torstai, 29, helmikuu, 2024

Käräjäoikeus on vanginnut kaksoismurhasta epäillyn miehen

Näitä luetaan

ETELÄ-SAVO

Epäilty on kiistänyt, että hän olisi alun perin mennyt paikalle tappaakseen uhrit.

Etelä-Savon käräjäoikeus on vanginnut Savonlinnassa tapahtuneen kaksoismurhan epäillyn tekijän todennäköisin syin kahdesta murhasta epäiltynä perjantaina 20. tammikuuta, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisi kuulusteli epäiltyä torstaina 19. tammikuuta. Epäilty oli halukas selvittämään tapahtumia kuulustelussa ja selvitti teon taustaa ja motiivia. Hän on myöntänyt ampuneensa uhrit, mutta on kiistänyt, että on alun perin mennyt paikalle tappaakseen heidät.

Lue myös: Savonlinnan tapausta tutkitaan kahtena murhana – kuopiolaismies ampui kaksi henkilöä ja soitti hätäkeskukseen

Lue myös: Kuopiolaismies soitti hätäkeskukseen ja kertoi ampuneensa kaksi ihmistä Savonlinnassa – otettiin kiinni Joroisissa

Poliisi jatkaa esitutkintaa asian ympärillä, ja asiassa on suoritettava vielä useita kuulusteluja ja teknistä tutkintaa. Esitutkinta jatkuu edelleen nimikkeellä murha. Poliisi katsoo tähän mennessä suoritetun tutkinnan perusteella, että teossa on käytetty vakaata harkintaa, ja että tekotapa on raaka ja julma.

Esitutkinnan turvaamiseksi poliisi ei vielä tässä vaiheessa avaa epäillyn rikoksen taustaa tai tapahtumia tarkemmin. 

Syytteen nostamisen määräpäiväksi on asetettu 30.6.2023.

Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -kanavalle klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan! Liittyminen on täysin turvallista, sillä kukaan ei näe puhelinnumeroasi, ei edes ylläpito.

Näitä uutisia luetaan

- Mainos -

Tuoreimmat uutiset

Ihmisen pelastustehtävä päättyi surullisesti Kotkassa – VU:n tietojen mukaan alaikäinen poika menehtyi

Kotkasta kuuluu todella surullisia uutisia. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen ihmisen pelastustehtävästä valtatie 7:lle Kotkan Karhulaan myöhään keskiviikkona...
- Mainos -

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä