tiistai, 6, kesäkuu, 2023
spot_img

Puolangalla kaadettiin kuusi hirveä luvattomasti hirvenmetsästyksessä – rikoksesta epäiltynä yhteensä 12 henkilöä


PUOLANKA

Poliisi ja Rajavartiolaitos keskeyttivät seurueen hirvenmetsästyksen marraskuun alussa yhteisoperaatiolla. Operaatioon osallistui useita Oulun poliisilaitoksen ja Kainuun rajavartioston partioita sekä Metsähallituksen erävalvonta. 

Oulun poliisilaitos ja Kainuun rajavartiosto ovat tutkineet yhdessä case Savuksi nimettyä epäiltyä törkeää metsästysrikosta sekä laittoman saaliin kätkemistä. Tutkinnasta tiedottaa Kainuun rajavartiosto.

Suoritetun esitutkinnan perusteella epäillään syksyllä 2022 kaadetun Puolangalla hirvenmetsästyksessä kuusi hirveä luvattomasti. Poliisi on rikostutkintaan liittyen käynnistänyt myös ampuma-aselain mukaisen hallinnollisen menettelyn. Tapauksen esitutkinta on saatu päätökseen ja se on edennyt loppulausuntomenettelyyn, jonka jälkeen esitutkinta siirtyy syyteharkintaan.

Esitutkinnassa on ollut rikoksesta epäiltynä yhteensä 12 henkilöä. Heistä kymmentä henkilöä epäillään törkeästä metsästysrikoksesta ja kahta henkilöä laittoman saaliin kätkemisestä. Tutkinnan aikana kiinniotettuna ja pidätettynä on ollut kuusi henkilöä. Epäillyt henkilöt ovat kotoisin Pohjois-Savon alueelta.

Epäillyn törkeän metsästysrikoksen tutkinta käynnistyi Metsähallituksen erävalvonnan Puolangan Kuirin alueella tekemien havaintojen perusteella. Alueelle ilmoitettujen kaadettujen hirvien määrä ja laatu ei vastannut erävalvonnan maastossa tekemiä havaintoja. Metsähallituksen erävalvonta ilmoitti tietonsa Kainuun rajavartiostolle, joka käynnisti esitutkinnan yhdessä Oulun poliisilaitoksen kanssa. Jutun tutkinnanjohto on ollut Oulun poliisilaitoksella.

Poliisi ja Rajavartiolaitos keskeyttivät seurueen hirvenmetsästyksen marraskuun alussa yhteisoperaatiolla. Operaatioon osallistui useita Oulun poliisilaitoksen ja Kainuun rajavartioston partioita sekä Metsähallituksen erävalvonta. 

Esitutkinnassa selvitettyjen tietojen perusteella metsästysseurueen epäillään kaataneen Puolangan Kuirin alueelle syksyn 2022 aikana hirviä yhteensä kuusi kappaletta. Seurueella oli kyseiselle alueelle myönnetty pyyntilupa hirvenmetsästykseen. Esitutkinnan perusteella heidän epäillään ylittäneen lupakiintiön, sekä rikkoneen lupaehtojen mukaista ilmoitusvelvollisuutta. Henkilöitä, jotka kuuluivat metsästysseurueeseen, mutta eivät ole osallistuneet varsinaiseen metsästykseen, epäillään laittoman saalin kätkemisestä.

Esitutkinnan aikana löydettiin myös viitteitä useista törkeistä metsästysrikoksista, jotka ovat tapahtuneet Pohjois-Savon alueella. Kyseiset tiedot välitettiin Itä-Suomen poliisilaitokselle, joka käynnisti case Savukukoksi nimetyn esitutkinnan epäillyistä törkeistä metsästysrikoksista.

Erävalvonnan kautta saadut havainnot, suoritettu esitutkinta sekä käynnistetty esitutkinta ovat osoitus tiivistä yhteistyöstä erävalvontaa ja luonnonvararikosten torjuntaa suorittavien viranomaisten välillä. 

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä ja Twittertili tästä niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Kainuun alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.


Toimitus suosittelee


Nämä kiinnostavat ihmisiä

Poliisi pyytää edelleen havaintoja törkeään ryöstöön liittyen Turussa

TURKU Epäillyt ovat noin 16–20-vuotiaita, ihonväriltään vaaleita nuoriamiehiä. Epäiltyjen tavoittamiseksi ja rikosten selvittämiseksi ryöstöyrityksen kohteeksi joutunutta miestä pyydetään edelleen ottamaan...

Somet haltuun

91,700FanitTykkää
1,440SeuraajatSeuraa
835SeuraajatSeuraa

Mikkelissä varastettiin kaksi moottoripyörää, toinen löytyi – poliisi pyytää havaintoja

MIKKELI Kateissa on vielä sinisen harmaa Kawasaki ZX12R -moottoripyörä, jonka rekisteritunnus on BI-964. Itä-Suomen poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittavana epäilty omaisuusrikoskokonaisuus,...

Noin 20-vuotiasta nuorta epäillään yli 400:sta törkeästä maksuvälinepetoksesta

KESKUSRIKOSPOLIISI Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisilaitos ovat saaneet valmiiksi verkkopankkipetoksiin liittyvän esitutkinnan, tiedottaa Keskusrikospoliisi. Rikoksista epäillään noin 20-vuotiasta miestä, joka on...


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.