perjantai, 2, joulukuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainPäijät-HämeKoira puri lasta ja aikuista Lahdessa: lisäksi omistaja usutti koiran yhden henkilön...

Koira puri lasta ja aikuista Lahdessa: lisäksi omistaja usutti koiran yhden henkilön kimppuun – poliisia työllisti myös rattijuopot Orimattilassa ja Lahdessa

PÄIJÄT-HÄME

Poliisia on työllistänyt Päijät-Hämeessä maanantaiaamun 26. syyskuuta ja tiistaiaamun 27. syyskuuta välisenä aikana pari rattijuoppoa sekä tapaus, jossa irrallaan ollut isokokoinen koira oli purrut yhteensä kolmea henkilöä, selviää Hämeen poliisilaitoksen tiedotteesta.

Ajo-oikeudeton kuljettaja sekä alkoholin, että huumausaineen vaikutuksen alaisena Orimattilassa.

Maanantaina kello 20.50 aikaan, pysäytti poliisipartio Orimattilassa Myllykujalla henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut alle 30-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Poliisi suoritti miehelle myös huumausainepikatestin, joka osoitti miehen käyttäneen huumaavia aineita ennen ajoon lähtöänsä. Hänellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Autossa oli kyydissä saman ikäinen mies, joka selvisi auton omistajaksi. Omistajaa epäillään asiassa kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle ja ajo-oikeudettomalle. Kuljettajaa puolestaan törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Ajokiellossa ollut kuljettaja kieltäytyi testeistä Lahdessa.

Maanantaina alkuyöstä yhdentoista aikoihin, pysäytti poliisipartio Lahdessa Merrasjärvenkadulla henkilöauton, johon oli kiinnitetty autoon kuulumattomat rekisterikilvet.

Autoa kuljettanut reilu 40-vuotias mies ei suostunut puhalluskokeeseen, eikä huumausainepikatestiin, joten poliisi kuljetti hänet verikokeisiin. Mies oli myös ajokiellossa.Nainen usutti koiransa ulkopuolisten henkilöiden kimppuun Lahdessa.

Maanantaina iltapäiväneljän aikaan, sai poliisipartio tehtäväksi mennä Lahteen Kärpäsen alueella sijaitsevalle asuntoalueelle, jossa ilmoituksen mukaan isokokoinen koira oli purrut useita ihmisiä.

Tapahtumapaikalla poliisille selvisi asianomistajien kertomana, että isokokoinen irrallaan ollut koira oli purrut mahaan koulusta palaavaa lasta. Lapsen vatsassa oli havaittavissa purujälki. Samoin koira oli hyökännyt samassa pihapiirissä naisen kimppuun ja purrut tätä vasempaan pakaraan, johon oli tullut verta vuotava vamma. Tässä vaiheessa koiran omistaja, alle 30-vuotias nainen oli saanut koiransa kiinni. Paikalle tullut ulkopuolinen nainen oli alkanut soittamaan paikalle poliisia, jolloin koiran omistaja oli suuttunut ja alkanut jahdata ilmoittajaa koiran kanssa sekä usuttanut koiran puremaan ilmoittajaa. Koira pääsi puremaan ilmoittajaa polveen, jonka jälkeen hän pääsi pakenemaan paikalta ja koira omistajineen poistui asuntoon.

Poliisipartion tullessa paikalle, saapui paikalle myös koiran omistaja, joka riehaantui myös poliiseja kohtaan siinä vaiheessa, kun poliisi kertoi ottavansa koiran haltuun ja toimittavansa sen löytöeläintalolle. Nainen yritti estää voimallisesti koiran pois viennin, jonka seurauksena koiran omistaja otettiin kiinni ja toimitettiin poliisilaitokselle rauhoittumaan.

Naista epäillään tässä vaiheessa pahoinpitelystä, vammantuottamuksista, eläimen vartioimatta jättämisestä sekä virkamiehen vastustamisesta.

Toimitus suositteleeSomet haltuun

58,470FanitTykkää
1,372SeuraajatSeuraa
519SeuraajatSeuraa


Luetuimmat uutiset 48hKadonneet henkilötKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.