perjantai, 2, joulukuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainEtelä-SavoRattijuopot kiinni Mikkelissä ja Pieksämäellä: toinen aiheutti kaksi kolaria ja toinen ajoi...

Rattijuopot kiinni Mikkelissä ja Pieksämäellä: toinen aiheutti kaksi kolaria ja toinen ajoi ojaan – lisäksi päihtynyt mies tunkeutui entisen Kaljaportin tiloihin Mikkelissä

ETELÄ-SAVO

Itä-Suomen poliisilaitoksen Etelä-Savon alueen poliisipartiot tavoittivat Mikkelissä ja Pieksämäellä rattijuopot torstain 17. marraskuuta aikana, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos. Lisäksi Mikkelissä murtauduttiin perjantaiyönä 18. marraskuuta Porrassalmenkadulla entisen Karjaportin tiloihin.

Ulkomaalainen rattijuoppo törttöili Mikkelin liikenteessä.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin torstai-iltana 17. marraskuuta kahdesta peräänajosta Mikkelin keskustassa ja ilmoitusten mukaan molemmilla vahinkopaikoilla törmäillyt henkilöauto poistui paikalta pysähtymättä.

Poliisipartio havaitsi kyseisen auton hetken kuluttua Vanhalla Juvantiellä, ja se saatiin pysäytettyä Pääskynkujalle. Autoa kuljetti ulkomaalainen mies, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,74 mg/l lukeman. Kyseinen lukema on promilleissa 1,68 promillea.Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet verikokeeseen. Tämän jälkeen hänet kuljetettiin kiinniotettuna Mikkelin poliisiasemalle.  

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Päihtynyt mies tunkeutui entisen Kaljaportin tiloihin Mikkelissä.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin perjantain vastaisena yönä 18. marraskuuta, että Mikkelissä Porrassalmenkadulla entisen Karjaportin rakennuksessa joku rikkoo paikkoja.

Paikalle menneen poliisipartion tarkastaessa tiloja poliisikoiran avulla, toinen poliisipartio tapasi rakennuksen ulkopuolelta poliisille ennestään tutun päihtyneen oloisen miehen, jonka epäillään tunkeutuneen kyseisiin tiloihin.

Miehen epäillään myös tunkeutuneen lähistöllä olleisiin autoihin. Mies otettiin kiinni ja häntä epäillään varkausrikoksista.

Rattijuoppo ajoi autolla ojaan vahvasti päihtyneenä Pieksämäellä.

Pieksämäellä henkilöauto ajautui ojaan Väisälänkyläntiellä torstaina iltapäivällä. Poliisi tapasi paikalta paikkakuntalaisen miehen, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 2,17 promillen lukeman. Lisäksi huumausaineiden pikatesti oli antanut positiivisen tuloksen amfetamiinille ja kannabikselle. Miehellä ei myöskään ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Auton kyydissä oli myös toinen mies, joka kuljetettiin sairaankuljetuksen toimesta lääkärin tarkastukseen.Autoa kuljettanut mies otettiin kiinni ja hänet kuljetettiin verikokeeseen, tämän jälkeen hänet kuljetettiin kiinniotettuna Mikkelin poliisiasemalle. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Myös keskiviikkona Etelä-Savon alueella jäi kiinni rattijuoppoja.

Poliisia työllisti Etelä-Savon alueella myös keskiviikkona 16. marraskuuta aamuyön ja päivän aikana muutamat rattijuopot. Kiinni oli jäänyt yhteensä kolme rattijuoppoa. Yksi ajoi auton ojaan tukevassa humalatilassa.

Ojaan ajanut kuljettaja puhalsi 2,50 promillea Sulkavalla.

Keskiviikkona aamuyöllä hätäkeskukseen ilmoitettiin, että Sulkavalla oli auto ojassa. Paikalle hälytettiin pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä Etelä-Savon pelastuslaitokselta ja Itä-Suomen poliisi. Viranomaiset löysivät paikallisen keski-ikäisen miehen ojaan ajetusta autostaan päihtyneenä. Puhalluskoe oli 2,50 promillea.

Esitutkinnassa selvitetään, paljonko veren alkoholipitoisuus oli ajon hetkellä. Hänet määrättiin poliisin toimesta ajokieltoon verikokeiden jälkeen. Muutoin mies ei loukkaantunut.

Eteläsuomalainen autoilija sekä alkoholin, että huumausaineen vaikutuksen alaisena Mikkelissä.

Puolen päivän aikoihin keskiviikkona, liikenneryhmän poliisipartio pysäytti ja testasi eteläsuomalaisen nuoren autoilijamiehen kunnon Mikkelin keskustassa. Puhalluskoe oli 1,20 promillea ja huumausaineen pikatesti näytti positiivista huumaaville lääkeaineille.

Hänetkin käytettiin verikokeissa. Ajo-oikeutensa hän oli menettänyt jo aiemmin vastaavan tyyppisten tekojen yhteydessä. 

Miestä epäillään vähintäänkin ”perusmuotoisesta” rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Ajo-oikeudeton kuljettaja huumausaineen vaikutuksen alaisena Mäntyharjulla – autosta oli verot maksamatta ja siinä oli väärät rekisterikilvet.

Samoihin aikoihin, kun edellinen, kenttävalvontaryhmän poliisipartio tapasi nuorehkon naiskuljettajan Mäntyharjun keskustaajamassa.

Hänkin oli menettänyt ajo-oikeutensa jo aikoja sitten. Lisäksi auton väärät rekisterikilvet ja maksamattomat verot kiinnittivät huomiota. Huumausaineen pikatesti näytti positiivista amfetamiinille ja tie vei verikokeisiin. 

Naista epäillään ainakin rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ajoneuvorikkomuksesta.

Toimitus suositteleeSomet haltuun

58,470FanitTykkää
1,372SeuraajatSeuraa
519SeuraajatSeuraa


Luetuimmat uutiset 48hKadonneet henkilötKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.