torstai, 29, helmikuu, 2024

Itä-Suomen poliisilaitos ja Vapepa järjestävät harjoituspäivän Iisalmessa Ohenmäen ulkoilualueella

Näitä luetaan

POHJOIS-SAVO

Iisalmen Poliisi ja vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa järjestävät yhdessä harjoituspäivän Iisalmessa Ohenmäen ulkoilualueella, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) Ylä-Savon paikallistoimikunta järjestää yhdessä Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa Vapepa -harjoituspäivän Iisalmessa Ohenmäen ulkoilualueella lauantiana 14. toukokuuta. Harjoituspäivässä harjoitellaan rastityyppisesti kadonneen etsinnän lisäksi erilaisia Vapaaehtoisen pelastuspalvelun tehtävillä tapahtuvia tilanteita.

Poliisin ja Vapepan harjoittelu on jokavuotista ja sen tarkoituksena on parantaa yhteistyötä ja toimintakykyä esim. metsään eksyneen etsinnässä. Harjoituksen aikana esitellään vapaaehtoisille mm. poliisin UAS-laitteita (drone) ja käytetään niitä yhtenä etsinnän keinona. 

Jos olet ajatellut, että haluaisit olla mukana Vapepan toiminnassa niin sinun kannattaa käydä tutustumassa Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepan toimintaan heidän nettisivujen kautta klikkaamalla oheista linkkiä. Pelastuspalvelutoiminta tarvitsee lisää vapaaehtoisia mukaan toimintaansa. 

Kesä ja sen jälkeen syksy ovat taas tulossa ja maastossa liikkuminen lisääntyy, jolloin myös pelastus- ja etsintätehtävät lisääntyvät. Viranomaisten ja vapaaehtoisten pelastajien yhteistyössä taas tulevana kesänä ja syksynä löydetään maastoon eksyneet ja maastossa sairaskohtauksen saaneet sujuvasti.

Lähteenä: Itä-Suomen poliisilaitos

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -kanavalle klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan! Liittyminen on täysin turvallista, sillä kukaan ei näe puhelinnumeroasi, ei edes ylläpito.

Näitä uutisia luetaan

- Mainos -

Tuoreimmat uutiset

Ihmisen pelastustehtävä päättyi surullisesti Kotkassa – VU:n tietojen mukaan alaikäinen poika menehtyi

Kotkasta kuuluu todella surullisia uutisia. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen ihmisen pelastustehtävästä valtatie 7:lle Kotkan Karhulaan myöhään keskiviikkona...
- Mainos -

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä