perjantai, 2, joulukuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainUusimaaPuotilan henkirikos siirtynyt KRP:lle: tutkitaan murhana - uhria ammuttiin useamman kerran ylävartaloon

Puotilan henkirikos siirtynyt KRP:lle: tutkitaan murhana – uhria ammuttiin useamman kerran ylävartaloon

UUSIMAA

Helsingin Puotilassa oli keskiviikkona ampumavälikohtaus, jossa menehtyi yksi henkilö. Tapauksen tutkinta on siirtynyt Helsingin poliisilaitokselta Keskusrikospoliisille. Keskusrikospoliisi ei kerro, miksi tutkinta on siirretty.

Helsingin poliisilaitoksen poliisipartioilla oli usean poliisipartion vaativa poliisitehtävä Helsingin Puotilassa. Helsingin poliisilaitos kertoi asiasta twittertilillään.

Poliisi kertoi twiitissään, että poliisi sai ilmoituksen väkivallanteosta Meripellontiellä, venesataman kohdalla kello 13.46, ja että paikalla on useita poliisin partioita ja tilannetta selvitetään.

Tilanteesta aiheutui liikennehaittaa. Poliisi ohjasi liikennettä tapahtumapaikalla.

Helsingin poliisilaitos julkaisi tapahtuman johdosta myöhemmin keskiviikkona tiedotteen, jossa se kertoo, että kyseessä on henkirikos ampumalla.Poliisi saapui paikalle minuuteissa usean partion voimin. Epäilty tekijä otettiin kiinni tapahtumapaikalta. Hän on syntynyt vuonna 1968.

Ampumisen uhri kuoli tapahtumapaikalla. Uhri oli syntynyt vuonna 1988.

Asiaa tutkittiin alustavasti tappona, mutta tutkintanimike on koventunut murhaksi. Tutkinta siirrettiin Helsingin poliisilaitokselta Keskusrikospoliisille.

Keskusrikospoliisin mukaan sivullisiin ei kohdistunut vaaraa. Uhri menehtyi vartaloon ammuttuihin laukauksiin.

Epäiltyä henkirikosta tutkitaan tällä hetkellä murhana. 

– On ilmennyt tiettyjä suunnitelmallisuuteen viittaavia yksityiskohtia. Siksi tutkimme tapausta murhana, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto Keskusrikospoliisista.

– Emme pysty tässä vaiheessa kertomaan tapauksesta enempää vaarantamatta tutkintaa, Luoto jatkaa.

Toimitus suositteleeSomet haltuun

58,470FanitTykkää
1,372SeuraajatSeuraa
519SeuraajatSeuraa


Luetuimmat uutiset 48hKadonneet henkilötKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.