maanantai, 30, tammikuu, 2023
spot_img

Ukkonen aiheutti tuhoja Sastamalassa – salama sytytti omakotitalon ja vanhan suulin palamaan


PIRKANMAA

Ukonilman aiheuttamat vahingot ovat työllistäneet Pirkanmaan pelastuslaitosta torstai-iltana 18. elokuuta. Pirkanmaan pelastuslaitos tiedottaa kahdesta tulipalosta Sastamalassa. Toisessa salamanisku oli sytyttänyt vanhan hirsirakenteisen suulin palamaan ja toisessa omakotitalon kattorakenteita.

Palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen sammutushenkilöstöä hälytettiin rakennuspalon sammutustehtävälle Vuorelantielle Sastamalaan torstai-iltana kello 20.10.

Vanha hirsirakenteinen, noin 200m² kokoinen suuli oli syttynyt palamaan. Palo sai todennäköisesti alkunsa salamaniskusta.

Pelastuslaitoksen päästyä kohteeseen, oli rakennus jo täyden palon vaiheessa.

Arvion mukaan sammutus ja raivaustyöt kestävät yöhön saakka. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Pelastustöihin osallistui enimmillään seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä.

Salama sytytti myös omakotitalon yläpohjaan palamaan.

Noin puoli tuntia aiemmin, hälytettiin Pirkanmaan pelastuslaitoksen sammutushenkilöstöä tulipalotehtävälle Sastamalaan Laurintielle. Tarkka hälytysaika oli kello 19.34.Luultavammin salama oli iskenyt omakotitaloon. Heti välittömästi yläpohjasta oli alkanut tulla runsaasti savua. Asukkaat ehtivät poistumaan huoneistosta ja pelastamaan autotallista osan omaisuudestaan.

Tulipalo oli heti alkuun niin raju, että pelastuslaitos joutui purkamaan ja kastelemaan omakotitaloa runsaasti. Henkilövahingoilta kuitenkin säästyttiin.

Lähteenä: Pirkanmaan pelastuslaitosToimitus suosittelee

Nämä kiinnostavat ihmisiä

Hälytysajossa ollut poliisiauto törmäsi nuoreen naiseen Oulun keskustassa

LIIKENNEONNETTOMUUDET Onnettomuudessa loukkaantunut nuorehko nainen toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta sairaalahoitoon. Oulun keskustassa tapahtui sunnuntaina 29. tammikuuta iltapäivällä kello neljän jälkeen liikenneonnettomuus, jossa...

Somet haltuun

79,500FanitTykkää
1,408SeuraajatSeuraa
592SeuraajatSeuraa

Kirkkonummelta sunnuntaiaamuna kadonnut 27-vuotias mies löydettiin elossa

KADONNEEN ETSINTÄ Poliisi aloitti nopeasti etsinnät Kirkkonummen Myllykylä – Vuohimäki välisellä alueella. Rajavartiolaitos ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu avustivat etsinnöissä. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti sunnuntaina...
spot_img

Rattijuopon epäonnistunut ohitus johti ulosajoon Liedossa – yksi henkilö menehtyi ja kolme loukkaantui

LIIKENNEONNETTOMUUDET Auto oli suistunut ojaan ja kääntynyt katolleen. Ajoneuvosta löytyi yksi henkilö menehtyneenä ja kolme lievästi loukkaantuneena. Pelastuslaitoksen pelastus- ja ensihoitohenkilöstöä...
spot_img


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.