perjantai, 2, joulukuu, 2022
KotiUutiset maakunnittainUusimaaJärvenpäässä tapahtuneessa kemikaalionnettomuudessa loukkaantunut henkilö menehtyi

Järvenpäässä tapahtuneessa kemikaalionnettomuudessa loukkaantunut henkilö menehtyi

UUSIMAA

Asiassa ei ole ainakaan toistaiseksi kirjattu rikosilmoitusta.

Järvenpäässä, Wärtsilän teollisuusalueella maanantaina 19. syyskuuta tapahtuneessa kemikaalionnettomuudessa vakavasti loukkaantunut henkilö on menehtynyt.

– Loukkaantuneen menehtymisen osalta jatkamme tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä ja siihen liittyvä tieto on salassa pidettävää. Sen osalta meillä ei ole asiassa muuta tiedotettavaa, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja Krista Vallila.

– Jatkamme edelleen onnettomuuteen johtaneiden syiden selvittelyä yhdessä muiden viranomaisten kanssa, Vallila jatkaa.

Rikosilmoitusta asiassa ei toistaiseksi ole kirjattu.

Tästä kyse.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen henkilöstöä hälytettiin vahingontorjuntatehtävälle Levysepänkujalle Järvenpäähän maanantaina 19. syyskuuta iltakuuden jälkeen.

Pelastuslaitos julkaisi tapahtuneesta vaaratiedotteen, jossa se kehotti Saunakallion ja Jampan alueen asukkaita suojautumaan sisälle ja sulkemaan ilmastoinnin sekä seuraamaan radiota ja TV:tä. Kemikaaliyhdistelmä sisälsi typpihappoa, fluorivetyä ja etikkahappoa, joista osa on myrkyllisiä ja syövyttäviä aineita.Alkutilanteessa ongelmia aiheutui siitä, että pelastuslaitoksella ei ollut tietoa aineyhdistelmästä. Kaksi kyseisessä kierrätysyrityksessä työskentelevää henkilöä altistui ja heidät vietiin sairaalaan.

Hälytyksessä oli mukana 26 yksikköä, jossa luvussa on mukana Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköiden lisäksi poliisin sekä sopimuspalokuntien yksiköitä.

Päivystävä palopäällikkö Olli Korteniemi toteaa, että tilanne oli erittäin vaativa tehtävä ja olisi ollut mahdollisuus, että vuoto olisi levinnyt laajemmalle.

Toimitus suositteleeSomet haltuun

58,470FanitTykkää
1,372SeuraajatSeuraa
519SeuraajatSeuraa


Luetuimmat uutiset 48hKadonneet henkilötKäytämme kuvina joko viranomaisten julkaisemia kuvia tai itse otettuja.