maanantai, 20, maaliskuu, 2023
spot_img

Pariskunnalla oli hallussa Uzi-konepistooli Kirkkonummella – poliisin esitutkinta on valmistunut

KIRKKONUMMI

Poliisi epäilee pariskuntaa viime syyskuussa tapahtuneista ampuma-aserikoksista, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Kummallakaan ei ollut minkäänlaista aselupaa. Poliisin esitutkinta asiassa on valmistunut.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi syyskuussa 2022 tapahtuneen törkeän ampuma-aserikoksen esitutkinnan Kirkkonummella. Poliisi sai syyskuussa 2022 selville, että kirkkonummelaisella pariskunnalla olisi hallussaan tehokas ase.

Tutkinnan aikana kävi ilmi, että poliisin on syytä epäillä pariskuntaa törkeästä ampuma-aserikoksesta ja käydä etsinnällä rikosepäilyn johdosta. Etsinnällä löytyi Uzi-konepistooli ja aseeseen soveltuva panoksin täytetty lipas. Lisäksi etsinnöissä löytyi myös reikäpääpatruuna, tyhjä käsiaseen lipas sekä nyrkkirauta. Kyseinen pariskunta otettiin kiinni törkeästä ampuma-aserikoksesta epäiltynä. Toinen epäillyistä oli asian johdosta myös vangittuna. Pariskunnalla ei ollut lupaa minkäänlaisiin aseisiin. 

Kuulusteluissa toinen epäillyistä kertoi syyllistyneensä ampuma-aserikokseen, mutta kiisti törkeän ampuma-aserikoksen. Toinen epäillyistä kiisti syyllistyneensä asiassa rikokseen miltään osin. Rikoksesta epäillyt ovat syntyneet vuosina 1991 ja 1992. 

Poliisi on esitutkinnassa selvittänyt sarjatulta ampuvan konepistoolin toimintakuntoisuuden.

– Ase todettiin toimintakuntoiseksi sarjatulta ampuvaksi, luvanvaraiseksi ja erityisen vaaralliseksi ampuma-aseeksi, toteaa rikoskomisario Nina Kangas.

Asia on nyt siirretty syyteharkintaan rikosnimikkeillä törkeä ampuma-aserikos ja ampuma-aserikos.

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä ja Twittertili tästä niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Uudenmaan alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.

Lue myös:


Toimitus suosittelee


Nämä kiinnostavat ihmisiä

Lähes neljä promillea puhaltanut kuljettaja suistui tieltä Pyhtäällä – Haminassa autoilija puhalsi lähes kolme promillea

HAMINA - PYHTÄÄ Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen liikennesektorin poliisipartiot saivat eteläisessä Kymenlaaksossa viikonlopun 17.–19. maaliskuuta aikana kiinni kaksi päihtynyttä kuljettajaa, selviää Kaakkois-Suomen...

Somet haltuun

83,000FanitTykkää
1,421SeuraajatSeuraa
642SeuraajatSeuraa

Kolarin aiheuttanut pakeni kolaripaikalta Lahdessa: auto päätyi lyhyen takaa-ajon jälkeen katolleen pellolle

LAHTI Autoa kuljettanutta 1990-luvulla syntynyttä naista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisi pelastuslaitos sekä...

Video: Persujen vaalimainosten sotkija kiinni itse teosta Kokkolassa – yritti spreijata yllättäjän

KOKKOLA Ilkivallantekijä myöntää videolla tekevänsä ilkivaltaa ja väittää, että hänen maalaamansa maali lähtee kyllä pois maalilla. Pohjanmaan poliisilaitos ei ole...


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.