keskiviikko, 29, marraskuu, 2023
spot_img

Ukkonen aiheutti tuhoja Sastamalassa – salama sytytti omakotitalon ja vanhan suulin palamaan

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -ryhmään klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan!

PIRKANMAA

Ukonilman aiheuttamat vahingot ovat työllistäneet Pirkanmaan pelastuslaitosta torstai-iltana 18. elokuuta. Pirkanmaan pelastuslaitos tiedottaa kahdesta tulipalosta Sastamalassa. Toisessa salamanisku oli sytyttänyt vanhan hirsirakenteisen suulin palamaan ja toisessa omakotitalon kattorakenteita.

Palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen sammutushenkilöstöä hälytettiin rakennuspalon sammutustehtävälle Vuorelantielle Sastamalaan torstai-iltana kello 20.10.

Vanha hirsirakenteinen, noin 200m² kokoinen suuli oli syttynyt palamaan. Palo sai todennäköisesti alkunsa salamaniskusta.

Pelastuslaitoksen päästyä kohteeseen, oli rakennus jo täyden palon vaiheessa.

Arvion mukaan sammutus ja raivaustyöt kestävät yöhön saakka. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Pelastustöihin osallistui enimmillään seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä.

Salama sytytti myös omakotitalon yläpohjaan palamaan.

Noin puoli tuntia aiemmin, hälytettiin Pirkanmaan pelastuslaitoksen sammutushenkilöstöä tulipalotehtävälle Sastamalaan Laurintielle. Tarkka hälytysaika oli kello 19.34.

Luultavammin salama oli iskenyt omakotitaloon. Heti välittömästi yläpohjasta oli alkanut tulla runsaasti savua. Asukkaat ehtivät poistumaan huoneistosta ja pelastamaan autotallista osan omaisuudestaan.

Tulipalo oli heti alkuun niin raju, että pelastuslaitos joutui purkamaan ja kastelemaan omakotitaloa runsaasti. Henkilövahingoilta kuitenkin säästyttiin.

Lähteenä: Pirkanmaan pelastuslaitos

Psst... Viranomaisuutiset WhatsApp -kanava on julkaistu. Liity mukaan tästä, niin saat tiedon uutisista tuoreeltaan. Voit tutustua muihin kanaviin täältä.


- ARTIKKELI PÄÄTTYY -
- KIITOS ARTIKKELIN LUKEMISESTA -

Lisää alueen uutisia


- OTA FACEBOOKTILIMME HALTUUN TÄSTÄ -

Luetuin sisältöViimeisin sisältöYhteistyössä


Intiimisheivaustuotteet netistä