Keli yllätti kuljettajat Pohjois-Pohjanmaalla – useita kolareita ja ulosajoja

Julkaistu

POHJOIS-POHJANMAA

Oulun poliisilla oli runsaasti liikennetehtäviä torstain ja perjantaiyön aikana Pohjois-Pohjanmaalla, kertoo Oulun poliisilaitos. Alueella oli huono ajokeli kovan tuulen ja lumipyryn vuoksi.

Iltapäivällä kello 14.24 aikaan Siikalatvalla Ouluntiellä bussi ajautui ojaan myrskytuulen seurauksena. Tapauksesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Illalla kello 18.10 aikaan, tapahtui Oulussa Savottatiellä kahden henkilöauton kolari, jossa toinen auto oli ajautunut kylki edellä toisen auton etukulmaan. Ensihoito tarkisti tapahtumassa osallisina olleiden voinnin. Poliisi hoiti tapauksen sakolla.

Ennen iltaseitsemää, kello 18.56 aikaan, Siikalatvalla Ouluntiellä ulkomaalainen rekka oli ajanut liittymässä pitkäksi liukkaudesta johtuen ja jäänyt kiinni penkkaan. Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Hinausauto veti rekan pois lumipenkasta.

Kello 20.21 aikaan Oulussa Tulliväylällä ulkomaalainen täysperävaunurekka jäi jumiin kuskin huomattua että ei mahdu ajamaan rautasiltaa pitkin keskustaan. Tapahtuma-aikaan oli vilkas liikenne ja kuljettaja tarvitsi poliisin liikenteenohjausta päästäkseen peruuttamaan takaisin Kemintielle ja valitsemaan uuden reitin.

Kello 21.19 aikaan Oulussa Pohjantiellä henkilöauto oli lähtenyt liukkauden takia luisuun ja osunut viereistä kaistaa ajavan rekan kylkeen. Molempiin ajoneuvoihin tuli vaurioita mutta tapauksessa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Perjantain vastaisena yönä kello yhden aikaan, pysäytti poliisipartio henkilöauton Oulunsalossa kuljettajan ajokunnon selvittämistä varten. Nuori mieskuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumausaineen pikatesteri näytti positiivista huumausaineelle.

Kuljettaja käytettiin verikokeissa päihdyttävien aineiden selvittämiseksi. Lisäksi ajoneuvoon tehtiin paikanetsintä, jossa löydettiin epäiltyä huumausainetta, jonka vuoksi ajoneuvon kuljettaja ja matkustajat otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä huumausainerikokseen.

Kuljettajaa epäillään lisäksi rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Rikostutkinta jatkaa asian selvittelyä päivän valjetessa.

Samaisena yönä kello kahden aikaan Muhoksella Tyrnäväntiellä, oli aura-auto ajautunut ulos tieltä ja liikenne oli kokonaan poikki sen aikaa, että auto saatiin hinattua pois pellolta.

Lisäksi poliisin tehtävälistalle kuului illan ja yön aikana useita muitakin pienempiä peltikolareita ja tieltä suistumisia. Onnettomuuksiin on myötävaikuttanut todella huono ajokeli tuiskuavan lumen, heikentyneen näkyvyyden ja liukkaiden tienpintojen takia.

Poliisi muistuttaa tiellä liikkujia varaamaan aikaa liikenteeseen ja varmistamaan että autossa on mukana lämmintä vaatetusta mahdollisen onnettomuuden sattuessa sekä varmistamaan että ajovalot on puhdistettu lumesta edestä ja takaa ja näkyvyys turvattu joka puolelta ajoneuvoa havainnoinnin helpottamiseksi.

Lähetä juttuvinkki Viranomaisuutisille. Lue tästä lisää.

SOMET

FACEBOOK
INSTAGRAM
TIKTOK
TWITTER (X)
THREADS
Liity lisäksi WhatsApp-kanavallemme, ja saat kaikki tuoreimmat uutiset näppärästi WhatsApp-sovellukseesi.

Viimeisimmät alueen artikkelit

Loistavaa toimintaa kansalaiselta – riensi apuun ja pelasti jäihin pudonneen Kalajoella

KALAJOKI Viranomaisia hälytettiin ihmisen pelastustehtävälle Kalajoelle Konikarvontien tuntumaa keskiviikkona 17. huhtikuuta aamupäivällä kello 09.57 aikaan....

Rattijuoppo kärysi kansalaisilmoituksen ansiosta Oulussa

OULU Oulun poliisin partio tavoitti maanantaina 15. huhtikuuta illalla Oulun Välivainiolta päihtyneen henkilön, jonka epäillään...

Moottoripyöräilijä kaasutti itsensä väliaikaiseen ajokieltoon Oulun Jäälissä

OULU Oulun poliisin liikenneyksikön partio suoritti liikenteen valvontaa maanantaina 15. huhtikuuta illalla Kuusamontiellä Oulun Jäälissä....

Tuoreimmat artikkelit

Ihminen menehtyi kiskobussin alle Joensuussa

JOENSUU Joensuussa sattui vakava onnettomuus keskiviikkona 17. huhtikuuta illansuussa. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito hälytettiin raideliikenneonnettomuustehtävälle...

Poliisi tutkii Kokkolassa viime viikonloppuna tapahtunutta epäiltyä henkirikosta

KOKKOLA Pohjanmaan poliisi tutkii Kokkolassa tapahtunutta vakavaa väkivallantekoa. Pohjanmaan poliisi vaati keskiviikkona 17. huhtikuuta Pohjanmaan...

Salon vaaratiedote purettu – päiväkoti tuhoutuu

SALO Salossa Tupurin alueella, Tammenrinteellä sammutetaan suurta rakennuspaloa. Tupuri-Anjalan päiväkoti palaa. Päiväkodissa paloi jo aiemmin...

Kotkassa valvotaan sekä liikennettä, että pysäköintiä tehostetusti ensi viikon keskiviikkona

KOTKA Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedottaa poliisin ja Kotkan kaupungin järjestävän yhteisen valvontatempauksen osana poliisin liikenneturvallisuuden teemaviikkoa. Kaakkois-Suomen...

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä