tiistai, 6, kesäkuu, 2023
spot_img

Kaksi henkilöä menehtyi ja kaksi loukkaantui veneturmassa Airistolla elokuussa 2019 – hovioikeus piti vastaajan tuomion ennallaan


VARSINAIS-SUOMI

Hovioikeus alensi yhdelle asianomistajalle pysyvästä haitasta tuomitun korvauksen määrää vastaajan vaatimuksen mukaisesti. Muilta osin vahingonkorvausvelvollisuutta ei muutettu.

Hovioikeus on tänään antanut tuomion Airiston selällä Varsinais-Suomessa elokuussa 2019 tapahtuneessa moottoriveneen ja moottoripurjeveneen törmäystä koskevassa rikosasiassa, tiedottaa Helsingin hovioikeus. Onnettomuudessa sai surmansa kaksi henkilöä ja loukkaantui kaksi henkilöä.

Merioikeus oli tuominnut moottorivenettä kuljettaneen vastaajan 1 vuoden 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja kahdesta törkeästä vammantuottamuksesta.

Hovioikeus katsoi merioikeuden tavoin vastaajan törkeästä huolimattomuudesta laiminlyöneen asianmukaisen tähystyksen ja väistämisvelvollisuutensa sillä seurauksella, että hänen kuljettamansa moottorivene oli törmännyt moottoripurjeveneeseen. Törmäyksen seurauksena kaksi moottoripurjeveneessä ollutta henkilöä oli menehtynyt ja kaksi moottoripurjeveneessä ollutta henkilöä oli saanut vähäistä vakavampia vammoja.

Hovioikeus katsoi merioikeuden tavoin vastaajan syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kahteen törkeään kuolemantuottamukseen ja kahteen törkeään vammantuottamukseen. Hovioikeus pysytti merioikeuden tuomion myös rangaistuksen osalta.

Asian saama julkisuus ei ollut ollut sellaista, että se voitaisiin ottaa huomioon rangaistusta määrättäessä. Hovioikeus sen sijaan alensi yhdelle asianomistajalle pysyvästä haitasta tuomitun korvauksen määrää vastaajan vaatimuksen mukaisesti. Muilta osin vahingonkorvausvelvollisuutta ei muutettu.

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä ja Twittertili tästä niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Varsinais-Suomen alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.


Toimitus suosittelee


Nämä kiinnostavat ihmisiä

Poliisi pyytää edelleen havaintoja törkeään ryöstöön liittyen Turussa

TURKU Epäillyt ovat noin 16–20-vuotiaita, ihonväriltään vaaleita nuoriamiehiä. Epäiltyjen tavoittamiseksi ja rikosten selvittämiseksi ryöstöyrityksen kohteeksi joutunutta miestä pyydetään edelleen ottamaan...

Somet haltuun

91,700FanitTykkää
1,440SeuraajatSeuraa
835SeuraajatSeuraa

Mikkelissä varastettiin kaksi moottoripyörää, toinen löytyi – poliisi pyytää havaintoja

MIKKELI Kateissa on vielä sinisen harmaa Kawasaki ZX12R -moottoripyörä, jonka rekisteritunnus on BI-964. Itä-Suomen poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittavana epäilty omaisuusrikoskokonaisuus,...

Noin 20-vuotiasta nuorta epäillään yli 400:sta törkeästä maksuvälinepetoksesta

KESKUSRIKOSPOLIISI Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisilaitos ovat saaneet valmiiksi verkkopankkipetoksiin liittyvän esitutkinnan, tiedottaa Keskusrikospoliisi. Rikoksista epäillään noin 20-vuotiasta miestä, joka on...


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.