KotiUutiset maakunnittainUusimaaKahta 14-vuotiasta poikaa epäillään vapaudenriistosta, ryöstöstä sekä törkeästä pahoinpitelystä - uhrina 15-vuotias...

Kahta 14-vuotiasta poikaa epäillään vapaudenriistosta, ryöstöstä sekä törkeästä pahoinpitelystä – uhrina 15-vuotias poika

HELSINKI – VANTAA

15-vuotias poika joutui kahden 14-vuotiaan kaltoinkohtelun uhriksi Helsingissä ja Vantaalla, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

Itä-Uudenmaan poliisi on selvittänyt rikollista tekoa, jossa kaksi 14-vuotiasta poikaa ovat lokakuun lopussa väkivallalla uhkaamalla ja sitä käyttämällä pakottaneet 15-vuotiaan pojan liikkumaan vasten tahtoa kanssaan Vantaan ja Helsingin alueella.

– Teon aikana 15-vuotiasta on myös pahoinpidelty astaloa käyttämällä niin, että hän on saanut sairaalahoitoa vaativia vammoja. Lisäksi epäillyt anastivat häneltä myös omaisuutta väkivaltaa käyttämällä, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

– Tapausta tutkitaan meillä Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeillä vapaudenriisto, ryöstö ja törkeän pahoinpitelyn yritys, Aukio jatkaa.

– Alle 15-vuotiaat tekijät eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa teostaan. Asiaan puututaan yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa, joka voi johtaa lapsen liikkumavapauden rajoittamiseen oman prosessinsa mukaisesti. Lisäksi tekijät ovat nuoresta iästään huolimatta velvollisia korvaamaan aiheuttamansa vahingot, Aukio muistuttaa.

Lähteenä: Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Team Viranomaisuutiset kiittää, että jaksoit lukea uutisen loppuun. Se on meille iso asia!Tuoreimmat uutiset

Sometilit haltuun

40,923FanitTykkää
181SeuraajatSeuraa

Luetuimmat 24h

Luetuimmat viikkoKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.