maanantai, 30, tammikuu, 2023
spot_img

Suomen surullinen viikonloppu: viisi liikenneonnettomuutta vaati seitsemän ihmisen hengen


LIIKENNE

Onnettomuuksista kaksi oli nokkakolareita, kaksi peräänajokolareita ja yksi ulosajo.

Suomessa on vietetty viikonloppuna 25.-27. marraskuuta surullisia hetkiä liikenteessä. Viikonlopun aikana on tapahtunut yhteensä viisi liikenneonnettomuutta, jossa on menehtynyt vähintään yksi henkilö. Yhteensä menehtyneitä on seitsemän henkilöä.

Ensimmäinen suru-uutinen saatiin perjantaiaamuna, kun viranomaiset tiedottivat henkilöauton ja pakettiauton välisestä nokkakolarista Kymppitiellä Hämeenlinnassa. Onnettomuus tapahtui aamuseitsemän jälkeen. Molempien autojen kuljettajat vietiin sairaalan. Vastaantulevien ajokaistalle ajautunut vanhempi mies kuoli sairaalassa. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä vammantuottamuksena.

Toinen suru-uutinen tuli Pellosta. Lapin poliisilaitos tiedotti onnettomuudesta, jossa lauantaina ennen iltapäiväkahta oli tapahtunut kahden henkilöauton välinen liikenneonnettomuus. Kyseessä oli nokkakolari. Vastakkaisiin suuntiin liikkuneet autot törmäsivät toistaiseksi tuntemattomasta syystä yhteen. Onnettomuudessa kuoli kaksi 60-luvulla syntynyttä miestä. Molemmat toimivat ajoneuvoissa kuljettajina. Toisessa ajoneuvoista oli kuljettajan lisäksi matkustaja, joka toimitettiin ensihoidon toimesta hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan.Kolmas suru-uutinen tuli Loimaalta myöhään lauantaina. Hannunkadun ja Varastokujan risteyksessä henkilöauto oli ajautunut ulos tieltä ennen iltayhtätoista. Henkilöauto oli törmännyt varastorakennuksen seinään ja syttynyt palamaan. Onnettomuudessa menehtyi kaksi henkilöä. Menehtyneet henkilöt olivat nuoria aikuisia. Paikalle osunut sivullinen yritti auttaa ja sammuttaa tulipaloa omalla käsisammuttimellaan. Auto oli kuitenkin pahasti vaurioitunut, eikä tuli ollut hallittavissa.

– Paikalle tullut pelastuslaitos sammutti tulipalon, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä onnettomuuden uhrien osalta. Paikalle saapui myös runsaasti nuorisoa ja paikalle järjestettiin kriisiapua, kertoo rikoskomisario Tommi Kosunen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi suoritti tapahtumapaikalla paikkatutkintaa ja teknistä tutkintaa yön aikana. Poliisi epäilee, että törmäystä on edeltänyt suuri tilannenopeus.


Neljäs suru-uutinen saatiin Kouvolasta sunnuntaiyönä. Kyseessä oli henkilöauton ja matkailuauton välinen peräänajokolari. Onnettomuus sattui Valtatie kuudella. Hälytys onnettomuudesta tehtiin kello 00.41. Poliisin alustavien tietojen perusteella henkilöauto on tullut Kouvolan suunnasta kohti Elimäkeä ja törmännyt Ruhanmäen kohdalla samaan suuntaan kulkevan matkailuauton perään. Törmäyksen johdosta molemmat ajoneuvot suistuivat peräkkäin kulkusuunnassaan oikealle pientareelle ja syttyivät palamaan. Henkilöauton kuljettaja menehtyi tapahtumapaikalla. Matkailuauton kuljettaja ei loukkaantunut. Ajoneuvoissa ei ollut matkustajia.

Viides ja viimeinen suru-uutinen saatiin Pälkäneeltä. Onnettomuus tapahtui sunnuntaina iltapäiväviiden jälkeen. Henkilövahingoista poliisi tiedotti vasta maanantain vastaisena yönä. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että poliisin alustavien tietojen mukaan henkilöauton kuljettaja ajoi Lahdentietä Lahden suunnasta kohti Tamperetta. Ajokaistalla oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä pysähdyksissä pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä. Henkilöauto törmäsi peräkärryyn ja suistui loivasti ajosuunnasta katsottuna oikealle.Pakettiauto-peräkärryyhdistelmässä matkustanut 1960-luvulla syntynyt nainen kuoli törmäyksessä. Toinen ajoneuvoyhdistelmän matkustajista, 1980-luvulla syntynyt mies, loukkaantui vakavasti. Alustavien tietojen mukaan menehtynyt ja loukkaantunut eivät olleet törmäyksen aikana pakettiautossa sisällä, vaan seisoivat ulkona. Henkilöauton kuljettaja ja sen matkustaja vietiin tarkistettavaksi sairaalaan.

Onnettomuus tapahtui Pälkäneellä Lahdentiellä noin kilometri ennen Hämeenlinnantien risteystä. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen.Toimitus suosittelee

Nämä kiinnostavat ihmisiä

Hälytysajossa ollut poliisiauto törmäsi nuoreen naiseen Oulun keskustassa

LIIKENNEONNETTOMUUDET Onnettomuudessa loukkaantunut nuorehko nainen toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta sairaalahoitoon. Oulun keskustassa tapahtui sunnuntaina 29. tammikuuta iltapäivällä kello neljän jälkeen liikenneonnettomuus, jossa...

Somet haltuun

79,500FanitTykkää
1,408SeuraajatSeuraa
592SeuraajatSeuraa

Kirkkonummelta sunnuntaiaamuna kadonnut 27-vuotias mies löydettiin elossa

KADONNEEN ETSINTÄ Poliisi aloitti nopeasti etsinnät Kirkkonummen Myllykylä – Vuohimäki välisellä alueella. Rajavartiolaitos ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu avustivat etsinnöissä. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti sunnuntaina...
spot_img

Rattijuopon epäonnistunut ohitus johti ulosajoon Liedossa – yksi henkilö menehtyi ja kolme loukkaantui

LIIKENNEONNETTOMUUDET Auto oli suistunut ojaan ja kääntynyt katolleen. Ajoneuvosta löytyi yksi henkilö menehtyneenä ja kolme lievästi loukkaantuneena. Pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä...
spot_img


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.