torstai, 7, joulukuu, 2023
spot_img

Huijarit lähestyvät edelleen vanhempia näiden lapsina esiintyen – Länsi-Uudellamaalla uhri menetti noin 2500 euroa

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -ryhmään klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan!

HUIJAUKSET

Poliisi tiedotti alkukesästä tutkivansa petoksia, joissa huijari lähetti äidille tai isälle viestin, jossa uskoteltiin tämän lapsen puhelimen rikkoutuneen erilaisista syistä johtuen. Viestittely johti tilanteeseen, jossa vanhempi siirsi rahaa huijarin tilille. Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tämän huijausmuodon voivan edelleen valitettavan hyvin.

Tuoreessa tapauksessa nainen menetti noin 2500 euroa sen jälkeen, kun huijari oli esiintynyt hänen lapsenaan ja kertonut puhelimen hajonneen. Viestit, joita nainen sai, olivat asiallisen tuntuisia. 

Lue myös: 14-vuotias yritti puukottaa Espoossa – poliisi ennätti väliin

Poliisi suosittelee, että uskottavaltakin kuulostavan viestin tausta kannattaa selvittää huolellisesti ennen kuin raha liikkuu tililtä toiselle. Jos huomaa tulleensa huijatuksi, kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä pankkiin, josta rahat on siirretty ja kertoa asiasta. Tämän jälkeen tulee tehdä poliisille rikosilmoitus joko sähköisesti tai käymällä millä tahansa poliisiasemalla.

Lue myös: Auto lähes satasta ulos tieltä Espoossa – kuljettajana 15-vuotias poika ja kyydissä tämän tyttöystävä

Psst... Viranomaisuutiset WhatsApp -kanava on julkaistu. Liity mukaan tästä, niin saat tiedon uutisista tuoreeltaan. Voit tutustua muihin kanaviin täältä.


- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -

Tuoreimmat alueen uutiset

Luetuimmat alueen uutiset

- OTA FACEBOOKTILIMME HALTUUN TÄSTÄ -


Luetuin sisältöViimeisin sisältö

Yhteistyössä


Intiimisheivaustuotteet netistä