torstai, 7, joulukuu, 2023
spot_img

Raaseporista varastettiin paloauto – ajettiin hälytyslaitteet kytkettyinä päin kiertoliittymän tolppaa Helsingissä

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -ryhmään klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan!

HELSINKI – RAASEPORI

Länsi-Uudellamaalla varastettiin pakettiautomallinen paloauto. Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo, että Hätäkeskukseen ilmoitettiin tiistaiyönä noin kello 2.40 aikaan liikenneonnettomuudesta Helsingin Steniuksentiellä. Ilmoituksen mukaan pakettiautomallinen paloauto on törmännyt kiertoliittymässä tolppaan.

Paloautossa oli törmäyshetkellä ollut hälytyslaitteet kytkettyinä. Törmäyksen jälkeen ajoneuvosta poistui kaksi henkilöä. 

Selvisi, että hälytysajoneuvo oli varastettu Raaseporista, Österbyn vapaapalokunnan tiloista. Paikalle lähetetyt poliisipartiot tavoittivat etsintöjen jälkeen yhden epäillyn, joka otettiin kiinni.

Vapaapalokunnan tiloihin oli päästy ikkuna rikkomalla.

– Tapahtumapaikalta ulosajopaikalle on noin 100 kilometriä. Esitutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, onko ajoneuvolla ajettu hälytysajoa koko matkan ja onko matkan aikana tapahtunut vaaratilanteita, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Rikosnimikkeet ovat tässä vaiheessa törkeä varkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, törkeä rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos. Nimikkeet voivat tarkentua esitutkinnan edetessä.

– Pidän tekoa varsin moitittavana, kun ottaa huomioon, että kyseessä on hälytysajoneuvo, jolle olisi mahdollisesti ollut tarvetta ihmishenkien pelastamisessa oikean hälytystehtävän yhteydessä. Lisäksi ajoneuvo meni lunastuskuntoon, toteaa rikoskomisario Sjöholm.

Poliisi pyytää ilmoittamaan silminnäkijähavainnoista ja mahdollisista vaaratilanteista sähköpostiosoitteeseen: vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Psst... Viranomaisuutiset WhatsApp -kanava on julkaistu. Liity mukaan tästä, niin saat tiedon uutisista tuoreeltaan. Voit tutustua muihin kanaviin täältä.


- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -

Tuoreimmat alueen uutiset

Luetuimmat alueen uutiset

- OTA FACEBOOKTILIMME HALTUUN TÄSTÄ -


Luetuin sisältöViimeisin sisältö

Yhteistyössä


Intiimisheivaustuotteet netistä