torstai, 7, joulukuu, 2023
spot_img

Pariskunnalla oli hallussa Uzi-konepistooli Kirkkonummella – poliisin esitutkinta on valmistunut

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -ryhmään klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan!

KIRKKONUMMI

Poliisi epäilee pariskuntaa viime syyskuussa tapahtuneista ampuma-aserikoksista, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Kummallakaan ei ollut minkäänlaista aselupaa. Poliisin esitutkinta asiassa on valmistunut.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi syyskuussa 2022 tapahtuneen törkeän ampuma-aserikoksen esitutkinnan Kirkkonummella. Poliisi sai syyskuussa 2022 selville, että kirkkonummelaisella pariskunnalla olisi hallussaan tehokas ase.

Tutkinnan aikana kävi ilmi, että poliisin on syytä epäillä pariskuntaa törkeästä ampuma-aserikoksesta ja käydä etsinnällä rikosepäilyn johdosta. Etsinnällä löytyi Uzi-konepistooli ja aseeseen soveltuva panoksin täytetty lipas. Lisäksi etsinnöissä löytyi myös reikäpääpatruuna, tyhjä käsiaseen lipas sekä nyrkkirauta. Kyseinen pariskunta otettiin kiinni törkeästä ampuma-aserikoksesta epäiltynä. Toinen epäillyistä oli asian johdosta myös vangittuna. Pariskunnalla ei ollut lupaa minkäänlaisiin aseisiin. 

Kuulusteluissa toinen epäillyistä kertoi syyllistyneensä ampuma-aserikokseen, mutta kiisti törkeän ampuma-aserikoksen. Toinen epäillyistä kiisti syyllistyneensä asiassa rikokseen miltään osin. Rikoksesta epäillyt ovat syntyneet vuosina 1991 ja 1992. 

Poliisi on esitutkinnassa selvittänyt sarjatulta ampuvan konepistoolin toimintakuntoisuuden.

– Ase todettiin toimintakuntoiseksi sarjatulta ampuvaksi, luvanvaraiseksi ja erityisen vaaralliseksi ampuma-aseeksi, toteaa rikoskomisario Nina Kangas.

Asia on nyt siirretty syyteharkintaan rikosnimikkeillä törkeä ampuma-aserikos ja ampuma-aserikos.

Lue myös:

  Psst... Viranomaisuutiset WhatsApp -kanava on julkaistu. Liity mukaan tästä, niin saat tiedon uutisista tuoreeltaan. Voit tutustua muihin kanaviin täältä.


  - ARTIKKELI PÄÄTTYY -
  - KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -

  Tuoreimmat alueen uutiset

  Luetuimmat alueen uutiset

  - OTA FACEBOOKTILIMME HALTUUN TÄSTÄ -


  Luetuin sisältö  Viimeisin sisältö

  Yhteistyössä


  Intiimisheivaustuotteet netistä