torstai, 29, helmikuu, 2024

15:stä moposta lähti kilvet ja kolmelle ajokieltoa Lapissa – poliisi jakaa kiitosta tapaamilleen nuorille, käytös oli asiallista

Näitä luetaan

LAPPI

Poliisi kohdisti valvontaa liikenteessä tavattuihin mopoihin ja traktorimönkijöihin viime viikonloppuna valtakunnallisesti. Vaikka usea nuori kuski sai sanktioita, käytös poliisia kohtaan oli asiallista Lapissa, tiedottaa Lapin poliisilaitos. Poliisi kiittääkin tiedotteessaan jokaista poliisin tapaamaa nuorta. 

Valvonnan tavoitteena oli liikenneturvallisuuden lisääminen.

Poliisi kiinnitti valvonnassa erityistä huomiota nuorten ajokäyttäytymiseen, käytössä olevan ajoneuvokaluston kuntoon sekä ajovarusteisiin. Valvontajakson aikana, 19. – 21. toukokuuta, poliisipartiot tarkastivat yhteensä 83 ajoneuvoa koko Lapin maakunnassa. 

Rakenteellisten muutoksien tai puutteiden vuoksi poliisit ottivat 15:stä ajoneuvosta rekisterikilvet pois ja määräsivät ajoneuvot valvontakatsastukseen. Partiot kirjoittivat sakkoja tai liikennevirhemaksuja yhteensä 32 nuorelle ja lisäksi kolme kuskia määrättiin ajokieltoon.

Vanhemmat, olkaa kiinnostuneita nuoristanne.

– Vanhempien tulisi tarkastaa ennen kesän ajokautta nuorten mopojen, skoottereiden tai traktorimönkijöiden ajokunto, Lapin poliisissa toivotaan. Poliisi toivoo myös, että vanhemmat seuraisivat nuortensa liikkumista kaupungilla ilta- ja yöaikaan.

Poliisin tapaamat nuoret olivat hyväkäytöksisiä.

– Vaikka osalle nuorista kirjoitettiin maksullisia seuraamuksia ja osasta ajoneuvoista otettiin rekisterikilvet pois, käyttäytyivät nuoret asiallisesti poliisia kohtaan, Lapin poliisista kerrotaan. Positiivinen havainto oli myös se, ettei yhtään nuorta tavattu humalassa valvontajakson aikana.

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -kanavalle klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan! Liittyminen on täysin turvallista, sillä kukaan ei näe puhelinnumeroasi, ei edes ylläpito.

Näitä uutisia luetaan

- Mainos -

Tuoreimmat uutiset

Ihmisen pelastustehtävä päättyi surullisesti Kotkassa – VU:n tietojen mukaan alaikäinen poika menehtyi

Kotkasta kuuluu todella surullisia uutisia. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen ihmisen pelastustehtävästä valtatie 7:lle Kotkan Karhulaan myöhään keskiviikkona...
- Mainos -

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä