tiistai, 27, syyskuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainPohjois-KarjalaHoitokodissa paloi Kesälahdella: henkilövahingoilta vältyttiin - syttymissyy löysä liitos tuulikaapin sähkökeskuksessa

Hoitokodissa paloi Kesälahdella: henkilövahingoilta vältyttiin – syttymissyy löysä liitos tuulikaapin sähkökeskuksessa

POHJOIS-KARJALA

Henkilökunnan erinomaisesti onnistuneen evakuoinnin ansiosta kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen sammutushenkilöstöä hälytettiin rakennuspalon sammutustehtävälle Sarvisalontielle Kiteen Kesälahdelle perjantaina 23. syyskuuta aamulla puoli seitsemän jälkeen.

Pelastuslaitoksen mukaan hoitokodissa oli syttynyt tulipalo.

Hoitokodin henkilökunta havaitsi savua rakennuksessa ja ilmoitti tästä hätäkeskukseen. Hätäkeskus välitti pelastuslaitokselle hälytyksen suuresta rakennuspalosta noin kello 06.34. Varsin pian pelastuslaitokselle ilmoitettiin, että myös pihapiirissä olevassa toisessa hoitokotirakennuksessa on havaittu savua.

Kahden hoitokotirakennuksen henkilökunta (yhdeksän henkeä) evakuoi hoitokotirakennuksien asukkaat (29 henkeä) turvaan. Henkilökunnan erinomaisesti onnistuneen evakuoinnin ansiosta kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Vahingot tilanteessa jäivät varsin pieneksi. Pelastushenkilöstö onnistui rajoittamaan alkupalon muutaman neliön alalle ensimmäiseksi ilmoitetun rakennuksen tuulikaappiin. Kohteessa suoritetaan jälkivahinkojen torjuntaa ja sähkötöitä. Rakennus on yksikerroksinen ja kokoa muutama sata neliötä. Palon todennäköiseksi syttymissyyksi todettiin löysä liitos tuulikaapin sähkökeskuksessa. Savukaasuja kantautui myös pihapiirin toiseen hoitokoti rakennukseen ja aluksi epäily oli, että siellä saattaisi myös olla tulipalo – varsinainen palo ei kuitenkaan levinnyt toiseen rakennukseen.Tavoite hoitokotitoiminnan jatkuvuuden osalta on, ettei asukkaita tarvitse sijoittaa uudelleen. Hoitokotitoiminta on palautunut hoitokotirakennuksessa, jossa tulipaloa ei ollut. Molempien hoitokotirakennuksien asiakkaat ja henkilökunta jatkavat toistaiseksi toimintaa yhdessä, kunnes myös toinen hoitokotirakennus palautuu takaisin käyttöön.

Onnettomuuteen hälytettiin yhteensä 14 pelastustoimen yksikköä Pohjois-Karjalasta, Etelä-Karjalasta ja Etelä-Savosta.

div>

KUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

50,903FanitTykkää
1,339SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
457SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48h

TUOREIMMAT UUTISET

KADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOS

MERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.