KotiPoliisiuutisetPäijät-HämePoliisi varoittaa: ole tarkkana tuntemattomien auto- ja työkonekauppiaiden kanssa Päijät-Hämeen alueella -...

Poliisi varoittaa: ole tarkkana tuntemattomien auto- ja työkonekauppiaiden kanssa Päijät-Hämeen alueella – paljastunut useita petoksia

PÄIJÄT-HÄME

Hämeen poliisi kehottaa ihmisiä olemaan tarkkana tuntemattomien kanssa käytävissä auto- ja työkonekauppojen yhteydessä, tiedottaa Hämeen poliisilaitos.

Päijät-Hämeen alueella on paljastunut useita autokauppojen ja työkonekauppojen yhteydessä tapahtuneiksi epäiltyjä petoksia. Yksittäisten tapausten rikosvahingot ovat olleet joistakin tuhansista euroista 30.000,- euroon. Kyseisten rikosasioiden lisääntynyt esiintyminen alkoi loppukesästä ja ne ovat jatkuneet nyt syyskuussa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)


Työkonekaupoissa rikoksesta epäilty taho on ensin vuokrannut työkoneen vuokraustoimintaa harjoittavalta yritykseltä. Sen jälkeen hän on ottanut yhteyttä jollakin verkkopalstalla julkaistuun osto tarjoukseen. Poliisi epäilee, että myyntihinta on näissä tilanteissa ollut työkoneen arvoon nähden edullinen. Myyjän epäillään myös esittäneen jonkun kiireperusteen myyntitilanteissa.

Autokauppojen yhteydessä paljastuneissa rikoksissa epäilty on ottanut yhteyttä jollakin verkkopalstalla myynnissä olleen auton omistajaan. Kaupanteon yhteydessä rikoksesta epäilty ostaja on esittänyt tekaistuksi epäillyn kuitin älypuhelimensa näytöltä. Kaupassa sovittu hinta ei ole todellisuudessa siirtynyt myyjän tilille. Joissain tapauksista petoksen kohteena ollut ajoneuvo on myöhemmin löytynyt, mutta siitä on irrotettu katalysaattori, joka on myyty edelleen purkamoliiketoimintaa harjoittavalle yritykselle.

Poliisi kehottaa varmistumaan kaupankäynnin todellisista olosuhteista erityisesti tuntemattomien tahojen kanssa kaupankäyntiä tehtäessä. Edellä mainittujen työkonekauppojen osalta tämä tarkoittaisi varmistumista siitä, että myyjä todella omistaa myyntikohteen.

Lähteenä: Hämeen poliisilaitos

NÄITÄ LUETAAN
Lisää


  VIRANOMAISUUTISET SOMESSA

  38,988FanitTykkää
  29SeuraajatSeuraa
  Tuoreimmat uutiset

  VIIKON LUETUIMMAT

  Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.