tiistai, 27, syyskuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainKymenlaaksoErikoinen eläinpelastustehtävä Haminassa: mursu päätti rantautua maihin

Erikoinen eläinpelastustehtävä Haminassa: mursu päätti rantautua maihin

KYMENLAAKSO

Eläinpelastustehtävästä twiittaa Kymenlaakson pelastuslaitos sekä Kaakkois-Suomen poliisilaitos. Poliisi myös tiedotti asiasta.

Kymenlaakson pelastus ja Kaakkois-Suomen poliisi hälytettiin eläinpelastustehtävälle Salmenvirralle Haminaan perjantaina 15. heinäkuuta aamupäivällä kello 10.16.

Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli ehkä Kymenlaakson pelastuslaitoksen historian erikoisin eläinpelastustehtävä, sillä mursu oli päättänyt rantautua maihin. Mursu oli noin 3-4 metrinen.

Mursu oli ollut vedessä ja noussut välillä vedenpintaan. Mursu siirtyi pian poliisin tulon jälkeen rantaan. Poliisi eristi ranta-alueen turvatakseen eläimen ja sivullisten turvallisuuden.

Paikalla oli poliisin ja pelastuksen lisäksi myös eläinlääkäri. Eläinlääkäri tutki rannalla köllötelleen mursun silmämääräisesti. Aluksi oli epäilys mursun nääntymystilasta, koska se oli täysin sille väärässä elinympäristössä. Pelastuslaitos hoiti suurikokoisen villieläimen kastelua.

Pelastusoperaatio kesti noin kolmen tunnin ajan.

Harvinainen näky.

– Suomessa tällainen eläin on harvinainen, ja sen putkahtaminen Haminaan herätti heti paljon mielenkiintoa. Mursun ja sivullisten turvallisuuden takia eristimme ranta-alueen, Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen komisario Ilari Saarikivi sanoo.

Mursulla oli kaikki hyvin.

Useamman tunnin rannalla makoilun jälkeen mursu siirtyi rantaveteen ja lähti Salmenvirralta uimaan etelään päin. 

– Eläinlääkäri totesi mursun hyvävointiseksi, joten jäimme seuraamaan mursun uintia. Tasaista tahtia uinut mursu päästettiin tarkkailusta Haminanlahden kohdalla, ja se sai jatkaa matkaansa kohti ulappaa, Saarikivi kertoo.

Poliisi opastaa vastaavanlaisiin tapahtumiin.

Jos mursun näkee ranta-alueella, on havainnoista hyvä ilmoittaa hätäkeskukseen. Mursua ei tule missään nimessä lähestyä, sillä kyseessä on suurikokoinen villieläin, eivätkä ihmiset kuulu sen normaaliin elinympäristöön.

– Myös veneilijöiden pyydetään pysyvän mursusta kauempana. Veneilijöiden on syytä noudattaa alueella nyt erityistä varovaisuutta, poliisi jatkaa.

Mursu is back!

Kaakkois-Suomen poliisilaitos twiittasi, että mursu on palannut takaisin rannan läheisyyteen. Eläintä ei pidä lähestyä. Havainnoista voi ilmoittaa 112:een.

Lähteenä: Kymenlaakson pelastuslaitos

div>

KUOLINTAPAUKSET

Somet haltuun

50,903FanitTykkää
1,339SeuraajatSeuraa
0SeuraajatSeuraa
457SeuraajatSeuraa

Luetuimmat uutiset 48h

TUOREIMMAT UUTISET

KADONNEET HENKILÖTPOLIISI PYYTÄÄ VIHJEITÄ

PELASTUSLAITOS

MERI- JA RAJAVARTIOSTOKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.