tiistai, 16, elokuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainPohjois-KarjalaSeppo Karttunen on edelleen kateissa - hänen vene löydettiin ajelehtimasta Pyhäselällä toukokuun...

Seppo Karttunen on edelleen kateissa – hänen vene löydettiin ajelehtimasta Pyhäselällä toukokuun puolivälissä

POHJOIS-KARJALA

Poliisi kaipaa havaintoja Liperin Mattisenlahdelta, sillä toukokuussa kadonnutta Seppo Karttusta ei ole vieläkään löydetty, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisi tiedotti 24. toukokuuta yli 80-vuotiaan Seppo Karttusen katoamisesta. Katoamisesta oli tehty ilmoitus 21. toukokuuta. Karttuseen ei oltu saatu yhteyttä 14. toukokuuta jälkeen. Pian ilmeni, että Karttusen vene oli poissa hänen rantapaikaltaan Liperin Mattisenlahdesta.

Hätäkeskukseen oli ilmoitettu 16. toukokuuta Pyhäselällä tyhjänä ajelehtivasta soutuveneestä. Vene on tunnistettu Karttusen veneeksi. Karttusen tiedettiin harrastavan verkkokalastusta. Löydettäessä veneestä puuttui toinen airo. 

Poliisi ei epäile asiassa rikosta ja kyseessä on poliisitutkinta nimikkeellä kadonnut henkilö.

Poliisi on tehnyt vesistöetsintöjä useita kertoja touko-kesäkuussa Pyhäselällä Mattisenlahden alueella yhdessä Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen kanssa, mutta Karttunen on edelleen kateissa. Etsintöjä on tehty myös vapaaehtoisvoimin. Poliisi pyytää nyt havaintoja Pyhäselältä Mattisenlahden alueelta etsintöjen suuntaamiseksi ja Karttusen löytämiseksi.

Karttunen käytti usein veneillessään sinipunaisia kelluntaliivejä sekä vihreitä kumisaappaita. Myös veneen toinen airo on edelleen kateissa. Poliisi korostaa, että pienilläkin tai merkityksettömiltä tuntuvilla havainnoilla voi olla ratkaiseva merkitys Karttusen löytymisessä.

Mahdollisia havaintoja katoamiseen liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15.

Lähteenä: Itä-Suomen poliisilaitosKUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

47,692FanitTykkää
1,311SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
404SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48h

TUOREIMMAT UUTISETKADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOSMERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.