keskiviikko, 4, lokakuu, 2023
spot_img

Haminan Valojen yö -tapahtuma työllisti poliisia viikonloppuna

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

HAMINA

Haminan Valojen yö -tapahtuma työllisti Kaakkois-Suomen poliisia viikonloppuna. Poliisilla oli tiedossa, että tapahtuma on aiheuttanut edellisvuosina lukuisia häiriöitä, joten poliisi oli varautunut tapahtumaan resursoimalla paikalle poliiseja koko Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueelta. Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedotti aiemmin poliisin lisänneen valvontaa kyseiselle viikonlopulle. Tapahtuman järjestäjä oli myös asettanut enemmän järjestyksenvalvojia tapahtumaan, kuin aikaisempina vuosina.

Paikalla oli paljon nuoria, jotka olivat nauttineet alkoholia. Nuorimmat poliisin tapaamat päihtyneet nuoret olivat vasta 13-vuotiaita. Heidän vanhempiinsa oltiin yhteydessä ja ko. henkilöt saatettiin joko sosiaaliviranomaisten tai vanhempien luokse.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisi tapasi aiempaan yöhön verrattuna enemmän alle 15-vuotiaita, jotka olivat nauttineet päihteitä. Poliisi tapasi kaksi päihtynyttä 13-vuotiasta, joista toinen päätyi suoraan vanhempien luokse ja toinen SPR:n selviämisasemalle huonon vointinsa takia. Kaksi päihtynyttä 14-vuotiasta lähti tapahtumasta ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa. Lisäksi partiot tapasivat kaksi 14-vuotiasta, jotka olivat nauttineet illan aikana alkoholia ja poltellut kannabista, toinen heistä päätyi ambulanssilla sairaalaan ja toinen vanhempiensa huostaan. Yksi päihtynyt 14-vuotias toimitettiin suoraan sosiaaliviranomaisten luokse. Poliisi tekee tapauksista myös lastensuojeluilmoituksen sosiaaliviranomaisille.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä yksi täysi-ikäinen henkilö otettiin poliisilakiperusteisesti kiinni ja vietiin Kotkaan poliisivankilaan, koska hän ei kyennyt enää huolehtimaan itsestään. Poliisi toimitti nuoria myös SPR:n selviämisasemalle.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Ensimmäisenä iltana/yönä tapahtumassa esiintyi joitakin järjestyshäiriöitä. Ensimmäiseltä yöltä poliisi kirjasi kaksi rikosilmoitusta pahoinpitelystä. Toisen pahoinpitelyn epäilty tekijä saatiin poliisipartion toimesta kiinni ja vietiin kiinniotettuna Kotkan poliisivankilaan. Toisessa tapauksessa poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa epäillyn henkilöllisyyttä. Poliisi tavoitti myös ensimmäisen illan/yön aikana kolme kortitonta kuljettajaa Haminasta.

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -

- MAINOS PÄÄTTYY -

Lauantain ja sunnuntain väliseltä yöltä poliisi kirjasi neljä rikosilmoitusta pahoinpitelystä. Kahdessa tapauksessa rikoksesta epäillyt ovat poliisin hallussa. Kahden tapauksen osalta tekijät ovat toistaiseksi tunnistamatta. Kaksi henkilöä päätyi poliisilakiperusteisesti kiinniotettuna Kotkan poliisivankilaan aiheuttamiensa häiriöiden takia.

Samaisena aikana kahta henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Toinen kuljettaja ohitti auton, joka oli pysähtynyt suojatien eteen antamaan tietä jalankulkijoille. Jalankulkijat olivat jo suojatiellä. Toisessa tapauksessa ajoneuvossa oli liikaa matkustajia ja kuljettaja kiihdytteli voimakkaasti kaupunkialueella aiheuttaen vaaraa muille.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Yhtä henkilöä epäillään liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla. Hän kuljetti sähköpotkulautaa noin 1,4:n promillen humalassa aiheuttaen vaaraa muille ajelemalla väkijoukossa huomattavalla nopeudella. Partiot tapasivat tapahtuman aikana myös yhden ajo-oikeudettoman kuljettajan Haminassa.

- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA-Yhteistyössä
Intiimisheivaustuotteet netistä