tiistai, 27, syyskuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainUusimaaPoliisi tutkii Wärtsilän teollisuusalueella tapahtunutta kemikaalivuotoa

Poliisi tutkii Wärtsilän teollisuusalueella tapahtunutta kemikaalivuotoa

UUSIMAA

Poliisi tutkii tapahtumaan johtaneita syitä ja muun muassa sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Wärtsilän teollisuusalueella Järvenpäässä maanantaina 19. syyskuuta illalla noin kello 18.10 aikaan tapahtunut kemikaalivuototapaus on nyt Itä-Uudenmaan poliisilla selvittelyssä.

– Selvitämme tapahtumaan johtaneita syitä ja muun muassa sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta, kertoo tutkinnajohtaja rikoskomisario Krista Vallila.

– Tapauksen selvittelytyö on vasta alkuvaiheessa ja tässä vaiheessa poliisilla ei ole asiasta muuta kerrottavaa, Vallila jatkaa.

Pelastuslaitos julkaisi tapahtuneesta vaaratiedotteen, jossa se kehotti Saunakallion ja Jampan alueen asukkaita suojautumaan sisälle ja sulkemaan ilmastoinnin sekä seuraamaan radiota ja TV:tä. Kemikaaliyhdistelmä sisälsi typpihappoa, fluorivetyä ja etikkahappoa, joista osa on myrkyllisiä ja syövyttäviä aineita.

Alkutilanteessa ongelmia aiheutui siitä, että pelastuslaitoksella ei ollut tietoa aineyhdistelmästä. Kaksi kyseisessä kierrätysyrityksessä työskentelevää henkilää altistui ja heidät vietiin sairaalaan.Hälytyksessä oli mukana 26 yksikköä, jossa luvussa on mukana Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköiden lisäksi poliisin sekä sopimuspalokuntien yksiköitä.

Päivystävä palopäällikkö Olli Korteniemi toteaa, että tilanne oli erittäin vaativa tehtävä ja olisi ollut mahdollisuus, että vuoto olisi levinnyt laajemmalle.

div>

KUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

50,903FanitTykkää
1,339SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
457SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48h

TUOREIMMAT UUTISET

KADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOS

MERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.