tiistai, 6, kesäkuu, 2023
spot_img

Poliisi varoittaa pankkitunnuksia urkkivista huijareista – puhelut näyttää tulevan poliisilaitosten vaihdenumeroista


HUIJAUKSET

Itä-Suomen poliisilaitos varoittaa kansalaisia pankkitunnuksia urkkivista huijareista. Poliisille on tehty useita ilmoituksia pankkitunnusten kalasteluista.

Itä-Suomen poliisille on viime aikoina tehty useita ilmoituksia pankkitunnusten kalasteluista ja nyt huijareiden puhelinsoitot ovat näyttäneet tulevan eri poliisilaitosten vaihdenumeroista.

Poliisi varoittaa aktivoituneista huijareista, jotka esiintyvät poliisina, esimerkiksi jonkun poliisilaitoksen talousrikostutkijoina, ja pyytävät saada kohdehenkilön pankkitunnuksia tietoonsa. Uutta näissä tapauksissa on ollut se, että huijarit ovat onnistuneet keinotekoisesti muokkaamaan omaa puhelinnumeroa niin, että vastaanottajalle puhelu näkyy tulevan jonkun poliisilaitoksen vaihteen numerosta.

Poliisi tähdentää, että pankkitunnuksia ei pidä antaa kenellekään puhelimessa, sähköpostilla, tekstiviestillä tai erilaisilla sosiaalisen median keskustelualustoilla. Poliisi ei koskaan kysy keneltäkään tämän pankkitunnuksia. Mikäli saat tällaisen yhteydenoton, niin voit olla varma, että kyseessä on huijari. 

Jos saat tällaisen huijaussoiton, niin ilmoita siitä poliisille. Mikäli tapahtuu vahinko ja epäilet, että olet luovuttanut pankkitunnukset huijarille, niin soita välittömästi hätänumeroon 112 ja ilmoita tapahtuneesta omaan pankkiisi.

Lähteenä: Itä-Suomen poliisilaitos


Toimitus suosittelee


Nämä kiinnostavat ihmisiä

Poliisi pyytää edelleen havaintoja törkeään ryöstöön liittyen Turussa

TURKU Epäillyt ovat noin 16–20-vuotiaita, ihonväriltään vaaleita nuoriamiehiä. Epäiltyjen tavoittamiseksi ja rikosten selvittämiseksi ryöstöyrityksen kohteeksi joutunutta miestä pyydetään edelleen ottamaan...

Somet haltuun

91,700FanitTykkää
1,440SeuraajatSeuraa
835SeuraajatSeuraa

Mikkelissä varastettiin kaksi moottoripyörää, toinen löytyi – poliisi pyytää havaintoja

MIKKELI Kateissa on vielä sinisen harmaa Kawasaki ZX12R -moottoripyörä, jonka rekisteritunnus on BI-964. Itä-Suomen poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittavana epäilty omaisuusrikoskokonaisuus,...

Noin 20-vuotiasta nuorta epäillään yli 400:sta törkeästä maksuvälinepetoksesta

KESKUSRIKOSPOLIISI Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisilaitos ovat saaneet valmiiksi verkkopankkipetoksiin liittyvän esitutkinnan, tiedottaa Keskusrikospoliisi. Rikoksista epäillään noin 20-vuotiasta miestä, joka on...


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.