Tälle sivulle on listattu kysymyksiä ja vastauksia heille, jotka eivät sivustoa vielä tunne. Kysymykset perustuvat näkemiimme kommentteihin.
Mikä on Viranomaisuutiset?
Viranomaisuutiset on yksityishenkilön ylläpitämä verkkomediajulkaisu, joka uutisoi turvallisuusviranomaisten, kuten poliisin, pelastuslaitoksen, Meri- ja Rajavartioston sekä Tullin tehtävistä Suomessa. Joskus aiheena saattaa olla myös Puolustusvoimiin liittyvää.
Lisäksi sosiaalisen median sivuilla julkaistaan silloin tällöin yksityishenkilöiden julkaisemia postauksia, jos ne liittyvät esimerkiksi kadonneeseen henkilöön tai omaisuusrikokseen ja siitä on tehty ilmoitus poliisille. Suomen poliisilaitokset kun eivät tiedota lähellekään kaikesta.
Sivustoa pyöritetään harrastepohjalta, sillä ammatillinen toiminta ei ole mahdollista huonon tulovirran vuoksi.
Sivusto EI OLE kytköksissä mitenkään Suomen viranomaisiin, vaan se uutisoi Suomen turvallisuusviranomaisten tehtävistä, kuten aiemmin mainittiin.
Miksi Viranomaisuutisilla ei ole päätoimittajaa?
Suomen laki (13.6.2003/460/4 §) velvoittaa, että julkaisijan tulee määrätä aikakautiselle julkaisulle ja verkkojulkaisulle vastaava toimittaja. Tätä ei kuitenkaan sovelleta yksityishenkilön omistamaan julkaisuun.
Yksityisen henkilön pitäessä yllä sähköisen viestintäverkon kotisivua, häneen sovelletaan vain 12, 14, 16, 18, 19, 22 ja 24 §:ää.
Voit lukea laista tästä.
Yksi syy nimettömyydelle on yksinkertaisesti useiden ihmisten käyttäytymistapa etenkin internetissä, sillä maallittamista tapahtuu todella, todella paljon, eikä sitä haluta henkilöistää, sillä siitä tulisi liian iso taakka kannettavaksi. Toinen syy nimettömyydelle on aihealue, koska yhtenä kategoriana on rikokset. Aiempaan työkokemukseen vedoten, sivuston omistaja ei halua ovensa taakse kostoretkellä olevia ihmisiä, koska sivusto oli uutisoinut jostain heidän tekemästään rikoksesta.
Onko Viranomaisuutiset kytköksissä MV-lehteen?
Useat suomalaiset ovat alkaneet levittelemään kommenteilla, että Viranomaisuutiset olisi MV-lehteen jotenkin kytköksissä. Tämä EI pidä paikkaansa.
Viranomaisuutiset ei esimerkiksi lisää sisältöihinsä värikynää ja liioittele muutenkaan tapahtumia, vaan pyrkii olemaan asioiden suhteen neutraali. Joskus otsikoinnissa kuitenkin käytetään hieman huumoria, mutta todella harvoin.
Sanomme EI klikinkalasteluille.
Mistä Viranomaisuutiset poimii sisältönsä?
Viranomaisuutisten sisällön lähteet ovat pääosin turvallisuusviranomaisten julkaisemat tiedotteet. Lähteinä käytetään myös aiemmin mainittujen tahojen sosiaalisen median tilejä.
Artikkeleita muodostetaan myös medialähteitä käyttäen. Viranomaisuutisten medialähteet ovat suomalaisille tuttuja medioita.
Mediat, joista pääosin sisältöä lainataan: Yle, Keskisuomalainen, Kaleva, Satakunnan Kansa, Vasabladet, Österbottens Tidning sekä Keskipohjanmaa.
Mediat, joista myös sisältöä lainataan, mutta harvemmin: Iltalehti, Ilta-Sanomat, Savon Sanomat, Lapin Kansa, Etelä-Saimaa, Uutisvuoksi sekä Helsingin Sanomat.
Lisäksi medialähteenä voi toimia paikallislehti.
Jos artikkelin sisältämä tieto on peräisin toisesta mediasta, merkitsemme aina artikkeliin, mistä mediasta sisältö on. Samalla upotamme linkin kyseisen median nimeen, joka ohjaa suoraan lähdemedian artikkeliin.
Katoamistapauksissa, etenkin löytymisen suhteen, käytämme lähteenä omaisen sosiaalisen median päivitystä.
Miksi sivusto on täytetty mainoksilla?
Kuten arvata saattaa, ei tämäkään sivusto pyöri pyhällä hengellä, joten sen ylläpitäminen hoidetaan mainostulojen voimalla. Yleistyneet adblockit sekä mainostajien negatiivinen asenne verkkojulkaisua kohtaan on pakottanut nostamaan mainospaikkojen määrää. Haluamme kiittää kaikkia, jotka eivät adblockkeja käytä.
Pakollisten menojen jälkeen sivuston ylläpitäjälle ei juurikaan jää käteen mitään.
Viranomaisuutisten kiinteät mainospaikat;
Mobiili:
- Header, mainos ylävalikon alapuolella.
- Sisältö 1, mainos artikkelikuvan alapuolella.
- Artikkelin alaosa, mainos artikkelin lopussa.
Desktop (tietokone)
- Header, mainos ylävalikon alapuolella.
- Sisältö 1, mainos artikkelikuvan alapuolella.
- Artikkelin alaosa, mainos artikkelin lopussa.
- Sivupalkissa kolme mainosta.
Lisäksi mainoksia on artikkelin sisällössä, mikäli sisältö on tarpeeksi pitkä. Mainoksia on myös sivuston alaosassa mobiilissa, kun sivustoa selaa alemmas.