpitelynä.

Kaksi naista pahoinpiteli naista hämeenlinnalaispubissa.

Sunnuntaina puolenyön jälkeen tapahtui Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevassa pubissa pahoinpitely, jossa oli osallisena kolme naista. Heille oli tullut suusanallista riitaa jostain, jonka seurauksena kaksi naisista oli pahoinpidellyt kolmatta.

Pahoinpitelijät olivat ehtineet poista paikalta ennen poliisipartion paikalle saapumista, mutta heidän henkilöllisyydet ovat poliisin tiedossa.

Poliisi tutkii tapausta kahden naisen osalta pahoinpitelynä.

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuslukeman Hämeenlinnan Paroisilla.

Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten lauantaina aamupäivällä Hämeenlinnan Paroisilla. Autoa kuljettanut viisikymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Myös tarkkuusalkometrikokeen tulos ylitti edellä mainitun rikosepäilyn.

Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

Olutvaras ajeli juovus- ja huumepäissään ilman korttia Riihimäellä.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle myymälävarkaustehtävän lauantai-iltana Riihimäen Hirsimäkeen. Ilmoituksen mukaan mies oli anastanut olutlaatikon kauppaliikkeestä ja hän oli poistunut henkilöautolla paikalta.

Partio tavoitti kyseisen auton, jota kuljetti ajo-oikeudeton nelikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumusrajan ylittävän tuloksen ja huumepikatestikin oli positiivinen huumausaineelle.

Kuljettajalla on neljä aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.

Mies oli ehtinyt juoda yhden tölkin olutta anastamastaan olutlaatikosta, joten partio palautti 23 tölkkiä kauppaan.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen näpistyksen lisäksi rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

Parivaljakko rikkoi kerrostalon ulko-oven ikkunan Forssan keskustassa.

Kahden nuoren naisen epäillään rikkoneen kerrostalon ulko-oven ikkunan sunnuntaina puolenyön jälkeen Forssan keskustassa. Partio tavoitti kyseisen naiskaksikon tapahtumapaikalta.

Parikymppisten naisten epäillään syyllistyneen asiassa vahingontekoon.

Kaaharilta kortti hyllylle Heinolassa.

Parikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen lauantai-iltana Lakeasunontiellä Heinolassa. Poliisin moottoripyöräpartio mittasi henkilöauton nopeudeksi 116 kilometriä tunnissa, nopeusrajoituksen ollessa 60 kilometriä tunnissa.

Poliisi kuulustelu kuljettajan ja määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon.

Nuori mies pahoinpiteli taksinkuljettajan Heinolassa.

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän sunnuntain vastaisena yönä kolmen aikoihin Heinolan keskustaan. Ilmoituksen mukaan mies on käynyt taksinkuljettajan kimppuun.

Partio sai tapahtumapaikalla selville, että nuori mies meni istumaan taksiin, eikä hän osannut kertoa mihin hänet vietäisiin. Useista tiedusteluista huolimatta taksinkuljettaja ei saanut osoitetta matkustajalta. 

Taksinkuljettaja meni poistamaan miestä autosta, jolloin matkustaja kimpaantui ja alkoi lyödä taksinkuljettajaa nyrkein. Kuljettaja yritti paeta miestä juoksemalla, mutta matkustaja sai kuljettajan kiinni ja kaatoi hänet maahan. Tilanteeseen puuttui muita henkilöitä, jotka saivat vedettyä miehen taksinkuljettajan päältä.

Parikymppinen mies otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

Parivaljakko suistui autolla ojaan Orimattilassa – toinen sytytti lautakasan palamaan.

Varhain lauantaiaamuna, hätäkeskukseen tuli ilmoitus miehestä, joka oli sytyttänyt maastoa tuleen Orimattilan Mallusjoella. Ilmoituksen mukaan mies oli sytyttänyt lautakasan tuleen hylätyn talon pihassa ja sieltä poistuessaan yrittää sytyttää myös maastoa. Mies oli poistunut Mallusjoen keskustan suuntaan. 

Poliisipartiot tavoittivat kyseisen kolmekymppisen miehen Mallusjoentieltä. Hän kertoi olleensa liikkeellä henkilöautolla kaverinsa kanssa, joka oli jäänyt palopaikalle. He olivat ajaneet ojaan autolla, jonka jälkeen he olivat menneet hylätyn talon pihaan.

Molemmat miehet puhalsivat seulonta-alkometriin nollatulokset, mutta huumepikatestit olivat molempien osalta positiiviset. Poliisi selvittää tapahtumien kulkua esitutkinnassa ja epäilee molempia miehistä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Ajo-oikeudeton kuljettaja huumausaineen vaikutuksen alaisena Lahdessa.

Parikymppinen miehen epäillään autoilleen huumausaineiden vaikutuksen alaisena lauantaina aamupäivällä Lahden Kariniemessä. Tokkurainen kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen huumausaineille. Miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hän on jäänyt yhden kerran kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta vuoden sisällä.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Rattijuoppo kaahasi Lahden Rakokivessä.

Keski-ikäinen mies sai sakkovaatimuksen rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta lauantai-iltana Lahden Rakokivessä. Hän ajoi henkilöautolla 74 kilometrin tuntinopeudella, nopeusrajoituksen ollessa 40 kilometriä tunnissa.

Mies puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen, jonka tarkkuusalkometrikoe vahvisti. Hänet määrättiin poliisin toimesta väliaikaiseen ajokieltoon.

Huumepäinen kuljettaja kiinni kansalaisilmoituksen ansiosta Lahdessa – korttiakaan ei ollut.

Nelikymppisen miehen kuljettamasta autosta tuli ilmoitus hätäkeskukseen sunnuntaina puolenyön jälkeen. Ilmoituksen mukaan auto liikkuu epävarmasti. Partio tavoitti kyseisen auton ja puhallutti kuljettajan. Puhalluskoe oli negatiivinen, mutta huumepikatesti osoitti positiivista. Kuljettaja on toistaiseksi ajokiellossa.

Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Nuorukaisen hallussa puukko ja huumausaineita Lahden Liipolassa.

Poliisipartio tapasi valvonnan yhteydessä nuoren miehen lauantai-iltana Lahden Liipolassa. Hänen halustaan löytyi puukko sekä vähäinen määrä huumausaineita.

Nuorukaista epäillään huumausaineen käyttörikoksesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Sekava mies nukkui autossa keskellä tietä – poliisin järjestelmästä paljastui, että miestä odotti liki kolmen vuoden vankilatuomio.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän sunnuntain vastaisena yönä kello kolmen aikoihin Lahden Karistoon. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli pysähtyneenä keskellä tietä ja kuljettajan paikalla nukkuu mies. Ilmoittaja oli herättelyt kuljettajaa, jolloin hän oli ajanut auton läheisen huoltoaseman pihaan.

Poliisipartio tavoitti kyseisen auton kuljettajineen huoltamon pihasta. Sekava kuljettajaksi epäilty mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen huumausaineille. 

Partion tiedustellessa kuljettajan henkilöllisyyttä, oli hän antanut tiedot, joita ei poliisin järjestelmistä löytynyt. Partio sai selville kuljettajan henkilöllisyyden. Hän oli ajokiellossa oleva iältään reilu parikymppinen mies. Syy väärien henkilötietojen antamiseenkin selvisi, hänellä oli etsintäkuulutus liki kolmen vuoden vankilaan passitusta varten.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen sekä väärän henkilötiedon antamiseen.

- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA-Yhteistyössä
Intiimisheivaustuotteet netistä