tiistai, 27, syyskuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainPohjois-PohjanmaaPoliisi sai Oulussa kiinni kaksi rattijuoppoa - poliisia työllisti myös sähkömopoilijan ja...

Poliisi sai Oulussa kiinni kaksi rattijuoppoa – poliisia työllisti myös sähkömopoilijan ja jalankulkijan välinen kolari

POHJOIS-POHJANMAA

Oulun poliisilaitoksen poliisipartioita on työllistänyt sunnuntaiaamupäivän 11. syyskuuta ja maanantaiyön 12. syyskuuta välisenä aikana Oulussa ainakin liikennetehtävät, selviää Oulun poliisilaitoksen tiedotteesta. Poliisi kertoo kahdesta päihtyneestä kuljettajasta sekä sähkömopoilijan ja jalankulkijan välisestä liikenneonnettomuudesta.

Sähkömopoilija ja jalankulkija törmäyskurssilla Erkkolan sillalla.

Sunnuntaina aamupäivällä kello 09.30 aikaan, kaksi ihmistä loukkaantui lievästi Erkkolan sillalla sähkömopoilijan ja jalankulkijan törmäyksessä. Sillalla etelään päin kevyen liikenteen väylää kävellyt koiraa taluttanut mies jäi sähkömopon töytäisemäksi.

Törmäyksen voimasta mies kaatui maahan ja loukkasi samalla käsiään ja kasvojaan. Myös mopoilija kaatui ja loukkasi kasvojaan. Samassa yhteydessä koira säikähti ja karkasi paikalta.

Sairaankuljetus vei molemmat osalliset lääkärin tarkastettavaksi.

Paikalla mopoilija kertoi, ettei ollut kiinnittänyt tarpeeksi huomiota ympäristöön, jonka vuoksi hän oli törmännyt jalankulkijaan. Koiran omistajan vaimo tavoitti koiran ja vei sen kotiin.

Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeellä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Ajo-oikeudeton rattijuoppo kiinni Paulaharjuntiellä.

Melko tarkasti puolenyön aikoihin maanantain vastaisena yönä, poliisipartio pysäytti Paulaharjuntiellä autoilijan tarkastaaksen tämän ajokunnon. Poliisipartio oli tehnyt havainnon, että autoilija oli jättänyt pysähtymättä punaisen liikennevalon kohdalla risteyksessä. 

Poliisille kävi ilmi, että autoilijalla ei ollut voimassa olevaa ajokorttia. Hän puhalsi rattijuopumuksen ylittävän lukemaan alkometriin. Tarkkusalkometrikokeessa hän sai tulokseksi 0,43 mg/l, joka on promilleissa 0,98 promillea.Poliisipartio kirjoitti miehelle sakkovaatimuksen rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Rattijuoppo puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukeman Siirtolantiellä.

Siirtolantiellä kahden aikaan yöllä, poliisipartio tavoitti myös maistissa autoilleen nuoren miehen. Tämä puhalsi törkeään rattijuopumukseen yltävän lukeman. Testitulos vahvistettiin myöhemmin tarkkuusalkometrillä lukemaan 0,55 mg/l, joka on promilleissa 1,25 promillea.

Miehen ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä rattijuopumuksesta.

div>

KUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

50,903FanitTykkää
1,339SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
457SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48h

TUOREIMMAT UUTISET

KADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOS

MERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.