Näin Kotkan meripäivät työllistivät poliisia – kokonaisuudessa edellisvuosia rauhallisempi

KYMENLAAKSO

Juhlinta keskustan puistoissa työllisti poliisia myös lauantaiyönä.

Kotkan Meripäivät ovat sujuneet kokonaisuutena poliisin silmin rauhallisesti, todetaan Kaakkois-Suomen poliisista.

Poliisilla oli ollut tehtäviä meripäiviin liittyen lauantaiyönä alle 40 kappaletta. Poliisitehtävät pitivät sisällää useita nahinoita ja alkavia tappelunnujakoita. Tapauksista onneksi oltiin selvitty ilman isompia vahinkoja.

Kokonaisuutena Kotkan Meripäivät sujui edellisvuosiin verrattuna hyvinkin rauhallisesti. Juhlijoita oli silminnähden vähemmän kuin takavuosina ja juhlinta oli maltillisempaa kuin aiemmin. 

Vakavimmat tapaukset ilmeisesti meripäivien kynnyksellä.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos ei ole viikonlopun aikana ainakaan tuonut julki vakavia sattumuksia.

Uutisoimme tiistaina vakavimmasta tapauksesta, jossa henkilöllä oli sojottanut puukko päässä.

Lisäksi Kotkan poliisia on työllistänyt muutamat vahingonteot.

Poliisi kertoi myös lähisuhdeväkivaltatapauksesta, jossa vuosia jatkuneen perheväkivallan uhri joutui sairaalaan. Väkivallan tekijä oltiin saatu kiinni ja hän vietti aikaansa puolestaan kopissa.

Meripäivien aloitus sujui lähes mallikkaasti.

Kotkan meripäivät starttasivat keskiviikkona 27. heinäkuuta. Meripäivien aloitus oli poliisin vinkkelistä katsottuna hieno, sillä poliisi oli kirjannut ainostaan yhden pahoinpitelyn yön aikana, twiittaa rikoskomisario Mika Salminen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Salmisen twiitin perusteella yö oli ollut myös liikenteen puolella oli ollut rauhallista rikosten suhteen, sillä kiinni oli jäänyt yksi rattijuoppo, joka puhalsi törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman. Rikokseen syyllistynyt vietti yön putkassa.

Kotkan Meripäivät jatkuivat edelleen rauhallisena torstaina. Poliisi keskittyi yleisten paikkojen valvontaan, joissa se pyrki olemaan näkyvästi esillä.

Runsaat yleisömäärät olivat aiheuttaneet hieman normaalia enemmän tehtäviä poliisille Kotkassa. Kotkan alueella oli torstaipäivän 28. heinäkuuta ja perjantaiaamun 29. heinäkuuta välisenä aikana kaikkiaan 47 tehtävää. Festivaalialueelle tai anniskelutelttoihin poliisilla ei ollut tehtäviä.

Poliisin huostassa vietti yönsä yhteensä viisi päihtynyttä ja omaisuusrikoksia poliisi kirjasi kaksi kappaletta. 

Poliisi ei avannut tapahtumia tarkemmin kuten, oliko kaikki putkaan ”päässeet” nauttinut liikaa alkoholia tai minkälaisista omaisuusrikoksista oli kyse.

Kotkan meripäivät alkoivat työllistämään poliisia enemmän perjantaina – mm. 15 henkilöä otettiin kiinni.

Rauhallisesti sujunut Kotkan Meripäivät vilkastui odotetusti viikonloppua kohden. Juhlinta keskustan puistoissa työllisti poliisia perjantaiyönä.

Perjantaiyö oli odotetusti vilkas meripäivien juhlinnan osalta. Poliisilla oli meripäiviin liittyviä tehtäviä noin 80 kappaletta perjantaiyön aikana. Tehtävät painottuivat varsinaisen tapahtuma-alueen ulkopuolelle, kuten Sibeliuspuistoon ja Isopuistoon.

Poliisilain perusteella poliisi otti kiinni 12 ja rikosperusteella kolme henkilöä.

Poliisi kirjasi perjantaipäivän ja lauantaiyön aikana rikosilmoituksia kahdesta rattijuopumuksesta, kahdeksasta varkausrikoksesta, kolmesta pahoinpitelystä ja kahdesta vahingonteosta sekä yhdestä huumausainerikoksesta.

Lähteenä: Kaakkois-Suomen poliisilaitos

Viranomaisuutisten WhatsApp-kanavalle liittyminen kannattaa, sillä sieltä löydät kätevästi kaikki uutisemme!


Somet

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.


puhelimen kuoretViimeisimmät alueen artikkelit

Miehikkälän traktorionnettomuudessa menehtyi keski-ikäinen mies

MIEHIKKÄLÄ Viranomaisuutiset uutisoi keskiviikkona 10. heinäkuuta vakavasta liikenneonnettomuudesta Miehikkälässä. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen pienestä tieliikenneonnettomuudesta kello...

Yksi henkilö menehtyi traktorionnettomuudessa Miehikkälässä

MIEHIKKÄLÄ Kymenlaakson kaakkoisosassa Miehikkälässä sattui keskiviikkona 10. heinäkuuta iltapäivällä vakava yhden ajoneuvon liikennevahinko. Hätäkeskus vastaanotti...

Omakotitalon pannuhuone tuhoutui tulipalossa Korialla

KOUVOLA Kontiontiellä, nykyisin Kouvolaan kuuluvalla Elimäellä sammutettiin rakennuspaloa tiistaina 9. heinäkuuta iltapäivän taitteessa. Hätäkeskus vastaanotti...

Tuoreimmat uutiset

Noin 20 vuotta vanha maasturi syttyi palamaan ja tuhoutui korjauskelvottomaksi Siilinjärvellä

SIILINJÄRVI Marjomäentiellä Siilinjärvellä sammutettiin perjantaina 12. heinäkuuta illalla palavaa ajoneuvoa. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen pienestä liikennevälinepalosta...

Sivulliset olivat tärkeässä roolissa veteen pudonneiden henkilöiden pelastamisessa Naantalissa ja Raisiossa

NAANTALI - RAISIO Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on ollut kaksi hälytystehtävää liittyen ihmisen vesipelastamiseen perjantai-iltana 12. heinäkuuta....

Noin 20 vuotta vanha maasturi syttyi palamaan ja tuhoutui korjauskelvottomaksi Siilinjärvellä

SIILINJÄRVI Marjomäentiellä Siilinjärvellä sammutettiin perjantaina 12. heinäkuuta illalla palavaa ajoneuvoa. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen pienestä liikennevälinepalosta...

Sivulliset olivat tärkeässä roolissa veteen pudonneiden henkilöiden pelastamisessa Naantalissa ja Raisiossa

NAANTALI - RAISIO Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on ollut kaksi hälytystehtävää liittyen ihmisen vesipelastamiseen perjantai-iltana 12. heinäkuuta....