perjantai, 24, kesäkuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainKRP on avannut uudestaan helsinkiläismiehen katoamistapauksen tutkinnan - löydettiin kuolleena Rymättylästä

KRP on avannut uudestaan helsinkiläismiehen katoamistapauksen tutkinnan – löydettiin kuolleena Rymättylästä

UUSIMAA – VARSINAIS-SUOMI

Keskusrikospoliisi tiedottaa kaipaavansa havaintoja vuoden 2004 tapahtumista.
KRP on avannut uudestaan helsinkiläismiehen katoamistapauksen tutkinnan - löydettiin kuolleena Rymättylästä 1
Johann Willem Hägerström. Kuva: Keskusrikospoliisi

Keskusrikospoliisi on ottanut uudestaan aktiivitutkintaan Johann Willem Hägerströmin henkirikoksen. Hägerström katosi 21.10.2004 Helsingissä.

Hägerström löydettiin kuolleena Varsinais-Suomesta vajaa vuosi katoamisensa jälkeen 22.7.2005. Löytöpaikka oli Kirveenrauman salmi Rymättylässä. Hägerström oli upotettu mereen, ja poliisi epäilee, että hänet murhattiin.

Tutkinnan tueksi poliisi kaipaa tietoa ja havaintoja Hägerströmin katoamisesta vuoden 2004 syksyltä. Viimeinen varma havainto hänestä on tehty katoamispäivänä Helsingin keskustassa Museokadulla 21.10.2004 noin puolen päivän aikaan. Katoamispäivänä Hägerström liikkui harmaalla Smart -henkilöautolla. Smart löytyi noin viikko katoamisen jälkeen Helsingistä lastenklinikan pysäköintialueelta. 

Ennen katoamista Hägerströmillä oli erilaisia liiketoimia Suomessa ja ulkomailla.

Voit osallistua keskusteluun meidän Twitterissä, Facebookissa tai Poliisiuutisia Uudeltamaalta -facebookryhmässä.Vaikka katoamisesta on kulunut jo kauan aikaa, poliisi pyytää henkilöitä, joilla on tietoja tai havaintoja Hägerströmin tapauksesta ottamaan yhteyttä puhelimitse numeroon 050 456 4903 tai sähköpostilla osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi. Vaikka tiedot olisi aikoinaan jo ilmoitettu poliisille, pyydetään ne ilmoittamaan uudestaan. 

– Joku tai jotkut tietävät, mitä Johann Hägerströmille tapahtui ja miten hän päätyi mereen Turun edustalle. Korostan, että yleisön tiedot ja havainnot olisivat rikoksen ratkaisemiseksi nyt erittäin tärkeitä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Aki Lahtinen

Hägerströmillä oli kadotessaan Sony Ericsson P900 -kamerapuhelin ja sormessaan Stubbe-aatelissuvun vaakunasormus. Puhelin ja sormus ovat edelleen kateissa.

Jos tiedät jotain Johann Hägerströmin katoamisesta, ole yhteydessä poliisiin numeroon 050 456 4903 tai sähköpostilla ositteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi. Puhelinnumeroon voi lähettää myös WhatsApp -viestejä.

Kuvia tapaukseen liittyen (avautuu poliisin pilvipalveluun):

Lähteenä: Keskusrikospoliisi

KUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

43,258FanitTykkää
1,275SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
273SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48hTUOREIMMAT UUTISETKADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOSMERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.