Ainakin 12 ihmistä menehtyi erilaisissa onnettomuuksissa alle viikossa

Julkaistu

ONNETTOMUUDET

Suomessa on ollut synkkä viikko. Suomessa menehtyi ainakin 12 ihmistä itsenäisyyspäivän aamupäivän, eli 6. joulukuuta ja tiistaiaamun 12. joulukuuta välisenä aikana. Lisäksi kaksi henkilöä on menehtynyt epäillyn henkirikoksen uhrina.

Suru-uutiset saivat alkunsa itsenäisyyspäivänä aamupäivällä, kun Pohjois-Pohjanmaalla Kempeleessä sattui kahden henkilöauton välinen nokkakolari. Kolarin seurauksena kolme ihmistä loukkaantui ja epäillyn autossa matkustanut keski-ikäinen nainen menehtyi tapahtumapaikalla.

Onnettomuus tapahtui poliisin mukaan noin puoli kilometriä Sarkkirannan risteyksestä länteen Kempeleentiellä.

Oulun poliisilaitokselta kerrotaan, että tapahtumien kulku on tarkentunut poliisin tutkittua tapahtumapaikkaa. Tällä hetkellä poliisi epäilee toisen kolarissa olleen auton kuljettajaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Poliisi selvittää myös alkoholin ja huumaavien aineiden osuutta kolariin.

Poliisi jatkoi tutkintaa kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla.

Hätäilmoitus liikenneonnettomuudesta tehtiin kello 10.02.

Kempeleen onnettomuudesta ei ehtinyt kulua kuin hieman yli kaksi tuntia, kun tapahtui seuraava traaginen onnettomuus. Tämä tapahtui Etelä-Savossa Mikkelissä.

Etelä-Savon pelastuslaitokselta kerrottiin tuolloin, että mönkijä kuljettajineen putosi jäihin Koloselällä. Paikalle saapuneet pelastajat hakivat jäihin vajonneen ikääntyneen miehen maihin, mutta hän menehtyi tapahtumapaikalle.

Hätäilmoitus vesipelastustehtävästä tehtiin kello 12.19.

Kun tästä oli kulunut hieman yli kolme tuntia, tapahtui jälleen vakava tieliikenneonnettomuus Pohjois-Pohjanmaalla. Oulun poliisilaitoksen johtokeskuksesta kerrottiin, että onnettomuus tapahtui Kokkolantiellä Kärsämäellä iltapäivällä.

Jalankulkija jäi ajoneuvoyhdistelmän alle. Hän menehtyi ensihoitotoimenpiteistä huolimatta.

Päihteillä ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen ja asiaa tutkitaan Oulun poliisissa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Hätäilmoitus onnettomuudesta tehtiin kello 15.38.

Lisäksi itsenäisyyspäivänä alkuillasta Itä-Uudenmaan poliisi toi julki, että Sipoossa maanantaina kadonnut 45-vuotias nainen löydettiin menehtyneenä.

Poliisi kertoo kiittävänsä kaikkia etsintöihin osallistuneita ja havaintonsa ilmoittaneita.

Seuraavat suru-uutiset saatiin seuraavana iltana, eli torstaina 7. joulukuuta. Etelä-Karjalan pelastuslaitos hälytettiin iltakuuden aikoihin suorittamaan kadonneen henkilön vesistöetsintäoperaatiota Rautjärvelle.

Samaisena iltana tuli julki, että etsittävä löytyi menehtyneenä järvestä noin kahden tunnin etsintöjen jälkeen.

Kadonneen henkilön jäljille oltiin päästy järven rannalle johtavien auton renkaanjälkien perusteella. Henkilö oli suistunut auton kanssa järveen.

Perjantai sujui ilman kuolemaan johtaneita tapaturmaisia onnettomuuksia, mutta perjantain vastaisena yönä tapahtui liikenteessä tapaus, jossa poliisi epäilee henkirikosta. Itä-Uudenmaan poliisi toi julki tapauksen, jossa se kertoo Itä-Uudenmaan poliisilla olevan tutkittavana pääkaupunkiseudulla Vantaalla tapahtunut kuolintapaus.

Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrottiin, että nuori mies löydettiin menehtyneenä ulos ajetun auton alta Vantaan Myyrmäessä Ruukuntekijäntiellä.

– Poliisin partio sai tehtävän kohteeseen perjantain vastaisena yönä noin kello 01.10 aikaan. Tehtävälle osallistui useita poliisin, pelastuslaitoksen ja sairaanhoidon yksiköitä, kertoi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta tuolloin.

Tapahtumapaikalla tehtyjen havaintojen perusteella henkilöauto ajautui ulos tieltä ja osui kylki edellä Ruukuntekijäntiellä sijaitsevan pysäköintihallin seinään. Auton vasemman kyljen alta löytyi 20-vuotias mies, joka todettiin paikan päällä menehtyneeksi.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti myöhemmin, että poliisi on tavoittanut auton omistajan ja tutkii asiaa tällä hetkellä tappona.

Poliisi teki yöllä alueella etsintää koirapartioiden voimin kuljettajan tavoittamiseksi. Myös kahta todistajaa on puhutettu, mutta kumpikaan heistä ei ollut nähnyt varsinaista onnettomuutta.

– Kaikki tapahtumaa liittyvät tiedot ja silminnäkijähavainnot ovat poliisille tärkeitä. Tiedot pyydämme ilmoittamaan virka-aikana poliisin numeroon 050-399-9026, Jämsä kehottaa.

Lauantaina vakavat onnettomuudet jatkuivat, sillä iltapäivällä Pohjanmaalla Uudessakaarlepyyssä tapahtui tieliikenneonnettomuus, jossa menehtyi kaksi henkilöä.

Pohjanmaan poliisialitokselta kerrotaan, että poliisi on onnistunut selvittämään onnettomuuteen johtaneita syitä.

Onnettomuus tapahtui valtatie 8:lla Oravaisten ja Ytterjepon välisellä tieosuudella.

Pohjanmaan poliisilaitokselta kerrottiin alustavasti, että kyseessä oli ohituskolari, jossa oli osallisena kaksi henkilöautoa. Sunnuntaina Pohjanmaan poliisi tarkensi onnettomuustietoja ja kertoi, että onnettomuus sattui henkilöauton törmätessä edellä ajaneen traktorin takarenkaaseen. Törmäyksen seurauksena henkilöauto suistui vastaantulijoiden kaistalle ja törmäsi vastaantulevan henkilöauton keulaan.

Vastaantulevassa autossa oli onnettomuushetkellä kuljettaja ja yksi matkustaja. He menehtyivät onnettomuuspaikalla elvytystoimenpiteistä huolimatta.

Hätäilmoitus liikenneonnettomuudesta tehtiin kello 15.58.

Kun Uudenkaarlepyyn onnettomuudesta oli kulunut noin puolitoista tuntia, tapahtui Länsi-Uudellamaalla Vihdissä kuolemaan johtanut tieliikenneonnettomuus. Onnettomuus tapahtui valtatie 2:lla Olkkalan liittymän ja Vanhan Porintien välisellä tieosuudella Olkkalantien risteyksestä muutamia satoja metrejä Porin suutaan.

Kyseessä oli kahden henkilöauton välinen nokkakolari. Yhteentörmäyksessä menehtyi yksi henkilö ja yksi loukkaantui. Loukkaantunut kuljetettiin ensihoitohenkilöstön toimesta sairaalaan. Autoissa oli ainoastaan niiden kuljettajat.

Molemmat kuljettajat olivat keski-ikäisiä miehiä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrottiin alkuillasta, että tie oli katkaistu liikenteeltä pelastus- ja raivaustöiden ajaksi. Kiertotie järjestettiin etelästä tultaessa Olkkalantien kautta ja pohjoisesta tultaessa Vanhan Porintien kautta.

Hätäilmoitus onnettomuudesta tehtiin kello 17.25.

Surulliset uutiset jatkuivat sunnuntaiaamuna, sillä kyseisenä aamuna tapahtui henkirikos Pirkanmaalla ja kuolemaan johtanut tieliikenneonnettomuus Etelä-Pohjanmaalla.

Sisä-Suomen poliisi kertoi sunnuntaina tutkivansa Pirkanmaalla sunnuntaiaamuna tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrottiin tuolloin, että poliisi sai Hätäkeskukselta tiedon epäillystä väkivaltarikoksesta mielenterveyskuntoutujien asumisyksikössä Nokialla sunnuntaina hieman ennen kello seitsemää aamulla, tarkemmin kello 06.44. Ilmoittaja oli asumisyksikön työntekijä.

Paikalle saapuneet poliisin partiot huomasivat, että uhri oli eloton ja hänessä oli ulkoisen väkivallan merkkejä. Uhri on 37-vuotias mies.

Poliisi sai nopeasti tiedon epäillystä tekijästä, ja hänet otettiin kiinni lähistöltä noin kello seitsemältä aamulla. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

29-vuotiasta miestä epäillään tällä hetkellä taposta. Sekä uhri, että epäilty tekijä olivat asumisyksikön asukkaita.

– Poliisilla on varsin selkeä käsitys tapahtumien kulusta. Tutkintaa jatketaan epäillyn sekä muiden asiasta tietävien kuulusteluilla, kertoi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Laakso Sisä-Suomen poliisista tuolloin.

Kun epäillyn henkirikoksen hätäkeskusilmoituksesta oli kulunut hieman yli puolitoista tuntia, sai Hätäkeskus ilmoituksen henkilöauton ulosajosta Etelä-Pohjanmaalla, nykyisin Seinäjokeen kuuluvalta Peräseinäjoelta.

Pohjanmaan poliisilaitokselta kerrottiin, että kyseessä oli kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus. Henkilöauto ajautui tuntemattomasta syystä päin liikenteenjakajaa ja liikenneympyrää.

Ajoneuvo oli lähestynyt liikenneympyrää Jalasjärven suunnasta ja onnettomuuspaikalta löytyneiden jälkien perusteella osunut tuntemattomasta syystä ensin Tokerotiellä sijaitsevaan liikenteenjakajaan ja tämän jälkeen liikenneympyrään.

Poliisi tutkii tapausta ja pyytää yleisöltä silminnäkijähavaintoja tapahtumasta sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Hätäilmoitus tapahtuneesta tehtiin kello 08.31.

Suru-uutiset saivat jatkoa sunnuntaina iltapäivällä, kun Helsingissä sattui raideliikenneonnettomuus.

VR:ltä kerrottiin, että junaliikenne jouduttiin toistaiseksi keskeyttämään rantaradalla Helsingin Huopalahden kohdalla henkilövahingon vuoksi.

Helsingin pelastuslaitokselta kerrottiin, että onnettomuus sattui Huopalahden rautatieasemalla. Raiteet 1 ja 2 oli suljettu liikenteeltä noin iltakuuteen saakka, raiteet 3 ja 4 olivat toiminnassa.

Helsingin poliisilaitokselta kerrottiin, että alle jäänyt henkilö menehtyi. Tapauksessa ei epäillä rikosta. Poliisi tutkii tapahtunutta kuolemansyyn selvittämisenä.

Hätäilmoitus raideliikenneonnettomuudesta tehtiin kello 16.45.

Sitten saatiin vähän hengähtää, mutta ainoastaan maanantaiaamuun saakka, sillä aikaisin aamulla Hätäkeskukseen ilmoitettiin henkilöauton ulosajosta Rovaniemen eteläpuolella sijaitsevalta Ranualta.

Lapin pelastuslaitokselta kerrottiin, että kyseessä oli yhden ajoneuvon liikennevahinko, henkilöauto suistui tieltä katolleen jokeen Posiontiellä Saariharjulla. Lapin poliisin mukaan henkilöautossa yksin ollut kuljettaja menehtyi tieltäsuistumisen johdosta.

Ulosajoon johtaneet syyt eivät ole toistaiseksi tiedossa. Poliisi jatkaa tapahtuman selvittelyä.

Hätäilmoitus onnettomuudesta tehtiin kello 05.50.

Tästä noin kolme ja puoli tuntia, tapahtui Satakunnassa Nakkilassa vakava liikennevahinko raideliikenteessä. Kyseessä oli tasoristeysonnettomuus.

Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että onnettomuudessa menehtyi mieshenkilö. Hän menehtyi välittömästi saamiinsa vammoihin. Poliisin mukaan henkilöauto oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajautunut junan eteen.

Mies oli autossa yksin. Junassa oli törmäyshetkellä viitisenkymmentä matkustajaa.

Tapausta tutkitaan Lounais-Suomen poliisissa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemansyyn selvittämisenä.

Hätäilmoitus tapahtuneesta tehtiin kello 09.32.

Surulliset uutiset jatkuivat tiistaiaamuun, sillä Helsingin Kalasatamassa tapahtui raideliikenneonnettomuus tiistaiaamuna.

Helsingin pelastuslaitokselta kerrotaan, että ihminen putosi raiteille jääden metron alle.

Alle jäänyt henkilö menehtyi. Helsingin poliisi kertoo tutkivansa onnettomuuden syytä.

Pelastus- ja raivaustyöt kestävät noin 40 minuuttia, mutta metroliikenteelle siitä aiheutui epäsäännöllisyyttä aamupäivään saakka.

Hätäilmoitus onnettomuudesta tehtiin kello 06.25.

Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

SOMET

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.

Viimeisimmät alueen artikkelit

Kerrostalon autotalli tuhoutui tulipalossa Helsingin Kannelmäessä

HELSINKI Helsingin Kannelmäessä sammutettiin myöhään keskiviikkona 17. huhtikuuta iltayöstä rakennuspaloa. Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta...

Varis nokki loukkaantunutta siiliä Helsingin Myllypurossa – seniorit huiskuttivat poliisin apuun

HELSINKI Helsingin poliisilla oli Helsingin Myllypurossa eläinaiheinen tehtävä keskiviikkona 17. huhtikuuta. Asiasta kertoo Helsingin poliisilaitoksen...

Kuutostiellä Imatralla raju kolari: Rekka törmäsi henkilöauton perään, joka puolestaan edellä olleeseen autoon

IMATRA Kuutostiellä Imatralla, pohjoisen suuntaan vievillä kaistoilla sattui tiistaina 16. huhtikuuta illalla raju liikenneonnettomuus. Poliisi,...

Tuoreimmat artikkelit

Poliisi nappasi valtatie 20:lla Oulussa ajo-oikeudettoman päihtyneen kuljettajan kansalaisilmoituksen ansiosta

OULU Oulun poliisi nappasi Oulun liikenteestä kiinni kansalaisilmoituksen ansiosta kuljettajan, jonka epäillään olleen päihtyneenä henkilöauton...

Mies kuristi miehen hengiltä Kokkolassa

KOKKOLA Pohjanmaan poliisi tutkii Kokkolassa sunnuntain vastaisena yönä 14. huhtikuuta tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Viranomaisuutiset uutisoi...

Tulipalo aiheutti tuhoa Sastamalassa torstaiyönä

SASTAMALA Sastamalassa syttyi torstain vastaisena yönä 18. huhtikuuta rakennuspalo. Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta...

Kerrostalon autotalli tuhoutui tulipalossa Helsingin Kannelmäessä

HELSINKI Helsingin Kannelmäessä sammutettiin myöhään keskiviikkona 17. huhtikuuta iltayöstä rakennuspaloa. Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta...

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä