maanantai, 30, tammikuu, 2023
spot_img

Lukuisat rattijuopumustapaukset sekä suojatieonnettomuus työllistäneet poliisia Päijät-Hämeessä


PÄIJÄT-HÄME

Poliisia on työllistänyt Päijät-Hämeessä lauantaiaamun 26. marraskuuta ja sunnuntaiaamun 27. marraskuuta välisenä aikana lukuisat rattijuopumustapaukset, selviää Hämeen poliisilaitoksen tiedotteesta. Yksi rattijuopoista oli ajanut päin rautatolppaa ja puuta. Yhden rattijuopon kyydissä oli etsintäkuulutettu henkilö. Lisäksi poliisi kertoo suojatieonnettomuudesta, jossa auto törmäsi jalankulkijaan.

Tavakseen kortitta ajeleva kuljettaja huumausaineen vaikutuksen alaisena Lahden Pekanmäessä.

Nelikymppisen ajo-oikeudettoman miehen epäillään ajaneen pakettiautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena lauantaina puolenpäivän aikoihin Valtatiellä 12 Lahden Pekanmäessä. 

Mies ajoi poliisipartiota vastaan ja poliisipartio päätti tarkastaa kuljettajan ja auton kunnon. Huumepikatesti oli positiivinen ja tämä oli miehen kahdeksas kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.

Poliisipartio käytti miehen verikokeissa ja kuulusteli hänet epäiltynä rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.Ajokiellossa oleva kuljettaja huumausaineen vaikutuksen alaisena Lahden Liipolassa – kyytiläisellä oli voimassa oleva etsintäkuulutus.

Poliisipartio kiinnitti huomiota sen edessä epävarmasti liikkuneeseen pakettiautoon lauantai-iltana Lahden Liipolassa. Poliisipartio pysäytti auton tarkastusta varten. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva keski-ikäinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti positiivinen.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

Auton kyydissä oli nelikymppinen mies, jolla oli voimassa oleva etsintäkuulutus oikeuden istuntoon toimittamiseksi. Mies otetiin kiinni etsintäkuulutuksen perusteella ja vietiin poliisivankilaan odottamaan käräjiä.

Auto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Lahdessa.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän sunnuntain vastaisena yönä kello yhden aikoihin Lahdenkadulle Lahteen. Ilmoituksen mukaan jalankulkija oli jäänyt auton alle suojatiellä.


Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että kolmekymppinen nainen oli ajanut henkilöautolla keskimmäisellä ajokaistalla Lahdenkatua pohjoisen suuntaan. Hän ei ollut havainnut suojatiellä kävellyttä naista ennen kuin tämä oli ollut aivan auton edessä. Kuljettaja jarrutti voimakkaasti ja yritti väistää, mutta liukkaan tienpinnan takia auton kulki suoraan ja törmäsi jalankulkijaan. Jalankulkija loukkaantui törmäyksessä.

Henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä vammantuottamukseen. 

Vahvasti päihtynyt kuljettaja kiinni kansalaisilmoituksen ansiosta Padasjoella.

Lauantai-iltana hätäkeskukseen tuli kaksi ilmoitusta henkilöautosta, jonka kuljettaja vaikuttaa päihtyneeltä. Poliisipartio tapasi kyseisen auton hieman puolenyön jälkeen 24-tiellä Padasjoella.

Autoa kuljettanut kolmekymppinen mies puhalsi seulota-alkometriin 0,85 mg/l tuloksen. Kyseinen tulos on promilleissa 1,93 promillea. Hänet vietiin verikokeisiin ja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.Rattijuoppo ajoi päin rautatolppaa ja puuta Heinolassa.

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän varhain sunnuntaiaamuna Heinolan Mustikkahakaan. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli törmännyt rautatolppaan ja puuhun.

Poliisipartion tapahtumapaikkatutkinnan mukaan kolmekymppinen mies oli ajanut henkilöautoa Marjatietä Rajakadun suunnasta ajautuen kulkusuunnassaan oikealle törmäten valotolppaan ja sen jälkeen puuhun.

Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,57 mg/l tuloksen. Kyseinen tulos on promilleissa 1,29 promillea. Ensihoidon yksikkö kuljetti miehen sairaalaan. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.Toimitus suosittelee

Nämä kiinnostavat ihmisiä

Hälytysajossa ollut poliisiauto törmäsi nuoreen naiseen Oulun keskustassa

LIIKENNEONNETTOMUUDET Onnettomuudessa loukkaantunut nuorehko nainen toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta sairaalahoitoon. Oulun keskustassa tapahtui sunnuntaina 29. tammikuuta iltapäivällä kello neljän jälkeen liikenneonnettomuus, jossa...

Somet haltuun

79,500FanitTykkää
1,408SeuraajatSeuraa
592SeuraajatSeuraa

Kirkkonummelta sunnuntaiaamuna kadonnut 27-vuotias mies löydettiin elossa

KADONNEEN ETSINTÄ Poliisi aloitti nopeasti etsinnät Kirkkonummen Myllykylä – Vuohimäki välisellä alueella. Rajavartiolaitos ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu avustivat etsinnöissä. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti sunnuntaina...
spot_img

Rattijuopon epäonnistunut ohitus johti ulosajoon Liedossa – yksi henkilö menehtyi ja kolme loukkaantui

LIIKENNEONNETTOMUUDET Auto oli suistunut ojaan ja kääntynyt katolleen. Ajoneuvosta löytyi yksi henkilö menehtyneenä ja kolme lievästi loukkaantuneena. Pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä...
spot_img


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.