tiistai, 6, kesäkuu, 2023
spot_img

15:stä moposta lähti kilvet ja kolmelle ajokieltoa Lapissa – poliisi jakaa kiitosta tapaamilleen nuorille, käytös oli asiallista


LAPPI

Poliisi kohdisti valvontaa liikenteessä tavattuihin mopoihin ja traktorimönkijöihin viime viikonloppuna valtakunnallisesti. Vaikka usea nuori kuski sai sanktioita, käytös poliisia kohtaan oli asiallista Lapissa, tiedottaa Lapin poliisilaitos. Poliisi kiittääkin tiedotteessaan jokaista poliisin tapaamaa nuorta. 

Valvonnan tavoitteena oli liikenneturvallisuuden lisääminen.

Poliisi kiinnitti valvonnassa erityistä huomiota nuorten ajokäyttäytymiseen, käytössä olevan ajoneuvokaluston kuntoon sekä ajovarusteisiin. Valvontajakson aikana, 19. – 21. toukokuuta, poliisipartiot tarkastivat yhteensä 83 ajoneuvoa koko Lapin maakunnassa. 

Rakenteellisten muutoksien tai puutteiden vuoksi poliisit ottivat 15:stä ajoneuvosta rekisterikilvet pois ja määräsivät ajoneuvot valvontakatsastukseen. Partiot kirjoittivat sakkoja tai liikennevirhemaksuja yhteensä 32 nuorelle ja lisäksi kolme kuskia määrättiin ajokieltoon.

Vanhemmat, olkaa kiinnostuneita nuoristanne.

– Vanhempien tulisi tarkastaa ennen kesän ajokautta nuorten mopojen, skoottereiden tai traktorimönkijöiden ajokunto, Lapin poliisissa toivotaan. Poliisi toivoo myös, että vanhemmat seuraisivat nuortensa liikkumista kaupungilla ilta- ja yöaikaan.

Poliisin tapaamat nuoret olivat hyväkäytöksisiä.

– Vaikka osalle nuorista kirjoitettiin maksullisia seuraamuksia ja osasta ajoneuvoista otettiin rekisterikilvet pois, käyttäytyivät nuoret asiallisesti poliisia kohtaan, Lapin poliisista kerrotaan. Positiivinen havainto oli myös se, ettei yhtään nuorta tavattu humalassa valvontajakson aikana.

Ota Facebook-tilimme haltuun tästä ja Twittertili tästä niin pysyt kärryillä, mitä Suomessa tapahtuu. Lapin alueryhmäämme (Facebook) voit liittyä tästä.


Toimitus suosittelee


Nämä kiinnostavat ihmisiä

Poliisi pyytää edelleen havaintoja törkeään ryöstöön liittyen Turussa

TURKU Epäillyt ovat noin 16–20-vuotiaita, ihonväriltään vaaleita nuoriamiehiä. Epäiltyjen tavoittamiseksi ja rikosten selvittämiseksi ryöstöyrityksen kohteeksi joutunutta miestä pyydetään edelleen ottamaan...

Somet haltuun

91,700FanitTykkää
1,440SeuraajatSeuraa
835SeuraajatSeuraa

Mikkelissä varastettiin kaksi moottoripyörää, toinen löytyi – poliisi pyytää havaintoja

MIKKELI Kateissa on vielä sinisen harmaa Kawasaki ZX12R -moottoripyörä, jonka rekisteritunnus on BI-964. Itä-Suomen poliisilaitoksen rikostutkinnassa on tutkittavana epäilty omaisuusrikoskokonaisuus,...

Noin 20-vuotiasta nuorta epäillään yli 400:sta törkeästä maksuvälinepetoksesta

KESKUSRIKOSPOLIISI Keskusrikospoliisi ja Lounais-Suomen poliisilaitos ovat saaneet valmiiksi verkkopankkipetoksiin liittyvän esitutkinnan, tiedottaa Keskusrikospoliisi. Rikoksista epäillään noin 20-vuotiasta miestä, joka on...


Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.