torstai, 7, joulukuu, 2023
spot_img

Poliisi iski Helsingin baareihin – mm. yhdessä myytiin ulkomailta tuotuja alkoholipitoisia juomia

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -ryhmään klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan!

HELSINKI

Helsingin poliisi suoritti anniskelupaikkavalvontaa kuluneena viikonloppuna perjantaina ja lauantaina. Valvonnan aikana tavoitettiin etsintäkuulutettuja henkilöitä ja löydettiin puutteita ravintoloiden turvallisuusjärjestelyissä. Alaikäisille anniskelua ei ravintoloissa tavattu. Valvontaa tehtiin yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Helsingin poliisi kertoo, että valvontaa suoritettiin koko Helsingin alueella, ja se toteutettiin yhteistyössä Aluehallintoviraston, Rajavartiolaitoksen, Helsingin kaupungin, Verohallinnon sekä Helsingin pelastuslaitoksen kanssa. Mukana oli myös Helsingin poliisilaitoksen lupatoiminto, joka keskittyi turva-alan lupa-asioihin.

Valvonnassa tarkastettiin yhteensä 116 ravintolaa, 410 ravintoloiden henkilökuntien jäsentä ja 71 turva-alan toimijaa. 

Valvonnan aikana Helsingin poliisi takavarikoi yhdestä anniskelupaikasta huumausainetta ja toisesta laittomasti jälleenmyytävää ulkomaista alkoholia. Lisäksi poliisi tavoitti etsintäkuulutettuja henkilöitä.

Valvonnan aikana puututtiin myös anniskelupaikkojen turvallisuuteen: hätäuloskäyntien esteettömyydessä ja palosammuttimissa löytyi erityisesti puutteita.

Poliisin valvonnan kohteena olivat myös ravintoloiden järjestyksenvalvojat: yhdeksän osalta käynnistettiin lupaharkinta ja seitsemälle annettiin suullinen huomautus.

– Poliisia kiinnostivat erityisesti anniskeluravintolat, jotka ovat aiheuttaneet ongelmia yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Valvonnan aikana anniskelupaikoista ei paljastunut isoja puutteita, mutta niissä havaittiin kuitenkin erilaisia rikkomuksia. Viikonlopun valvonnan aikana anniskeluravintoloista ei tavattu alaikäisiä henkilöitä, mikä oli hyvä asia, kertoo Valvonta ja ennalta estävän toiminnon komisario Hanna Kiiskinen.

Psst... Viranomaisuutiset WhatsApp -kanava on julkaistu. Liity mukaan tästä, niin saat tiedon uutisista tuoreeltaan. Voit tutustua muihin kanaviin täältä.


- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -

Tuoreimmat alueen uutiset

Luetuimmat alueen uutiset

- OTA FACEBOOKTILIMME HALTUUN TÄSTÄ -


Luetuin sisältöViimeisin sisältö

Yhteistyössä


Intiimisheivaustuotteet netistä