tiistai, 6, kesäkuu, 2023
spot_img

Sähköpotkulautailijaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta Vaasassa – ajoi kännissä viritetyllä sähköpotkulaudalla


VAASA

Poliisi takavarikoi laudan tarkempia tutkimuksia varten.

Pohjanmaan poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittavana epäilty törkeä liikennerikos, tiedottaa Pohjanmaan poliisilaitos. Tapaus on sinällään erikoisempi, sillä kulkuneuvona oli sähköpotkulauta.

Pohjanmaan poliisi kertoo tiedotteessaan, että sähköpotkulautailija liikkui lauantai-iltana Vaasan keskustassa sellaisella vauhdilla, että poliisipartion huomio kiinnittyi kuljettajaan ja hänen kulkupeliin.

Tarkastuksessa poliisille selvisi, että laudassa on 5 kW moottori ja koeajossa laite kulki yli 40 kilometriä tunnissa. Nopeuden takia lauta luokitellaan mopoksi. Poliisi tarkasti myös kuljettajan ajokunnon, eikä hän ollut ajokunnossa vaan puhalsi poliisin alkometriin 0,90 mg/l tuloksen. Kyseinen tulos on promilleissa 2,04 promillea.

Kuljettajaa epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikedetta, sillä häneltä puuttui vaadittava ajo-oikeus. Sähköpotkulauta takavarikoitiin tarkempia tutkimuksia varten.

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä ja Twittertili tästä niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Pohjanmaan alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.

*Otsikkoa korjattu siten, että kuljettaja ei puhaltanut korttiaan hyllylle, sillä hänellä ei sellaista edes ollut.


Toimitus suosittelee


Nämä kiinnostavat ihmisiä

Poliisi pyytää edelleen havaintoja törkeään ryöstöön liittyen Turussa

TURKU Epäillyt ovat noin 16–20-vuotiaita, ihonväriltään vaaleita nuoriamiehiä. Epäiltyjen tavoittamiseksi ja rikosten selvittämiseksi ryöstöyrityksen kohteeksi joutunutta miestä pyydetään edelleen ottamaan...

Somet haltuun

91,700FanitTykkää
1,440SeuraajatSeuraa
835SeuraajatSeuraa

Mikkelissä varastettiin kaksi moottoripyörää, toinen löytyi – poliisi pyytää havaintoja

MIKKELI Kateissa on vielä sinisen harmaa Kawasaki ZX12R -moottoripyörä, jonka rekisteritunnus on BI-964. Itä-Suomen poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittavana epäilty omaisuusrikoskokonaisuus,...

Noin 20-vuotiasta nuorta epäillään yli 400:sta törkeästä maksuvälinepetoksesta

KESKUSRIKOSPOLIISI Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisilaitos ovat saaneet valmiiksi verkkopankkipetoksiin liittyvän esitutkinnan, tiedottaa Keskusrikospoliisi. Rikoksista epäillään noin 20-vuotiasta miestä, joka on...


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.