torstai, 29, helmikuu, 2024

Heikot jäät ovat vaatineet viime päivien aikana jo kaksi kuolonuhria

Näitä luetaan

HEIKOT JÄÄT

Jäät ovat vielä heikkoja suuressa osassa maata. Heikot jäät ovat vaatineet viime päivinä kaksi kuolonuhria. Tapaukset ovat sattuneet Etelä-Savossa ja Pirkanmaalla. Myös Varsinais-Suomessa on menty jään läpi.

Ensimmäinen kuolintapaus sattui Pirkanmaalla Kuhmoisissa sunnuntaina. Lummenne-järvellä moottorikelkkailija ajoi jäihin ja hukkui. Asiasta uutisoi ensimmäisenä tarkoin tiedoin aluemedia Aamulehti.

Tapaus sattui Riihilahdentien kohdalla noin 50 metriä ennen rantaa.

Tapauksen oli nähnyt vähän matkan päässä ollut saman seurueen henkilö. Hän sai veden varaan joutuneen henkilön ylös ja aloitti elvytyksen, kunnes ensihoitohenkilöstö oli kohteessa. Seurueen jäsenen ja ensihoitohenkilöstön elvytysyrityksistä huolimatta moottorikelkkailija menehtyi.

Tapausta tutkitaan Sisä-Suomen poliisissa kuolemansyyntutkintana.

Toinen kuolemaan johtanut onnettomuus jäillä tapahtui Etelä-Savossa Mikkelissä Itsenäisyyspäivänä keskipäivällä. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat sekä aluemedia Länsi-Savo.

Etelä-Savon pelastuslaitokselta kerrottiin medioille, että mönkijä kuljettajineen putosi jäihin Koloselällä.

Paikalle saapuneet pelastajat hakivat jäihin vajonneen ikääntyneen miehen maihin, mutta hän menehtyi tapahtumapaikalle.

Itä-Suomen poliisi ja Sisä-Suomen poliisi eivät ole tiedottaneet onnettomuuksista.

Myös Varsinais-Suomessa mentiin jäistä läpi itsenäisyyspäivänä. Länsi-Suomen Merivartiostolta kerrotaan, että henkilö meni jäistä läpi Kakskerran ja Kuusiston saarten välisessä salmessa Kaarinassa.

Paikalle hälytettiin pelastushenkilöstöä Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta sekä Länsi-Suomen Merivartiostosta ja lisäksi ensihoitohenkilöstöä sekä helikopteripartio.

Paikalla olleet sivulliset onnistuivat avustamaan henkilön ylös jäistä. Hänet ohjattiin ensihoitohenkilöstön tarkastettavaksi.

– Partiossa ollut helikopteri lensi alueella ja havaitsi runsaasti ulkoilijoita jäällä. Alueella on heikot jäät ja pelkkä helikopterin roottorivirtaus oli saanut jäät rikkoutumaan matalalla lennettäessä, Länsi-Suomen Merivartiosto varoittaa.

Satakunnassa jää ei kestänyt peuraa.

Viime perjantaina Satakunnan pelastuslaitos hälytettiin pelastamaan jäihin pudonnutta peuraa Eurajoen Luvialle Hyviluodon ja Aspiskerin väliselle vesialueelle.

Satakunnan pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin, että peura menehtyi, kun pelastuslaitos oli matkalla kohteeseen.

Pelastuslaitos siirsi peuran rantaan, jossa metsästäjät ottivat sen hoitaakseen.

Tämän pitäisi viimeistään aktivoida hälytyskellot, sillä jos jää ei kestä peuraa, ei se kestä ihmistäkään, vaikka peura vähän enemmän painaa.

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -kanavalle klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan! Liittyminen on täysin turvallista, sillä kukaan ei näe puhelinnumeroasi, ei edes ylläpito.

Näitä uutisia luetaan

- Mainos -

Tuoreimmat uutiset

Ihmisen pelastustehtävä päättyi surullisesti Kotkassa – VU:n tietojen mukaan alaikäinen poika menehtyi

Kotkasta kuuluu todella surullisia uutisia. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen ihmisen pelastustehtävästä valtatie 7:lle Kotkan Karhulaan myöhään keskiviikkona...
- Mainos -

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä