torstai, 29, helmikuu, 2024

Etenkin liikennerikokset työllistivät poliisia Koillismaan alueella

Näitä luetaan

POHJOIS-POHJANMAA

Viikonlopun 20.-22. tammikuuta aikana, Kuusamon Rukalla pidettiin pipolätkäturnaus, joka veti osallistujia ja yleisöä hiihtokeskukseen runsain määrin. Oulun poliisilaitos kertoo tiedotteessaan kohdistaneen valvontaa Rukan alueelle ja onnistui valvonnallaan puuttumaan useisiin järjestyshäiriöihin.

Niin Rukalla ja Kuusamossa, kuin muuallakin Koillismaalla poliisi suoritti rattijuopumusvalvontaa useissa eri puhallusratsioissa. Alle rangaistavuuden jääneitä värähdyksiä puhalluskokeissa oli useita ja rikosilmoituksiakin jouduttiin kirjaamaan rattijuopumuksista neljä kappaletta.

Taivalkoskella kuljettaja maistissa.

Perjantai-iltana poliisi piti puhallusratsiaa Taivalkosken keskustassa. Ratsiaan ajoi paikkakuntalainen mies, jonka puhalluskoe näytti 0,28 mg/l lukemaa. Poliisi vei miehen verikokeisiin ja määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon.

Miestä epäillään rattijuopumuksesta.

Päihtynyt kuljettaja kiinni keskellä päivää Pudasjärvellä.

Lauantaina puolen päivän aikoihin, poliisi pysäytti Pudasjärven Hetekyläntiellä ulkopaikkakuntalaisen miehen kuljettaman auton.

Poliisi suoritti kuljettajalle puhalluskokeen, joka näytti 0,48 mg/l lukemaa. Kyseinen tulos on promilleiksi muutettuna 1,09 promillea. Poliisi vei miehen tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka perusteella hänelle kirjoitettiin sakko rattijuopumuksesta. Lisäksi mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Ajo-oikeudeton kuljettaja huumausaineiden vaikutuksen alaisena Kuusamossa.

Lauantai-iltana poliisi tapasi Kuusamossa Rovaniementiellä paikkakuntalaisen miehen henkilöauton ratista. Miehelle suoritettu huumepikatesti oli näyttänyt positiivista amfetamiinille ja bentsoille. Autosta löytyi myös vähäinen määrä huumausainetta. Ajo-oikeuttakaan ei löytynyt.

Mies oltiin viety verikokeisiin ja asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.

Kuusamossa kiinni toinenkin päihtynyt kuljettaja.

Lauantai-iltana poliisi pysäytti Kuusamon Rukalla henkilöauton, jota kuljetti ulkopaikkakuntalainen nainen. Poliisin naiselle suorittama puhalluskoe antoi 0,43 mg/l tuloksen. Kyseinen tulos on promilleiksi muutettuna 0,98 promillea.

Poliisi vei naisen tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka perusteella hänelle kirjoitettiin sakko rattijuopumuksesta. Lisäksi nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Liikennetörttöilijän kortti hyllylle Kuusamon keskustassa.

Rattijuopumustehtävien lisäksi poliisi pysäytti perjantai-iltana ulkopaikkakuntalaisen miehen kuljettaman auton kun tämä oli Kuusamon keskustassa ohittanut kaksi edellä ajavaa ajoneuvoa liikenteenjakajan vasemmalta puoleen, jossa on myös suojatie. Auton käyttämä nopeuden ylitys taajama-alueella oli huomattava.

Poliisi kirjoitti miehelle sakon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja määräsi hänet ajokieltoon vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan.

Mies törmäsi autolla asuntovaunuun Pudasjärvellä – sisällä oli nukkumassa kaksi henkilöä.

Perjantai-iltana puolen yön maissa, Pudasjärven Iso-Syötteen asuntovaunualueella henkilöauto törmäsi asuntovaunuun siten, että vaunun keula lennähti parisen metriä sivuun törmäten vielä vieressä pysäköitynä olleeseen henkilöautoon. Asuntovaunussa oli törmäyshetkellä pariskunta nukkumassa.

Vaunuun törmännyt henkilöauto pakeni paikalta ja se löytyi myöhemmin hylättynä lähistöltä. Poliisi onnistui tutkinnan avulla selvittämään tapahtumien kulun ja autoa kuljettaneen paikkakuntalaisen miehen henkilöllisyyden.

Oululaismiehet tappelivat Rukalla.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Kuusamon Rukalla, kahdelle oululaiselle miehelle tuli riitaa taksitolpalla. Toinen miehistä onnistui lyömään toista useita kertoja mm. kasvoihin ja muualle pään seudulle.

Poliisi kirjasi asiasta rikosilmoituksen pahoinpitelystä.

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -kanavalle klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan! Liittyminen on täysin turvallista, sillä kukaan ei näe puhelinnumeroasi, ei edes ylläpito.

Näitä uutisia luetaan

- Mainos -

Tuoreimmat uutiset

Ihmisen pelastustehtävä päättyi surullisesti Kotkassa – VU:n tietojen mukaan alaikäinen poika menehtyi

Kotkasta kuuluu todella surullisia uutisia. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen ihmisen pelastustehtävästä valtatie 7:lle Kotkan Karhulaan myöhään keskiviikkona...
- Mainos -

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä