lauantai, 3, joulukuu, 2022
KotiPoliisiKulunut viikko oli synkkä Suomessa: ainakin kymmenen henkilöä menehtyi rikos- tai onnettomuusperusteisesti...

Kulunut viikko oli synkkä Suomessa: ainakin kymmenen henkilöä menehtyi rikos- tai onnettomuusperusteisesti – viikonloppuna puukko heilui osuen alaikäisiin

VIIKKOKATSAUS

Suomessa on ollut todella synkkä viikko (14.-20. marraskuuta). Viranomaisuutiset on uutisoinut yhteensä kymmenestä kuolemaan johtaneesta tapauksesta viikon aikana. Kuolemat ovat olleet joko onnettomuus- tai rikosperusteisia. Tällä tarkoitetaan, että henkilö on menehtynyt joko rikoksen uhrina, tai onnettomuuden seurauksena. Lisäksi Turussa sattui vakava tapaus, jossa osallisena on nuoria. Hämeenlinnassa ihminen jäi junan alle.

Viikon ensimmäinen surullinen tieto tuli Porista – kyseessä työtapaturma.

Satakunnan pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä sekä Lounais-Suomen poliisi hälytettiin ihmisen pelastustehtävälle Porin elementtitehtaalle maanantaina 14. marraskuuta iltapäivällä kello 15.21.

Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo asiasta twittertilillään. Poliisi kertoo, että tehtaalla menehtyi keski-ikäinen mies. Kyseessä oli työtapaturma.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä, eikä koe tarpeelliseksi tiedottaa asiasta enempää.Viikon toinen kuolemaan johtanut onnettomuus myös työtapaturma – tällä kertaa Oulussa.

Oululaisessa teollisuusalan yrityksessä sattui vakava työtapaturma tiistaina 15. marraskuuta aamupäivällä noin kello kymmenen aikaan.

Oulun Energian ekovoimalaitoksen hallissa oli huoltotauko meneillään, ja hallin uuneissa tehtiin huoltotöitä. Yhdessä uunissa työskennellyt työntekijä loukkaantui vakavasti tehdessään piikkaustöitä. Hänet toimitettiin sairaalaan, jossa hänet myöhemmin todettiin menehtyneeksi.

Oulun poliisilaitos tutkii tapahtumaan johtaneita syitä yhteistyössä Aluehallintoviraston kanssa. Poliisi selvittää, onko asiassa syytä epäillä esimerkiksi työturvallisuusrikosta.

Viikon kolmas tapahtui Järvenpäässä – kyseessä henkilöauton ulosajo.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä sekä Itä-Uudenmaan poliisi hälytettiin liikenneonnettomuustehtävälle Kaskelantielle Järvenpäähän tiistaina 15. marraskuuta hieman ennen iltayhdeksää.

– Poliisin saamien alkutietojen mukaan henkilöauto oli suistunut Kaskelantiellä ajosuunnassa tien vasemmalle puolelle ja päätynyt katolleen. Ajoneuvossa sisällä kaksi henkilöä, joista toinen jumissa autossa, eikä pääse itse ulos, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Pelastuslaitos sai irrotettua onnettomuudessa autoon jumiin jääneen miehen ja hänet kuljetettiin sairaalaan tarkistettavaksi. Toinen onnettomuudessa osallisena ollut mies todettiin paikan päällä menehtyneeksi. 

– Onnettomuuspaikalle tehtyjen havaintojen ja tutkimusten perusteella poliisi epäilee onnettomuuden syyksi ylinopeutta. Ajoneuvon vaurioista päätellen törmäysnopeus on ollut kova. Myös alkoholilla epäillään olleen osuutta tapahtuneeseen. Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja onnettomuuspaikan tieosuus ei ole valaistu. Tie oli sateesta johtuen märkä ja lämpötila lähellä nollaa, Vallila jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena sekä törkeänä kuolemantuottamuksena. Tässä vaiheessa esitutkintaa poliisilla ei ole tapauksesta muuta tiedotettavaa.

Ulos ajetun auton vierestä löytyi vainaja Iisalmessa – poliisi tutkii asiaa henkirikoksena.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin tiistain ja keskiviikon 15.-16. marraskuuta välisenä yönä, että henkilöauto oli ajautunut tuntemattomasta syystä ojaan Iisalmessa Kainuuntiellä. Onnettomuuspaikalla auton ulkopuolelta löytyi henkilö, jonka viranomaiset totesivat kuolleeksi. Menehtynyt oli noin 30-vuotias nainen. Henkilöauton kuljettaja ja menehtynyt nainen tunsivat toisensa. 

Poliisi selvittää kuolemaan johtaneita tapahtumia ja rikoksen mahdollista osuutta kuolemaan. Asiaa tutkitaan epäiltynä tappona ja teosta epäiltynä on otettu kiinni noin 30-vuotias mies. Poliisi esittää miestä vangittavaksi epäiltynä taposta Itä-Suomen käräjäoikeudessa tänään perjantaina 18. marraskuuta.

Poliisi pyytää tapaukseen liittyen havaintoja. Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot ja tiedot ulosajosta Itä-Suomen poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjenumeroon 0295 415 232. Kaikki silminnäkijöiden havainnot tapahtumasta voivat olla tutkinnan kannalta ratkaisevia. Kuolonkolari Nelostiellä Jyväskylässä: henkilöauto törmäsi ojaan päätynyttä peräkärryä nostaneeseen hinausautoon – hinausauton kuljettaja menehtyi.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä sekä Sisä-Suomen poliisi hälytettiin liikenneonnettomuustehtävälle Nelostielle Jyväskylään torstaina 17. marraskuuta iltayhdeksän jälkeen.

Poliisi julkaisi onnettomuuteen liittyen tiedotteen, jossa se kertoo henkilöauton ja hinausauton välisestä liikenneonnettomuudesta. Onnettomuus tapahtui Palokan kohdalla etelään menevällä kaistalla. Onnettomuudessa menehtyi yksi henkilö.

Hinausauto oli tapahtumapaikalla noutamassa tiellä aikaisemmin ojaan päätynyttä peräkärryä. Henkilöauto oli tullut Palokan rampista alas etelään menevälle kaistalle ja moottoritien suoralla törmännyt tilanteessa tiellä seisahtuneena olleeseen hinausautoon ja auton ulkopuolella seisoneeseen hinausauton kuljettajaan. Hinausauton 60-luvulla syntynyt paikkakuntalainen kuljettaja menehtyi törmäyksen seurauksena. 

1970-luvulla syntynyttä paikkakuntalaista henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Tiellä on 100 km/h nopeusrajoitus ja tien pinta oli tapahtuma-aikaan märkä. Poliisi selvittää onnettomuuteen johtaneita syitä. Asiassa ei epäillä ylinopeudella eikä alkoholilla olevan osuutta asiaan. 

Poliisi tutkii perjantaiaamuna tapahtunutta henkirikosta Tammelassa – uhria ammuttiin.

Hämeen poliisilaitoksella on tutkinnassa Tammelassa tapahtunut epäilty henkirikos. Hämeen poliisilaitos tiedottaa poliisin tutkivan varhain perjantaiaamuna 18. marraskuuta tapahtunutta henkirikosta.

Teossa on käytetty ampuma-asetta, poliisi paljastaa. Uhri ja rikoksesta epäilty tunsivat toisensa entuudestaan.

Yksi henkilö on pidätetty rikoksesta epäiltynä ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi. Rikosnimikkeenä on tutkinnan tässä vaiheessa tappo.

Yksi henkilö menehtyi asuinkäytössä olleen piharakennuksen tulipalossa Lappeenrannassa.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen sammutushenkilöstöä hälytettiin rakennuspalon sammutustehtävälle Väinämöisenkadulle Lappeenrantaan perjantaina 18. marraskuuta aamupäivällä puoli yhdentoista jälkeen.

Omakotitalon asuinkäytössä ollut piharakennus oli syttynyt tuleen, uutisoi Etelä-Saimaa. Lehden mukaan tulipalo vaati kuolonuhrin.

Pelastuslaitos oli sammuttanut palon.

Lehden mukaan poliisi tutkii tapausta. Kaakkois-Suomen poliisilaitos ei ole tiedottanut tapahtuneesta.

Ihminen jäi junan alle Hämeenlinnassa – henkilövahingot ei tiedossa.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä sekä Hämeen poliisi hälytettiin raideliikenneonnettomuustehtävälle Hämeenlinnaan perjantaina 18. marraskuuta hieman ennen iltayhtätoista. Tarkka sijainti ei ole tiedossa.

Kyseessä on henkilövahinko, selviää VR:n tiedotteesta. VR kertoo, että kyseessä on allejääntitilanne.

Tilanne aiheutti haittaa raideliikenteelle. VR:n mukaan Pendolino 58 Vaasasta Helsinkiin kello 20.31 peruttiin välillä Turenki-Helsinki. Matkustajat siirrettiin Turengissa junaan IC 28, joka oli matkalla Oulusta Helsinkiin kello 18.08. Kyseinen juna myöhästyi yli kaksi tuntia.

R-juna Tampereelta Helsinkiin kello 22.35 myöhästyi myös noin tunnin.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos ja Hämeen poliisilaitos eivät ole tiedottaneet tapahtuneesta. Tämän vuoksi henkilövahingot eivät ole tiedossa.

Yksi henkilö menehtyi tulipalossa Karkkilassa lauantaina aamupäivällä.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sammutushenkilöstöä hälytettiin rakennuspalon sammutustehtävälle Porintielle Karkkilan Tuorilaan lauantaina 19. marraskuuta aamupäivällä kello 10.24.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo tulipalosta twittertilillään. Tapahtuneesta uutisoi myös Ilta-Sanomat. IS:n mukaan kyseessä on kaksikerroksinen rintamamiestalo. Lehden mukaan rakennus tuhoutui kokonaan tulipalossa. Palossa sai surmansa yksi ihminen.

Palon syttymissyytä ei tiedetä tässä vaiheessa. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ei ole tiedottanut tapahtuneesta. Myöskään Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ei ole toistaiseksi kommentoinut paloa tarkemmin.

Henkilöauton ja linja-auton välinen nokkakolari Hyvinkäällä: menehtynyt henkilö vuonna 1989 syntynyt mies – linja-auton matkustajille eriasteisia vammoja.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä sekä Itä-Uudenmaan poliisi hälytettiin liikenneonnettomuustehtävälle Porvoonväylälle (Valtatie 25) Hyvinkäälle sunnuntaiyönä 20. marraskuuta kello 01.11.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos julkaisi tapahtuneesta ensitiedotteen twittertilillään. Myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitos tiedottaa tapahtuneesta.

Kyseessä oli henkilöauton ja linja-auton välinen nokkakolari.

Poliisi julkaisi asiasta myöhemmin, sunnuntaina iltapäivällä jatkotiedotteen tapaukseen liittyen, jossa se kertoo, että tämän hetkisen tiedon mukaan tietä 25 idän suuntaan matkannut henkilöauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä päin vastaan tullutta linja-autoa. Törmäyksen seurauksena henkilöautoa kuljettanut vuonna 1989 syntynyt mies menehtyi. Henkilöautossa ei ollut matkustajia. 

Linja-autossa oli kuljettajan lisäksi 12 matkustajaa, jotka kaikki loukkaantuivat eriasteisesti törmäyksessä. Loukkaantuneet saivat hoitoa paikalle hälytetyiltä sairaankuljetusyksiköiltä.

Molemmat törmäyksessä osallisena olleet ajoneuvot vaurioituivat pahoin.

Liikenne Porvoonväylällä Hyvinkäältä itään päin oli tapahtuneen johdosta aamuyöllä jonkin verran ruuhkautunut.

Itä-Uudenmaan poliisi selvittää onnettomuuden syitä yhdessä liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan kanssa. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja useana vammantuottamuksena, joista epäillään tapahtumassa menehtynyttä henkilöauton kuljettajaa.

Pedersöressä etsitty mies löytyi menehtyneenä.

Pohjanmaan poliisilla on ollut kadonneen henkilön etsintätehtävä. Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti poliisin etsivän 37-vuotiasta Mika -nimistä miestä, joka katosi Pedersören Forsbyyssä lauantaiyönä 19. marraskuuta.

Etsinnät aloitettiin lauantaina illalla ja niitä jatkettiin aamuyölle saakka. Etsintöjä jatkettiin päivän aikana poliisin, omaisten ja Vapepan toimesta.

Kadonneen omainen julkaisi Facebook-profiilissaan katoamisilmoituksen, jossa hän kertoo Mikan löytyneen menehtyneenä.

Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti myöhemmin Mikan löytymisestä. Poliisi sanoo käynnistävänsä asiassa kuolemansyyntutkinnan. Alustavien tietojen perusteella asiassa ei epäillä rikosta.

Poliisi kiittää Vapaaehtoista pelastuspalvelua, omaisia ja paikallisen pelastuslaitoksen henkilöstöä saamastaan etsintäavusta.

Turussa vakava välikohtaus: kahta alaikäistä puukotettiin – kolmas nuori sai vammoja nyrkin iskujen ja potkujen takia.

Lounais-Suomen poliisi hälytettiin Turun Majakkarantaan lauantaina 19. marraskuuta illalla hieman ennen kello kymmentä.

Paikalla oli lyöty puukolla alle 18-vuotiasta nuorta ja aiheutettu hänelle hengenvaaralliset vammat. Myös toista alaikäistä nuorta oli lyöty puukolla, mutta hän selvisi tilanteesta vähäisemmin vammoin. Puukotusten lisäksi ainakin yhtä muuta nuorta oli pahoinpidelty nyrkein ja potkimalla.

Tilanne tapahtumapaikalla on ollut sekava poliisin tullessa paikalle ja poliisin käsitys tapahtumien kulusta tarkentuu esitutkinnan edetessä. Poliisi otti tapahtumapaikan lähistöltä kiinni useita henkilöitä ja kiinniotettujen lisäksi lukuisia nuoria kuultiin yön aikana tapahtumiin liittyen. Paikalla oli tekohetkellä poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan noin 20 nuorta. 

Kulunut viikko oli synkkä Suomessa: ainakin kymmenen henkilöä menehtyi rikos- tai onnettomuusperusteisesti - viikonloppuna puukko heilui osuen alaikäisiin 1

Vakavista rikoksista on kiinniotettuna kaksi henkilöä, jotka ovat molemmat alle 18-vuotiaita.  Esitutkinta asiassa on alkuvaiheessa ja tutkintanimikkeet ovat kaksi tapon yritystä sekä törkeä pahoinpitely. Tutkintanimikkeet saattavat tutkinnan edetessä vaihtua tai niitä voi tulla lisää.

Poliisi pyytää tapahtumaan liittyviä tietoja, havaintoja, kuvia tai videoita viestinä numeroon 0504117655 (whatsapp tai multimediaviesti) tai vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Toimitus suositteleeSomet haltuun

58,470FanitTykkää
1,372SeuraajatSeuraa
519SeuraajatSeuraa


Luetuimmat uutiset 48hKadonneet henkilötKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.