tiistai, 16, elokuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainLappiKuolemaan johtanut mönkijäonnettomuus synkensi Rovaniemen poliisin viikonloppua

Kuolemaan johtanut mönkijäonnettomuus synkensi Rovaniemen poliisin viikonloppua

LAPPI

Lapin poliisilaitoksella riitti tehtäviä viime viikonloppuna Rovaniemellä ja Ranualla, tiedottaa Lapin poliisilaitos. Erityisesti poliisia työllisti liikennetehtävät ja pahoinpitelyt. Poliisi kertoo myös kuolemaan johtanut mönkijäonnettomuus.

Vesiskootteri nurin – kansalaisen ripeä toiminta auttoi.

Perjantai-iltana 10. kesäkuuta, tuli useita ilmoituksia holtittomasti kuljetettavasta vesiskootterista Rovaniemen edustan jokialueella. Lopulta vesiskootteri kippasi nurin ja kyydissä olleet kaksi henkilöä joutuivat veden varaan.

Toisella kyydissä olleella ei ollut pelastusliivejä ja hän lähti uimaan kohti rantaa. Hänen onnekseen rannalla tapahtumia seurannut sivullinen toimi ripeästi ja heitti pelastusrenkaan veden varassa olijalle. Joen vesi on tähän aikaan vuodesta erittäin kylmää, joten pitkään veden varassa oleva on todellisessa vaarassa.

Poliisi kertoo kiittävänsä kansalaista reippaasta toiminnasta.

Mönkijäonnettomuus vaati kuolonuhrin.

Rovaniemen länsipuolella tapahtui perjantaina 10. kesäkuuta kuolemaan johtanut onnettomuus. Mönkijää kuljettanut henkilö kuoli mönkijän ajauduttua ulos tieltä.

Asian selvittäminen jatkuu kuolemansyyn selvittämisenä poliisissa eikä poliisi tiedota asiasta enempää.

Mopomiitti häiritsi kansalaisia.

Rovaniemen teollisuusalueella pidettiin lisäksi perjantain 10. kesäkuuta ja lauantain 11. kesäkuuta välisenä yönä mopomiitti, joka aiheutti vakavaa meluhäiriötä alueella asuville.

Poliisipartiot menivät paikalle ja totesivat, että paikalle oli kokoontunut kymmeniä mopoja, joiden ajo oli holtitonta ja vaarallista sekä sivullisille että heille itselleen. 

Katuajotapahtumissa esiin tulevat häiriöt ovat valtakunnallinen ilmiö. Näiden yhteydessä poliisi on huomannut myös piittaamattomuutta liikennesääntöjä ja yleistä turvallisuutta kohtaan. Poliisi tulee jatkossakin kohdentamaan valvontaa mopomiitteihin mutta kehottaa myös vanhempia ja aikuisia keskustelemaan nuorten kanssa ajotapaan ja liikenneturvallisuuteen liittyvistä asenteista. 

Myös pahoinpitelyt, häiriötehtävät sekä liikennetehtävät työllistivät poliisia.

Muuten viikonloppua värittivät useat pahoinpitelyt joukossa tai kahden henkilön kesken, häiriötehtävät yleisillä paikoilla ja asunnoissa sekä liikennetehtävät.

Sekä järjestyspoliisi, että rikostutkijat saivat urakoida selvittäessään tapahtumien kulkua, joita kovin montaa sävytti runsas alkoholin käyttö.

Lähteenä: Lapin poliisilaitosKUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

47,692FanitTykkää
1,311SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
404SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48h

TUOREIMMAT UUTISETKADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOSMERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.