tiistai, 16, elokuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainPäijät-HämeJuhannuksen aloitus todella vilkas Päijät-Hämeessä poliisin näkökulmasta

Juhannuksen aloitus todella vilkas Päijät-Hämeessä poliisin näkökulmasta

PÄIJÄT-HÄME

Poliisia on työllistänyt Päijät-Hämeessä torstai-iltapäivän 23. kesäkuuta ja perjantaiaamun 24. kesäkuuta välisenä aikana ainakin useat liikennerikokset, pari pahoinpitelyä, pari omaisuusrikosta sekä ilkivallanteko.

Polkupyörävaras yritti paeta poliisia Lahdessa.

Noin kello 14.30 aikaan torstaina, havaitsi poliisipartio Lahdessa Lahdenkadulla ennestään työnsä puolesta tuntemansa henkilön ajelevan uudehkolla polkupyörällä. Henkilöllä on vankka tausta omaisuusrikoksissa, erityisesti liittyen polkupyöriin, ja päätti siksi tarkistaa polkupyörän laillisen saannin.

Poliisipartion kääntyessä miehen perään, lähti mies ajamaan poliisia karkuun. Mies ei totellut pysähtymiskäskyjä, vaan jatkoi ajoaan Kolkankadulle, jossa partio sai ajettua poliisiauton polkupyörävarkaan eteen. Mies luopui polkupyörästä, mutta lähti vielä juosten karkuun. Miehen kunto ei riittänyt kuin pikku pyrähdykseen ja partio tavoittikin hänet helposti.

Reilu 40-vuotiaan miehen käytössä ollut polkupyörä oli niin kuin epäiltiinkin, anastettu. Mies toimitettiin poliisilaitokselle ja polkupyörä odottamaan omistajaansa poliisin varastoon.

Vahvasti päihtynyt kuljettaja ei tajunnut olleensa ajokunnoton Heinolassa.

Kello 18.00 aikaan torstaina, pysäytti moottoripyöräpoliisi henkilöauton tarkastusta varten Heinolassa Saukontiellä. Autoa kuljettanut noin 60-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,20 o/oo lukeman. Miehen kunto oli sitä luokkaa, että hän ei tajunnut olevansa päihtynyt, vaan yritti päästä seulonta-alkometrikokeen jälkeen jatkamaan matkaansa autolla.

Mies kuljetettiin toisen poliisipartion toimesta tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos vahvisti törkeän rattijuopumus epäilyn.

Sysmässä kiinni kaksi kaaharia.

Noin kello 16.30 aikaan torstaina, mittasi poliisipartio Sysmässä Valtatie 4:lla henkilöautolle nopeudeksi 151 km/h. Kyseisellä tieosuudella nopeusrajoitus on 100 km/h.

Autoa kuljettanut reilu 60-vuotias mies määrättiin ajokieltoon poliisin toimesta ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Samalla kohdalla hiukan myöhemmin, mittasi poliisipartio henkilöauton nopeudeksi 164 km/h. Autoa kuljettanut noin 30-vuotias mies määrättiin myös poliisin toimesta ajokieltoon ja häntäkin epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

17-vuotias tunkeutui kerrostalorappuun ja pimputteli ovikelloja Lahdessa.

Kello 21.00 aikaan torstaina, sai poliisipartio tehtävän Vuoksenkadulle Lahteen, jossa juuri oli rikottu taloyhtiön ulko-ovenlasi ja tekijä soitteli käytävässä asukkaiden ovikelloja.

Paikalta poliisi tapasi 17-vuotiaan nuoren miehen, joka oli haluton selvittämään päähänpistonsa taustoja.

Nuoren miehen hallusta löytyi pieni määrä huumausainetta turvallisuustarkastuksen yhteydessä. Nuori toimitettiin poliisin toimesta huoltajansa huomaan ja poliisi sekä lastensuojelu jatkavat asian selvittelyä.

Lahtelaisessa ravintolassa rähistiin kahteen otteeseen perjantaiyönä.

Noin kello 02.30 aikaan perjantaina Lahdessa, Vapaudenkadulla sijaitsevassa ravintolassa joutui järjestyksenvalvoja puuttumaan alkavaan nahisteluun ja poistamaan yhtä pääpukaria ulos, jolloin poistettava, noin 30-vuotias mies alkoi haraamaan voimakkaasti vastaan. Järjestyksenvalvoja joutui ottamaan miehestä hallintaotteen, mutta mies jatkoi edelleen vastaan haraamista, jonka johdosta hänet kaadettiin maahan ja pidettiin aloillaan poliisin paikalle tuloon asti. Miestä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Samaan aikaan samassa ravintolassa tapahtui toinenkin välikohtaus, jossa reilu 20-vuotias mies löi yllättäen noin 40-vuotiasta miestä niskaan nyrkillä. Tapahtuma oli saanut alkunsa siitä, että pahoinpitelijän kaveri oli poistettu ravintolasta epäasiallisen käytöksen takia, joka oli kohdistunut asianomistajan naisystävään. Asianomistaja oli kertonut asiasta järjestyksenvalvojille, jotka poistivat häirikön ravintolasta ja tästä kiivastuneena päätti epäilty lyödä asianomistajaa. Sairaankuljetus tarkasti asianomistajan vammat ja epäilty kuljetettiin poliisin toimesta poliisilaitokselle rauhoittumaan.

Juhannuksen aloitus todella vilkas Päijät-Hämeessä poliisin näkökulmasta 1
Tapanäpistelijä joi oluen kaupassa Lahden Launeella perjantaina aamuyöllä.

Kello 03.30 aikoihin perjantaina, jäi Lahdessa Launeella sijaitsevassa kaupassa kiinni näpistyksestä noin 35-vuotias mies. Mies oli mennyt alkoholihyllyjen väliin, ottanut hyllystä yhden A-oluen ja juonut sen kaupassa.

Mies on jäänyt kiinni viimeisen vuoden aikana omaisuusrikoksista 28 kertaa. 

18-vuotias miehenalku pahoinpiteli 25-vuotiaan miehen Lahden kauppatorilla.

Kello 04.00 aikaan perjantaina, tapahtui Lahden kauppatorilla pahoinpitely, jossa noin 18-vuotias mies löi noin 25-vuotiasta miestä sillä seurauksella, että asianomistaja kaatui maahan ja löi päänsä katuun.

Poliisipartio otti kiinni teosta epäillyn ja toimitti tämän poliisilaitokselle odottamaan kuulusteluja. Asianomistaja oltiin toimitettu sairaalaan tarkastuttaman vammansa.

Lähteenä: Hämeen poliisilaitosKUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

47,692FanitTykkää
1,311SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
404SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48h

TUOREIMMAT UUTISETKADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOSMERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.