tiistai, 27, syyskuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainKanta-HämePoliisilla monivaiheinen kuorma-auton takaa-ajo Riihimäellä - kuorma-auto oli varastettu, kuljettaja puhalsi 2,56...

Poliisilla monivaiheinen kuorma-auton takaa-ajo Riihimäellä – kuorma-auto oli varastettu, kuljettaja puhalsi 2,56 promillea ja oli huumausaineen vaikutuksen alaisena

KANTA-HÄME

Takaa-ajo alkoi Riihimäen keskustasta ja päättyi Arolammintielle.

Hämeen poliisilaitoksen partioilla on ollut rattijuopon takaa-ajotilanne Riihimäellä torstain vastaisena yönä 22. syyskuuta kello kahden aikaan.

Poliisipartio kiinnitti huomiota sitä vastaan ajaneeseen kuorma-autoon Riihimäen keskustassa. Poliisipartio mittasi tutkalla kuorma-auton nopeudeksi 70 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h.

Poliisipartio kääntyi kuorma-auton perään ja partio havaitsi sen lähtevän ajamaan välittömästi karkuun. Kuorma-auto ajoi poliisipartioita karkuun keskustan alueella huomattavalla ylinopeudella aiheuttaen vaaratilanteita jättäen noudattamatta muun muassa väistämisvelvollisuuksia ja ajamalla vastaantulevien ajokaistoilla. 

Kuorma-auton pako jatkui keskustan alueelta Peltosaaren kaupunginosaan, jossa kuorma-auton kuljettaja ajeli pysäköintialueilla, kevyenliikenteenväylillä ja nurmikoilla. Kuorma-auto ajoi myös kohti poliisiautoa ja poliisiauton kuljettaja joutui väistämään sitä välttääkseen törmäyksen. 

Peltosaaren alueelta takaa-ajo jatkui Arolammintielle edelleen kuorma-auton aiheuttaessa vaaratilanteita. Arolammintieltä kuorma-auto kääntyi Koivikontielle, Monninlinjalle. Kyseisellä alueella kuorma-auto ajoi toistuvasti mutkissa vastaantulevien ajokaistalle. 

Takaa-ajoon oli liittynyt myös muita poliisipartioita, joista yksi sai asetettua piikkimaton Monninlinjalla. Kuorma-auto ajoi piikkimattoon ja sen kaikki renkaat puhkesivat, mutta pakeneminen jatkui vielä jonkin aikaa.Kuorma-auton kuljettaja ajoi takaisin Arolammintielle, jossa hän pysähtyi ja nousi autosta.

Autoa kuljettanut kolmekymppinen ajo-oikeudeton mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,56 promillea ja huumepikatesti oli positiivinen. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä aggressiivisesti käyttäytynyt kuljettaja tavoitteli hallussaan ollut teräasetta. Kuorma-auto oli ilmoitettu anastetuksi muutamia päiviä sitten.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, niskoittelu poliisia vastaan, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen.

div>

KUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

50,903FanitTykkää
1,339SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
456SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48h

TUOREIMMAT UUTISET

KADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOS

MERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.