maanantai, 30, tammikuu, 2023
spot_img

Turkulaisessa hoitolaitoksessa tapahtunut väkivallanteko muuttui murhaepäilyksi – poliisi selvittää vastuukysymyksiä


VARSINAIS-SUOMI

Lounais-Suomen poliisi on tutkinut turkulaisessa hoitolaitoksessa kesäkuussa 2022 tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa. Poliisi epäilee 1970-luvulla syntynyttä miestä murhasta.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan turkulaisessa hoitolaitoksessa viime kesäkuussa tapahtuneesta väkivallanteosta.

Teko tapahtui 2. kesäkuuta hoitoyksikön asunnossa Vasaramäessä. 1970-luvulla syntynyt teosta epäilty mies otettiin paikan päältä kiinni hänen oman ilmoituksensa johdosta. Epäilty ja uhri olivat molemmat hoitoyksikön asukkaita.

Uhri menehtyi saamiinsa vammoihin.

Väkivallanteon uhri loukkaantui tilanteessa vakavasti, ja poliisi tutki tapausta aluksi murhan yrityksenä. Uhri menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin, ja rikosnimike muuttui esitutkinnassa murhaksi.Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi epäillyn miehen kesäkuussa, ja hän on ollut vangittuna koko esitutkinnan ajan.

Rikosasiassa ilmenneiden yksityiselämää koskevien tietojen vuoksi poliisi ei julkisuuslakiin vedoten kerro tapaukseen liittyviä yksityiskohtia. Poliisi on määrännyt esitutkintamateriaalin kokonaan salassa pidettäväksi.

Epäiltyä murhaa koskeva asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. 

Poliisi selvittää vastuukysymyksiä.

Henkirikosepäilyn lisäksi Lounais-Suomen poliisi on aloittanut esitutkintalain mukaisen selvityksen myös hoitoyksikön ja mahdollisesti muiden tahojen osuudesta tapahtumiin.


Poliisi selvittää, onko rikosasiaa edeltävissä tapahtumissa jotain sellaista tekoa tai laiminlyöntiä, jonka perusteella olisi syytä epäillä virka- tai muuta rikosta. 

Hoitoyksikköä ylläpitää yksityinen palveluntarjoaja, jolta Turun kaupunki ostaa palveluja.Toimitus suosittelee

Nämä kiinnostavat ihmisiä

Hälytysajossa ollut poliisiauto törmäsi nuoreen naiseen Oulun keskustassa

LIIKENNEONNETTOMUUDET Onnettomuudessa loukkaantunut nuorehko nainen toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta sairaalahoitoon. Oulun keskustassa tapahtui sunnuntaina 29. tammikuuta iltapäivällä kello neljän jälkeen liikenneonnettomuus, jossa...

Somet haltuun

79,500FanitTykkää
1,408SeuraajatSeuraa
592SeuraajatSeuraa

Kirkkonummelta sunnuntaiaamuna kadonnut 27-vuotias mies löydettiin elossa

KADONNEEN ETSINTÄ Poliisi aloitti nopeasti etsinnät Kirkkonummen Myllykylä – Vuohimäki välisellä alueella. Rajavartiolaitos ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu avustivat etsinnöissä. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti sunnuntaina...
spot_img

Rattijuopon epäonnistunut ohitus johti ulosajoon Liedossa – yksi henkilö menehtyi ja kolme loukkaantui

LIIKENNEONNETTOMUUDET Auto oli suistunut ojaan ja kääntynyt katolleen. Ajoneuvosta löytyi yksi henkilö menehtyneenä ja kolme lievästi loukkaantuneena. Pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä...
spot_img


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.