tiistai, 6, kesäkuu, 2023
spot_img

Nuori saimaannorppa kuoli laittomaan katiskaan kalastusrajoitusalueella Puumalassa


PUUMALA

Metsähallitus kertoo tekevänsä asiasta rikosilmoituksen.

Saimaannorppanaaras on hukkunut laittomaan katiskaan Puumalassa Kesohiekanselällä, tiedottaa Metsähallitus. Metsähallitus epäilee, että norppa on todennäköisesti jäänyt katiskaan jo viime syksynä.

Pyydys oli kalastusrajoitusalueella, mutta siinä ei ollut nielurajoitinta, minkä vuoksi norppa oli päässyt katiskaan. Metsähallitus tekee tapahtuneesta rikosilmoituksen, koska kyseessä oli asetuksen vastainen pyydys. 

– Kyseessä oli kokoontaitettava nylonverkkoinen katiska. Pyydyksen omistajaa ei tiedetä. Tieto katiskaan kuolleesta norpasta tuli keskiviikkona 24. toukokuuta paikalliselta asukkaalta, joka oli havainnut kelluvan katiskan, jonka sisällä oli norppa, toteaa Metsähallituksen erätarkastaja Paavo Väisänen Metsähallituksen tiedotteessa.

Norpan sekä katiskan kunnon perusteella se on todennäköisesti ollut vedessä viime syksystä lähtien. Hukkuneen naarasnorpan pituus nenästä häntään on noin metri, eli kyseessä on joko kuutti tai nuori yksilö. Norppa toimitetaan Ruokavirastoon ruumiinavaukseen.

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä ja Twittertili tästä niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Savon maakuntien alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.


Toimitus suosittelee


Nämä kiinnostavat ihmisiä

Poliisi pyytää edelleen havaintoja törkeään ryöstöön liittyen Turussa

TURKU Epäillyt ovat noin 16–20-vuotiaita, ihonväriltään vaaleita nuoriamiehiä. Epäiltyjen tavoittamiseksi ja rikosten selvittämiseksi ryöstöyrityksen kohteeksi joutunutta miestä pyydetään edelleen ottamaan...

Somet haltuun

91,700FanitTykkää
1,440SeuraajatSeuraa
835SeuraajatSeuraa

Mikkelissä varastettiin kaksi moottoripyörää, toinen löytyi – poliisi pyytää havaintoja

MIKKELI Kateissa on vielä sinisen harmaa Kawasaki ZX12R -moottoripyörä, jonka rekisteritunnus on BI-964. Itä-Suomen poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittavana epäilty omaisuusrikoskokonaisuus,...

Noin 20-vuotiasta nuorta epäillään yli 400:sta törkeästä maksuvälinepetoksesta

KESKUSRIKOSPOLIISI Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisilaitos ovat saaneet valmiiksi verkkopankkipetoksiin liittyvän esitutkinnan, tiedottaa Keskusrikospoliisi. Rikoksista epäillään noin 20-vuotiasta miestä, joka on...


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.