Poliisilla todella kiire vuorokausi Kanta-Hämeessä

KANTA-HÄME

Hämeen poliisilaitoksen poliisipartioita on työllistänyt Kanta-Hämeessä lauantain ja sunnuntaiyön välisenä aikana useat eri liikennerikokset, selviää Hämeen poliisilaitoksen tiedotteesta. Kiinni jäi niin ajo-oikeudettomia kuljettajia, kuin rattijuoppojakin. Myös mopoilijan takaa-ajo Tervakoskella oli yksi tapahtuma.

Ajo-oikeudeton kuljettaja alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena Hämeenlinnassa.

Poliisipartio tapasi ajokiellossa olevan nelikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa lauantaina 11. syyskuuta iltapäivällä Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,55 mg/l tuloksen ja tämän lisäksi myös huumepikatesti oli positiivinen.

Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Miehen hallussa huumeita Hämeenlinnassa.

Poliisipartio suoritti valvontaa lauantai-iltana 11. syyskuuta Hämeenlinnan keskustassa. Se tapasi valvonnan yhteydessä 80-luvun loppupuolella syntyneen miehen. Partion puhuttaessa miestä, hän antoi partiolle pussukan, jossa oli huumausaineita.

Mies otettiin kiinni ja hänet kuljetettiin poliisilaitokselle, missä hänelle tehtiin henkilötarkastus. Tarkastuksen yhteydessä hänen hallusta löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran.

Huumeista päihtynyt kuljettaja antoi poliisille väärät henkilötiedot Hämeenlinnassa.

Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten lauantai-iltana 11. syyskuuta Tampereentiellä. Autoa kuljetti mieshenkilö, joka puhalsi seulonta-alkometriin alle rattijuopumuksen jääneen tuloksen. Hänelle tehty huumepikatesti oli puolestaan positiivinen.

Kuljettajalla ei ollut mitään henkilöpapereita mukana ja hän kertoi poliisipartiolle toisen henkilön tiedot. Partio sai kuitenkin selville miehen oikean henkilöllisyyden. Hän oli ajokiellossa oleva nelikymppinen mies.

Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja väärän henkilötiedon antamiseen.

Kaksi rattijuoppoa kiinni samalla kertaa Hauholla.

Kuusikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sunnuntain vastaisena yönä 12. syyskuuta kello yhden aikoihin Hauhon kirkonkylällä.

Poliisipartio havaitsi henkilöauton hinaavan toista henkilöautoa ojasta ylös, kun hinausköysi katkesi ja hinattava auto valui takaisin ojaan. Hinattavan auton kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,80 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeessa verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Myös hinausta suorittavan henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Autoa kuljettanut keski-ikäinen nainen puhalsi seulonta-alkometriin 0,64 mg/l tuloksen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Nuori mopoilija pakeni poliisia Tervakoskella.

Nuori poika ajoi poliisipartiota karkuun kilvettömällä ja valottomalla mopolla Tervakoskella.

Poika ajoi mopolla poliisipartiota vastaan ja poliisipartio päätti tarkastaa kuljettajan kunnon. Mopon kuljettaja ei noudattanut hänelle annettua pysähtymismerkkiä, vaan jatkoi ajoaan.

Mopoilija teki jossain vaiheessa U-käännöksen ja jatkoi ajoaan metsätielle. Poika kaatui mopoineen metsätien alamäessä. Hän ei loukkaantunut kaatuessaan.

Pojalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta mopon kuljettamiseen, joten hänen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeutta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Autoilija kieltäytyi huumepikatestistä Riihimäellä.

Poliisipartio suoritti liikennevalvontaa lauantaina 11. syyskuuta puolenpäivän aikoihin Riihimäen Karassa, kun partio kiinnitti huomiota henkilöautoon, joka kääntyi tienpistolle havaittuaan poliisipartion. Partio pysäytti auton ja sitä kuljettanut nelikymppinen nainen puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hän ei suostunut huumepikatestiin, joten kuljettaja käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi.

Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, joihin kuljettajan epäillään syyllistyneen.

Nelikymppinen mies potki autoa Riihimäellä.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantaina iltapäivällä 11. syyskuuta matkakeskuksen edustalle. Ilmoituksen mukaan järjestyksenvalvojat olivat ottaneet kiinni miehen, joka oli potkinut pysäköityä henkilöautoa.

Poliisipartiolle selvisi, että järjestyksenvalvojat olivat havainneet nelikymppisen miehen potkaiseen pysäköidyn henkilöauton kylkeen aiheuttaen siihen lommon. Järjestyksenvalvojat olivat lähteneet miehen perään ja ottamaan häntä kiinni. Kiinniottotilanteessa mies oli heittänyt oluttölkillä järjestyksenvalvojia kohti, kuitenkaan osumatta heihin. 

Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausainetta.

Mies otettiin kiinni epäiltynä vahingontekoon, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Kaksi ajo-oikeudetonta kuljettajaa Forssassa.

Poliisipartio tapasi kaksi ajo-oikeudetonta henkilöä lauantaina 11. syyskuuta kuljettamassa autojaan.
Viisikymppinen mies kuljetti henkilöautoa ilman ajo-oikeutta Teollisuuskadulla ja tämä oli hänen 12. kerta vuoden sisällä.

Kolmekymppinen nainen puolestaan kuljetti henkilöautoa seitsemännen kerran ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta iltapäivällä Forssan keskustassa. 

Lähteenä: Poliisi

Viranomaisuutisten WhatsApp-kanavalle liittyminen kannattaa, sillä sieltä löydät kätevästi kaikki uutisemme!


Somet

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.


puhelimen kuoretViimeisimmät alueen artikkelit

Hylätty teollisuushalli tuhoutui tulipalossa Hämeenlinnassa

HÄMEENLINNA Ruununmyllyntiellä Hämeenlinnassa sammutettiin aikaisin perjantaiaamuna 12. heinäkuuta syttynyttä rakennuspaloa. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta...

Poliisi tapasi Kanta-Hämeen liikenteestä neljä päihtynyttä kuljettajaa

KANTA-HÄME Hämeen poliisin partiot tapasivat Kanta-Hämeen liikenteestä maanantai-iltapäivän 8. heinäkuuta ja tiistaiaamun 9. heinäkuuta välisenä...

Ihminen putosi veneestä järveen Hämeenlinnan Vanajavedellä – kalakaveri kannatteli pinnalla

HÄMEENLINNA Jalavaniementien tuntumassa Hämeenlinnan Vanajavedellä suoritettiin onnistunut ihmisen pelastusoperaatio myöhään maanantaina 8. heinäkuuta iltayöstä. Hätäkeskus...

Tuoreimmat uutiset

Noin 20 vuotta vanha maasturi syttyi palamaan ja tuhoutui korjauskelvottomaksi Siilinjärvellä

SIILINJÄRVI Marjomäentiellä Siilinjärvellä sammutettiin perjantaina 12. heinäkuuta illalla palavaa ajoneuvoa. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen pienestä liikennevälinepalosta...

Sivulliset olivat tärkeässä roolissa veteen pudonneiden henkilöiden pelastamisessa Naantalissa ja Raisiossa

NAANTALI - RAISIO Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on ollut kaksi hälytystehtävää liittyen ihmisen vesipelastamiseen perjantai-iltana 12. heinäkuuta....

Noin 20 vuotta vanha maasturi syttyi palamaan ja tuhoutui korjauskelvottomaksi Siilinjärvellä

SIILINJÄRVI Marjomäentiellä Siilinjärvellä sammutettiin perjantaina 12. heinäkuuta illalla palavaa ajoneuvoa. Hätäkeskus vastaanotti hätäilmoituksen pienestä liikennevälinepalosta...

Sivulliset olivat tärkeässä roolissa veteen pudonneiden henkilöiden pelastamisessa Naantalissa ja Raisiossa

NAANTALI - RAISIO Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on ollut kaksi hälytystehtävää liittyen ihmisen vesipelastamiseen perjantai-iltana 12. heinäkuuta....