tiistai, 27, syyskuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainUusimaaWärtsilän tehdasalueella Järvenpäässä oli kemikaalivuoto

Wärtsilän tehdasalueella Järvenpäässä oli kemikaalivuoto

UUSIMAA

Kemikaalipilvi levisi alueelta pääradan suuntaisesti etelään.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen henkilöstöä hälytettiin vahingontorjuntatehtävälle Levysepänkujalle Järvenpäähän maanantaina 19. syyskuuta iltakuuden jälkeen.

Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli kemikaalivuoto Wärtsilän teollisuusalueella. Kemikaalipilvi levisi alueelta pääradan suuntaisesti etelään.

Pelastuslaitos julkaisi tapahtuneesta vaaratiedotteen, jossa se kehotti Saunakallion ja Jampan alueen asukkaita suojautumaan sisälle ja sulkemaan ilmastoinnin sekä seuraamaan radiota ja TV:tä. Vaaratiedote on nyt ohi, sillä kemikaalivuoto on saatu tukittua. Tarvittava liitin on saatu vaihdettua ja vaaraa ei enää ole. Kemikaaliyhdistelmä sisälsi typpihappoa, fluorivetyä ja etikkahappoa, joista osa on myrkyllisiä ja syövyttäviä aineita.

Alkutilanteessa ongelmia aiheutui siitä, että pelastuslaitoksella ei ollut tietoa aineyhdistelmästä. Kaksi kyseisessä kierrätysyrityksessä työskentelevää henkilää altistui ja heidät vietiin sairaalaan.Hälytyksessä oli mukana 26 yksikköä, jossa luvussa on mukana Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköiden lisäksi poliisin sekä sopimuspalokuntien yksiköitä.

Päivystävä palopäällikkö Olli Korteniemi toteaa, että tilanne oli erittäin vaativa tehtävä ja olisi ollut mahdollisuus, että vuoto olisi levinnyt laajemmalle.

div>

KUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

50,832FanitTykkää
1,339SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
456SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48h

TUOREIMMAT UUTISET

KADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOS

MERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.