Itä-Suomen poliisi on selvittänyt Kuopion Neulamäessä tapahtuneen kaupparyöstön

Julkaistu

KUOPIO

Poliisi on selvittänyt Kuopion Neulamäessä tapahtuneen kaupparyöstön. Hätäkeskukseen ilmoitettiin torstaina 18. tammikuuta kello 20.20 aikaan Sale myymälään kohdistuneesta ryöstöstä.

Mieshenkilö oli kävellyt ulko-ovelta suoran kassakoneen luokse ja yrittänyt itse saada kassakonetta auki. Myyjä oli ollut tuolloin kassan vieressä palvelemassa asiakasta ja huomattuaan mieshenkilön yrittävän saada kassakonetta auki, oli hän mennyt tämän luokse tiedustelemaan hänen aikomustaan. Mieshenkilö oli tällöin ilmoittanut tämän olevan ryöstö ja pyytänyt myyjää aukaisemaan kassakoneen.

Mieshenkilö oli tarttunut myyjää kiinni ja tehostanut näin pyyntöään. Mieshenkilö oli varautunut teräaseella, mutta ei sillä uhannut tilanteessa. Mies sai mukaansa pienen summan käteistä rahaa ja poistui paikalta.

Paikalle menneet poliisipartiot eivät tavoittaneet ryöstäjää heti verekseltään. Esitutkinnan alkuvaiheessa poliisi sai heti hyvää kuvaa myymälän valvontatallenteelta, jonka perusteella ryöstäjän henkilöllisyys varmistui. Ryöstäjä tavoitettiin maanantaina 29. tammikuuta ja hänet vangittiin perjantaina 2. helmikuuta ryöstöstä.

Ryöstäjä on myöntänyt teon esitutkinnassa. Tekijä on kuopiolainen noin 43-vuotias mies. Käräjäoikeus määräsi syytteen nostettavaksi 5. huhtikuuta mennessä.

Muita maakunnan uutisia.

Kolme henkilöä menehtyi nokkakolarissa Lapinlahdella.

Lapinlahden Mäntylahdella sattui vakava liikenneonnettomuus lauantaiaamuna 3. helmikuuta. Pohjois-Savon pelastuslaitos ja Itä-Suomen poliisi saivat hälytyksen liikenneonnettomuudesta kello 06.37 aikaan Kuopiontielle. Asiasta tiedottaa sekä Pohjois-Savon pelastuslaitos, että Itä-Suomen poliisilaitos. Viranomaiset kertovat, että kyseessä oli pakettiauton ja henkilöauton nokkakolari.

Onnettomuus tapahtui Kuopiontiellä Lapinlahden eteläpuolella, noin kahdeksan kilometriä ennen Lapinlahtea.

– Toisessa ajoneuvossa oli kuljettajan lisäksi matkustaja, heistä jokainen menehtyi, kertoo päivystävä palomestari Antti Korhonen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta.

Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että henkilöauto oli tullut Kuopion suunnasta ja pakettiauto Iisalmen suunnasta. Henkilöautossa oli mies ja nainen, ja pakettiautossa mies.

– Toistaiseksi tuntemattomasta syystä toinen autoista on ajautunut vastakkaiselle kaistalle, jolloin autot ovat törmänneet ns. nokkakolarin. Autoissa ei ole ollut muita henkilöitä. Kaikki osalliset ovat Ylä-Savosta ja omaisille on saatettu suruviesti, Itä-Suomen poliisista sanotaan.

Poliisi on suorittanut paikalla teknistä tutkintaa ja jatkaa onnettomuuteen johtaneiden syiden selvittämistä.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja tapahtuma-aikaa Kuopion suunnasta tulleesta tummasta Mercedez-Benz merkkisestä henkilöautosta sekä Iisalmen suunnasta tulleesta sinisestä pakettiautosta. Havainnot voi ilmoittaa vihjepuhelinnumeroon 0295 415 232 tai vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Onnettomuutta tutkitaan tässä vaiheessa Itä-Suomen poliisissa törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina, kuolemantuottamuksina, sekä kuolemansyyn selvittämisinä.

Asiasta on ilmoitettu onnettomuustutkintakeskukselle.

Korhosen mukaan sää oli tapahtuma-aikaan erittäin haastava. Kova tuuli ja pöllyävä lumi haittasivat näkyvyyttä ja tekivät tien pinnasta erittäin liukkaan.

Onnettomuudesta aiheutui liikennehaittaa.

Poliisi pyytää havaintoja Kuopiossa tehtyihin kaupparyöstöihin.

Itä-Suomen poliisilla on tutkinnassa useita kaupparyöstöjä Kuopiossa, joissa tekijänä on mahdollisesti sama mieshenkilö. Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että Kuopiossa on tapahtunut kolme ryöstörikosta.

Ensimmäinen ryöstö kohdistui 13. joulukuuta Niiralankadun Salen myymälään. Ryöstäjä sai haltuunsa kassasta pienehkön summan.

Toinen ryöstö kohdistui 31. tammikuuta Kauppakadulla M-Market Eväskulmaan. Ryöstö jäi yritykseksi, kun ryöstäjä ei saanut mukaan rahoja myyjän toiminnan seurauksena.

Kolmas ryöstö kohdistui 2. helmikuuta Juhani Ahon kadulla Salen myymälään. Ryöstäjä sai saaliikseen pienehkön summan rahaa. Ryöstö tapahtui iltapäivästä kello 16.21.

Käynnissä olevan esitutkinnan perusteella poliisi pitää mahdollisena ryöstäjän olevan sama kaikissa kolmessa ryöstössä.

Epäilty tekijä on mieshenkilö, hoikka/normaalivartaloinen, ruskeasilmäinen, noin 180–185 senttimetriä pitkä ja iältään nuorehko.  Ryöstäjä on puhunut sekä suomea että englantia ryöstöjen yhteydessä.

Ryöstäjällä on ollut yllään musta takki merkiltään North face ja tummat housut. Jalkineina on ollut lenkkarit.

Itä-Suomen poliisi on selvittänyt Kuopion Neulamäessä tapahtuneen kaupparyöstön
Kuva epäillystä. POLIISI

Ilmoita tietosi tai vihjeet epäillyn tekijän henkilöllisyydestä sekä tapaukseen liittyvät muut havainnot Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai numeroon 0295 415 232. 

Ihmisen pelättiin joutuneen veden varaan Siilinjärvellä – tavoitettiin rannalta.

Pohjois-Savossa Siilinjärvellä oli maanantaina 5. helmikuuta keskipäivällä viranomaistehtävä, johon osallistui sekä Itä-Suomen poliisi, että Pohjois-Savon pelastuslaitoksen yksiköitä.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin kello 10.45 aikaan, että ihmisen epäiltiin joutuneen veden varaan Jokisuuntien tuntumassa.

Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan alkuiltapäivästä, että henkilö tavattiin lopulta rannalta hyväkuntoisena, eli tilanteesta selvittiin onneksi säikähdyksellä.

Kohteessa oli Pohjois-Savon pelastuslaitokselta yhteensä viisi pelastusyksikköä kera johtoyksikön.

Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

SOMET

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.

Viimeisimmät alueen artikkelit

Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon Leppävirralla

LEPPÄVIRTA Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen poliisin eteläisen Savon kenttäjohtoalueella Leppävirralla. Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan,...

Joulukuun alussa kadonnut Lotta Putila, 26, on edelleen kateissa – katosi Leppävirralla

LEPPÄVIRTA Leppävirralla joulukuussa kadonnut leppävirtalainen Lotta Putila, 26, on edelleen kadoksissa. Viranomaisuutiset uutisoi katoamisesta ensimmäisen...

Mieskaksikko anasti kuorma-autosta polttoainetta Siilinjärvellä – jäivät melkein heti kiinni

SIILINJÄRVI Partio otti miehet kiinni ja kuljetti heidät Kuopion poliisiasemalle. Heitä epäillään varkaudesta. Siilinjärvellä tehtiin myöhään...

Tuoreimmat artikkelit

Poliisi nappasi valtatie 20:lla Oulussa ajo-oikeudettoman päihtyneen kuljettajan kansalaisilmoituksen ansiosta

OULU Oulun poliisi nappasi Oulun liikenteestä kiinni kansalaisilmoituksen ansiosta kuljettajan, jonka epäillään olleen päihtyneenä henkilöauton...

Mies kuristi miehen hengiltä Kokkolassa

KOKKOLA Pohjanmaan poliisi tutkii Kokkolassa sunnuntain vastaisena yönä 14. huhtikuuta tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Viranomaisuutiset uutisoi...

Tulipalo aiheutti tuhoa Sastamalassa torstaiyönä

SASTAMALA Sastamalassa syttyi torstain vastaisena yönä 18. huhtikuuta rakennuspalo. Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen keskisuuresta rakennuspalosta...

Kerrostalon autotalli tuhoutui tulipalossa Helsingin Kannelmäessä

HELSINKI Helsingin Kannelmäessä sammutettiin myöhään keskiviikkona 17. huhtikuuta iltayöstä rakennuspaloa. Helsingin pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta...

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä