sunnuntai, 1, lokakuu, 2023
spot_img

Nuori pakeni poliisia ”mopojopolla” Siilinjärvellä – poliisi pyytää havaintoja

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -
- MAINOS PÄÄTTYY -

SIILINJÄRVI

Pyörän kuljettaja ajoi 40 – 60 kilometrin tuntinopeuksilla, välillä ajaen täysin ”pimeisiin” mutkiin. Pyörässä ei ollut valoja ja kuljettaja oli pukeutunut tummiin vaatteisiin. Hänellä oli vaaleat jalkineet ja hän oli nuori, 13–17-vuotias.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittavana Pohjois-Savon maakunnassa tapahtunut epäilty törkeä liikennerikos, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan jopoilijan, tai no, mopojopoilijan paenneen poliisia Siilinjärvellä myöhään perjantaina 1. syyskuuta.

Poliisipartio teki kello 23.27 havainnon Siilinjärven torin lähellä polttomoottorilla varustetusta Jopo -polkupyörästä, joka ajeli rakennusten välissä kevyenliikenteen väylällä sekä ajoradalla. Välillä kuljettaja keuli pyörällä. Partio lähti seuraamaan pyörää, joka lähti pakenemaan poliisiautoa. Polkupyöräilijään ei saatu sellaista välimatkaa, että sille olisi voitu näyttää pysäyttämismerkkiä.

Pyörän kuljettaja ajoi 40 – 60 kilometrin tuntinopeuksilla, välillä ajaen täysin ”pimeisiin” mutkiin. Pyörässä ei ollut valoja ja kuljettaja oli pukeutunut tummiin vaatteisiin. Hänellä oli vaaleat jalkineet ja hän oli nuori, 13–17-vuotias. Kuljettaja ei käyttänyt kypärää. Pyörä hävisi torin ympäristöön ja kuljettajaa ei tavoitettu.

Poliisipartio kirjasi asiasta rikosilmoituksen törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Muuta liikennettä oli onneksi vähän ja onnettomuutta ei sattunut. 

- MAINOS - ARTIKKELI JATKUU ALLA -

- MAINOS PÄÄTTYY -
– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –

Poliisi pyytää havaintoja tekijästä ja pyytää kuljettajaa itseään ilmoittautumaan poliisille asian selvittämiseksi. Havainnot ja vihjeet voi lähettää sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla vihjepuhelimeen 0295 415 232.

Polttomoottorilla varustetussa polkupyörässä moottori voi toimia ilman polkemista ja moottorin on kytkeydyttävä pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25 km/h. Suurin sallittu teho saa olla 1000W. Yli 25 km/h kulkevat moottoriavusteiset polkupyörät on rekisteröitävä mopoiksi edellyttäen, että se on laitteen ominaisuuksien osalta mahdollista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laite on tyyppihyväksyttävä mopoksi. 

– MAINOS – ARTIKKELI JATKUU ALLA –
– MAINOS PÄÄTTYY –
- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA-Yhteistyössä
Intiimisheivaustuotteet netistä