torstai, 7, joulukuu, 2023
spot_img

Tiistai 3.10.2023: kaappaus, nuorten ryöstöjä, varastettu paloauto, astalolla päähän, kaupparyöstö, sylkevä asiakas ja rattijuoppoja sekä paljon muuta

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -ryhmään klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan!

VUOROKAUSIRAPORTTI

Vuorokausiraportti on lokakuun alussa alkanut artikkelisarja, jossa artikkeliin on tiivistetty edellisvuorokauden uutisaiheet. Artikkelissa kerrotaan lyhyesti, mitä aiheet pitivät sisällään. Pääset tästä kurkkaamaan aiemmin julkaistut raportit.

LÄNSI-UUDELTAMAALTA Raaseporista anastettiin Österbyn vapaapalokunnan tiloista pakettiautomallinen paloauto. Ajoneuvolla törmättiin kiertoliittymässä tolppaan Helsingissä Steniuksentiellä. Poliisi pyytää ilmoittamaan silminnäkijähavainnoista ja mahdollisista vaaratilanteista sähköpostiosoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Tästä uutiseen

POHJOIS-KARJALASSA Lieksassa ajo-oikeudeton mies oli ajoneuvon ratissa. Miehen epäillään kuljettaneen pakettiautoa päihtyneenä Ylä-Kolintiellä Lieksassa maanantai-iltana. Miehelle suoritettu puhalluskoe antoi tulokseksi 1,70 promillea.

Tästä uutiseen

VARSINAIS-SUOMESSA Salossa huumepäinen kuski ajoi auton rajusti ulos tieltä moottoritiellä. Kuljettaja ja autossa ollut matkustaja loukkaantuivat. Moottoritien kaidetta vaurioitui noin 20 metriä. Autoa kuljettanut mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin nolla promillea, mutta hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen.

Tästä uutiseen

POHJOIS-KARJALASSA Joensuussa anastettiin kaivinkoneesta polttoainetta. Tarkempi rikospaikka on Koulukadun ja Pohjoiskadun risteysalueella. Poliisi pyytää tapaukseen havaintoja. Mahdolliset havainnot tapahtumasta voi ilmoittaa arkisin poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455 / 0295 415 320 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Tästä uutiseen

UUDELLAMAALLA suoritettiin onnistunut kadonneen etsintä viikonloppuna. Tuusulasta kadonnut vanhempi henkilö löytyi Helsingistä tilanteeseen nähden hyvässä kunnossa.

Tästä uutiseen

ETELÄ-SAVOSSA Mikkelissä miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Hän oli lähtenyt ajamaan Hietakadulla sijaitsevan ravintolan edestä. Poliisipartio tapasi autoilijan myöhemmin Pitkäjärveltä huoltoaseman pihasta. Mies oli silminnähden päihtynyt. Hän puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,94 mg/l lukemat ja hänet käytettiin verikokeessa. Kyseinen tulos on promilleissa 2,13 promillea.

Tästä uutiseen

KAINUUSSA JA POHJOIS-POHJANMAALLA poliisilla piti viikonloppuja kiirettä. Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana poliisipartioiden tehtävämäärä alueella oli 914 kappaletta. Poliisille ilmoitettiin viikonlopun aikana 31 pahoinpitelytehtävää ja 33 tieliikenneonnettomuutta, ja se otti viikonlopun aikana kiinni 37 rattijuoppoa. Häiriökäyttäytymistehtäviä poliisille tuli 70 ja kotihälytyksiä 62. Poliisi määräsi perjantain ja sunnuntain välisenä aikana 32 ajokieltoa sekä teki 72 rikosilmoitusta ja 18 lastensuojeluilmoitusta. 32 henkilöä otettiin kiinni päihtyneenä ja 24 henkilöä rikosperusteisesti.

Tästä uutiseen

PÄÄKAUPUNKISEUDULLA Vantaalla skuuttivaras jäi kiinni itse teosta. Kauppaliikkeen vartijat olivat havainneet kamerasta henkilön, joka yritti anastaa asiakkaan lukitun sähköpotkulaudan voimapihtejä käyttämällä. Vartijoiden mennessä paikan päälle, anastuspuuhissa ollut henkilö oli yrittänyt paeta paikalta juoksujalkaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Asianomistajaa pyydetään ilmoittautumaan Vantaan operatiivisen tutkinnan sähköpostiin rikostutkinta.vantaa.ita-uusimaa@poliisi.fi vaatimusten selvittämiseksi.

Tästä uutiseen

POLIISI valvoo nuorten liikennekäyttäytymistä tulevana viikonloppuna. Valvonnan painopiste on suurten ylinopeuksien paljastamisessa sekä nuorten liikennekäyttäytymisen ja mahdollisten kokoontumisajojen valvonnassa. Poliisi valvoo juuri näitä asioita nuorten liikennekäyttäytymisessä, koska nuoret, 15–24-vuotiaat, ovat yliedustettuina liikenneonnettomuuksissa.

Tästä uutiseen

LAPISSA Inarin suurimmassa taajamassa Ivalossa oli poliisioperaatio. Koulukeskukseen kohdistettiin iltapäivällä sosiaalisen median kanavassa, tarkemmin Jodelissa uhkaus. Poliisi sai asiasta tiedon ennen kello kahta. Koulukeskukselle hälytettiin useampi poliisin partio. Poliisi eristi koulun ja varmisti turvallisuuden. Tilanteen varmistamisen jälkeen koulua alettiin tyhjentää asteittain. Koulukeskuksella ei havaittu mitään normaalista poikkeavaa ja sitä alettiin purkamaan iltapäiväneljän jälkeen.

Tästä uutiseen

POHJOIS-POHJANMAALLA Oulun Koskelassa ryöstettiin viime torstaina iltakahdeksan aikoihin kauppa. Poliisi ei ole vielä tavoittanut epäiltyä tekijää, joka tekohetkellä oli parrakas ja jonka pituus on noin 180 senttimetriä. Jalassa hänellä oli ollut mustat kengät ja siniset farkut ja päällä musta hupullinen pusakka, jonka etuosassa maastokuviointi. Epäillyn päässä oli maastokuvioinen lippalakki ja selässä musta reppu. Poliisi pyytää tapaukseen havaintoja. Havainnot ja vihjeet epäillystä tekijästä voi ilmoittaa vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi tai puhelimitse vihjepuhelimen numeroon 0295 416 194.

Tästä uutiseen

KANTA-HÄMEESSÄ Hämeenlinnassa paloi kerrostalossa. Hämeen poliisi kertoo pyytävänsä Hallituskatu 24 -kiinteistön asukkaita ja myös lähitalojen asukkaita ilmoittamaan poliisille mahdolliset paloon liittyvät havainnot sekä ottamaan yhteyttä tutkintatoimenpiteiden suorittamiseksi. Yhteydenotot pyydetään tekemään puhelimitse puhelinnumeroon 0295 437 746.

Tästä uutiseen

KESKI-UUDELLAMAALLA Järvenpäässä kolaripaikalta paennut jäi kiinni. Epäilty tavoitettiin kotiosoitteen varastotilasta, josta poliisin haaviin jäi myös ase ja epäiltyä huumausainetta sekä huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä. Henkilön epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, auton osalta luvattomaan käyttöön, ampuma-aserikokseen sekä huumausainerikokseen.

Tästä uutiseen

POHJOIS-POHJANMAALLA Oulussa tapahtui epäilty väkivallanteko. Talvikankaalla uhria lyötiin astalolla päähän. Oulun poliisi tutkii epäiltyä väkivallantekoa törkeänä pahoinpitelynä. Poliisi otti teosta epäillyn kiinni tekopaikalta ja uhri toimitettiin ensihoitohenkilöstön toimesta sairaalaan.

Tästä uutiseen

LÄNSI-UUDELLAMAALLA kaksi alaikäistä joutui ryöstöjen kohteiksi. Espoossa nuorisojoukkion epäillään ryöstäneen 17-vuotiaalta uhrilta arvokkaan vaatekappaleen. Kirkkonummella alle 15-vuotiaalta ryöstettiin kahden alle 15-vuotiaan toimesta olkalaukku ja käteistä rahaa.

Tästä uutiseen

POHJOIS-POHJANMAALLA Oulussa, tarkemmin Haukiputaalla asiakas vastusti poliiseja potkien ja sylki poliisien päälle. Kyseessä oli kiinniottotilanne. Poliisi ei avaa tarkemmin, mikä kiinniottotilanteeseen oli johtanut.

Tästä uutiseen

LÄNSI-UUDELLAMAALLA Espoossa tehtiin Hätäkeskukseen ilmoitus, jonka mukaan kolme henkilöä pakottaa naista autoon ja nainen huutaa apua. Poliisi etsi lähialueelta kuvailtua ajoneuvoa ja löysi ajoneuvon pysähtyneenä. Kun poliisi lähestyi autoa, alkoi sen takaosasta kuulua avunhuutoja. Auton ovet olivat lukittuna eikä autokunta niitä suostunut avaamaan, mutta koska etuoven ikkuna oli raollaan, poliisi sai auton ovet avattua. Apua huutanut nainen oli sidottu käsistään turvavyöllä, jonka poliisi leikkasi irti.

Tästä uutiseen

Psst... Viranomaisuutiset WhatsApp -kanava on julkaistu. Liity mukaan tästä, niin saat tiedon uutisista tuoreeltaan. Voit tutustua muihin kanaviin täältä.


- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -

Tuoreimmat alueen uutiset

Luetuimmat alueen uutiset

- OTA FACEBOOKTILIMME HALTUUN TÄSTÄ -


Luetuin sisältöViimeisin sisältö

Yhteistyössä


Intiimisheivaustuotteet netistä