torstai, 29, helmikuu, 2024

Lahden poliisilla 12 tuntia kestänyt piiritystilanne: Poliisi otti kiinni miehen Lokinkadulla sijaitsevasta yksityisasunnosta – miehellä oli hallussaan ase

Näitä luetaan

LAHTI

Lahden Patomäessä poliisilla on tänään 19.2.2020 ollut lähes 12 tuntia kestävä piiritystilanne, joka on nyt päättynyt.

Poliisi on ottanut kiinni miehen Lokinkadulla sijaitsevasta talosta. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

Hätäkeskus sai ilmoituksen häiriötilanteesta aamulla kello 04:39. Poliisipartion mentyä kohteeseen, tilanne osoittautui uhkaavaksi, joten paikalle kutsuttiin lisää partioita. Paikalla selvisi myös, että kohdehenkilöllä oli hallussaan ase. Kyseinen ase on aikanaan saatu haltuun luvallisesti, mutta tällä hetkellä aseeseen ei ole voimassa aseenkantolupaa.

Poliisin tavoitteena oli ratkaista tilanne rauhanomaisesti ja neuvottelemalla. Tästä syystä poliisi eteni rauhallisesti ja operaatio kesti suhteellisen kauan. Poliisi evakuoi kohteena olleen paritalon toisen asunnon asukkaat ja myöhemmin myös viereisten talojen asukkaat operaation turvaamiseksi. Lokinkatu myös suljettiin liikenteeltä. Poliisi sai talossa olevaan mieheen neuvotteluyhteyden ja lopulta neuvottelun tuloksena hän antautui.

Operaatioon osallistui kaikkiaan kolmetoista partiota, mukana muutamia VATI- eli vaativiin tilanteisiin erikoistuneita partioita. Hämeen poliisin partioita täydensivät myös poliisin valmiusyksikön poliisit.

Poliisin operaatiota häiritsivät jonkin verran ihmiset, jotka tulivat katsomaan tilanteen etenemistä. Heitä jouduttiin poistamaan alueelta. Paikalle saapui myös runsaasti median edustajia ja kuvaajia. Yksi median edustaja jouduttiin poistamaan eristetyltä alueelta. Hän yritti lennättää kuvauskopteria tapahtuma-alueen yllä. Poliisin toiminnan turvaamiseksi alueelle haettiin tilapäinen lentokielto.

Kiinniotetun miehen osalta asiaa tutkitaan toistaiseksi virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, ampuma-aserikoksena ja laittomana uhkauksena.

Lokinkadulla ollutta eristystä ollaan parhaillaan purkamassa. Poliisi jatkaa piirityksen kohteena olleen asunnon tutkintaa.

Lähde ja teksti: Poliisi

Lahden poliisilla 12 tuntia kestänyt piiritystilanne: Poliisi otti kiinni miehen Lokinkadulla sijaitsevasta yksityisasunnosta - miehellä oli hallussaan ase
Liity Viranomaisuutisten WhatsApp -kanavalle klikkaamalla kuvaa, niin saat tiedon uusimmista uutisista heti tuoreeltaan! Liittyminen on täysin turvallista, sillä kukaan ei näe puhelinnumeroasi, ei edes ylläpito.

Näitä uutisia luetaan

- Mainos -

Tuoreimmat uutiset

Ihmisen pelastustehtävä päättyi surullisesti Kotkassa – VU:n tietojen mukaan alaikäinen poika menehtyi

Kotkasta kuuluu todella surullisia uutisia. Poliisi, pelastuslaitos sekä ensihoito saivat ilmoituksen ihmisen pelastustehtävästä valtatie 7:lle Kotkan Karhulaan myöhään keskiviikkona...
- Mainos -

YhteistyössäIntiimisheivaustuotteet netistä