tiistai, 7, helmikuu, 2023
spot_img

Hieho raahautui kärryn perässä satoja metrejä – poliisin esitutkinta on valmistunut


PÄIJÄT-HÄME

Kotitilalla miehet olivat teurastaneet hiehon. Poliisin päästyä paikalle pari päivää myöhemmin, oli teurasjäätteet hävitetty, lihat paloiteltu ja ripoteltu eri pakastimiin.

Hämeen poliisilla on ollut esitutkinnassa viime elokuussa Hartolassa tapahtunut traaginen eläinkuljetus, tiedottaa Hämeen poliisilaitos. Kuljetuksen aikana hevoskuljetuskärryssä ollut noin 250 kiloa painava hieho tippui kuljetuskärrystä tielle ja raahautui päässään olevan riimun ja köyden varassa kärryn perässä satoja metrejä. 

Tilanne sai alkunsa, kun kaksi paikallista miestä lähtivät siirtämään toisen miehen omistuksessa olevaa kahdeksan kuukautta vanhaa hiehoa 20 kilometrin päässä olevalle toiselle maatilalle. Tuolta tilalta oli tarkoitus saada vaihdossa uusi nauta sinne vietävän hiehon tilalle. Toisella näistä miehistä oli tilallaan vanha hevoskuljetuskärry.Kärry oli saatu lainaan vuosia aiemmin kolmannelta mieheltä, jonka kertoman mukaan kärry oli annettu lainaan noin 10 vuotta sitten ja kärry ei silloinkaan enää ollut tieliikennekelpoinen. Kärry oli katsastettu viimeksi vuonna 2008 ja se olisi tullut katsastaa 2010. Rekisterimerkintöjen mukaan kärry oli liikennekäytöstä poistettu.

ALE: Tempurin poistomyynti on alkanut!!! Klikkaa tästä ostoksille.

Miehet olivat tehneet matkaa kohti hiehon uutta kotitilaa noin 15 km, kun kärryn sivulla oleva kapea kulkuovi oli jostain syytä auennut ja hieho oli pudonnut siitä tielle. Hieho oli sidottu päästään kiinni kärryn sisään pitkällä riimulla. Kärryn sisälle kiinni sidottu riimun toinen pää oli jykevässä solmussa, joten hieho jäi raahautumaan sen varassa hiekkatielle kärryn perään.

Miehet eivät olleet havainneet auton sisään hiehon putoamista ja arvion mukaan hieho ehti raahautua hiekkatiellä kärryn perässä muutamia satoja metrejä. Miehet pysäyttivät auton vasta, kun sivullinen henkilö oli havainnut tilanteen ja oli mennyt keskelle tietä pysäyttämään kuljetuksen.


Tämän jälkeen miehet olivat saaneet hiehon tieltä jaloilleen ja punnertaneet sen uudestaan kärryn sisään. Sen jälkeen matka oli jatkunut kohti hiehon uutta kotitilaa. Perille päästyään, oli hiehon uuden kotitilan isäntäväki havainnut hieholla olevat vammat ja he olivat kieltäytyneet ottamasta hiehoa vastaan.

Koska kauppoja ei syntynytkään, lähtivät miehet kuljettamaan hiehoa takaisin lähtöpaikkaansa. Miesten ja hiehon paluumatkakaan ei valitettavasti sujunut ilman ongelmia: Muutama kilometri ennen määränpäänä olevaa kotia, oli kuljetuskärryn rengas puhjennut. Rengasta ei jääty enää tien päälle vaihtamaan, vaan viimeiset kilometrit mentiin aluksi tyhjällä renkaalla ja lopuksi pelkällä vanteella.

Kotitilalla miehet olivat teurastaneet hiehon. Poliisin päästyä paikalle pari päivää myöhemmin, oli teurasjäätteet hävitetty, lihat paloiteltu ja ripoteltu eri pakastimiin.– Tapauksen perusteella totean, että määrättyjen eläinkuljetuksiin tarkoitettujen kärryjen katsastukselle on hyvät perusteet. Tässä tapauksessa ei tosin voida varmuudella sanoa, olisiko kärryn katsastus estänyt hiehon surullisen kohtalon. Sen voin kyllä varmuudella sanoa, ettei kärryn toimintavarmuutta lisää sen seisottaminen vuositolkulla pellon laidassa, puolet vuodesta horsmien ja toisen puolikkaan hankien ympäröimänä. Toisaalta, paraskaan kärry ei paikkaa kärryn käyttäjän heikkoa ammattitaitoa tai huolimatonta asennetta, sanoo tapauksen tutkinnanjohtaja.

Tapausta on tutkittu nimikkeillä eläinsuojelurikos sekä eläinkuljetusrikkomus. Epäiltyinä ovat hartolalaiset noin 50- ja 60-vuotiaat miehet. Asia siirtyy poliisilta lähiaikoina syyttäjälle syyteharkintaan.Toimitus suosittelee

Nämä kiinnostavat ihmisiä

Varsinais-Suomen takaa-ajotilanne: poliisi pyytää asianomistajia ilmoittautumaan sekä kansalaisilta videoita esitutkinnan tueksi

VARSINAIS-SUOMI Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa poliisin jatkavan perjantaina Varsinais-Suomessa tapahtuneen kaahaustapauksen selvittämistä. Poliisi pyytää asianomistajia ilmoittautumaan sekä yleisöltä videomateriaalia esitutkinnan tueksi. Poliisi...


Somet haltuun

81,400FanitTykkää
1,408SeuraajatSeuraa
601SeuraajatSeuraa

Poliisi- ja partiokoira Ketku ohjaajansa kanssa Hyvinkään poliisiasemalta paikansivat kadonneen henkilön viime yönä

UUSIMAA Poliisikoira oli jälleen korvaamaton apu poliisin työssä. Itä-Uudenmaan poliisilla on ollut maanantain vastaisena yönä 6. helmikuuta kadonneen henkilön etsintätehtävä. Tehtävästä...


Rattijuopot ja pahoinpitelijät työllistivät Pohjanmaan poliisia – vakavin tapaus sattui Kauhajoella, jonka uhri on kriittisessä tilassa

POHJANMAAN POLIISILAITOKSEN ALUE Viikonloppuna Pohjanmaan poliisia työllistivät erityisesti rattijuopumukset ja pahoinpitelyt, tiedottaa Pohjanmaan poliisilaitos. Poliisi hoiti viikonlopun aikana yhteensä 578...Käytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.