tiistai, 6, kesäkuu, 2023
spot_img

Whatsapp -huijauksia jälleen liikkeellä – asianomistaja menetti merkittävän summan rahaa


HUIJAUKSET

Lapin poliisi varoittaa Whatsapp-sovellusten kautta tehtävistä huijauksista, joilla on saatu asianomistajilta suuriakin summia rahaa.

Lapin poliisille kirjattiin perjantaina rikosilmoitus Whatsapp -sovelluksen avulla tehdystä petoksesta, tiedottaa Lapin poliisilaitos.

Tapauksen asianomistaja oli saanut tyttärensä nimissä Whatsapp-viestin, jossa oli kerrottu tyttären puhelimen vahingoittuneen ja viestin siksi tulevan vieraasta numerosta. Tämän jälkeen oli seurannut pyyntö maksaa kiireellinen lasku tyttären puolesta.

Asianomistaja oli siirtänyt merkittävän määrän rahaa pyydetylle tilille, ennen kuin oli selvinnyt, että viestit tai pyyntö eivät olleet tulleet asianomistajan tyttäreltä. Rahat olivat tässä vaiheessa kuitenkin jo ehtineet siirtyä tavoittamattomiin.

Vastaavia ilmoituksia on tehty perjantaina eri puolilla Suomea. Poliisi kehottaa aina tarkistamaan kiireellistenkin rahapyyntöjen oikeellisuuden ja suhtautumaan varovaisuudella tuntemattomista numeroista tuleviin yhteydenottoihin.

Lue myös: Poliisi varoittaa tekstiviestihuijauksesta – taloyhtiön nimissä väitetään tilinumeron muuttuneen

Lue myös: Vessanpönttöhuijaus on edelleen aktiivinen – poliisi varoittaa WhatsApp-huijareista

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä ja Twittertili tästä niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Lapin alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.


Toimitus suosittelee


Nämä kiinnostavat ihmisiä

Poliisi pyytää edelleen havaintoja törkeään ryöstöön liittyen Turussa

TURKU Epäillyt ovat noin 16–20-vuotiaita, ihonväriltään vaaleita nuoriamiehiä. Epäiltyjen tavoittamiseksi ja rikosten selvittämiseksi ryöstöyrityksen kohteeksi joutunutta miestä pyydetään edelleen ottamaan...

Somet haltuun

91,700FanitTykkää
1,440SeuraajatSeuraa
835SeuraajatSeuraa

Mikkelissä varastettiin kaksi moottoripyörää, toinen löytyi – poliisi pyytää havaintoja

MIKKELI Kateissa on vielä sinisen harmaa Kawasaki ZX12R -moottoripyörä, jonka rekisteritunnus on BI-964. Itä-Suomen poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittavana epäilty omaisuusrikoskokonaisuus,...

Noin 20-vuotiasta nuorta epäillään yli 400:sta törkeästä maksuvälinepetoksesta

KESKUSRIKOSPOLIISI Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisilaitos ovat saaneet valmiiksi verkkopankkipetoksiin liittyvän esitutkinnan, tiedottaa Keskusrikospoliisi. Rikoksista epäillään noin 20-vuotiasta miestä, joka on...


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.